Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΣΧΟΛΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΝΟΒΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΧΟΛΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΝΟΒΣ

  • Βρισκόμαστε την ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε, ότι η έναρξη μαθημάτων του 6ου Σχολείου Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης του Ναυτικού Ομίλου Βουρκαρίου Σαλαμίνας, είναι την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011 στις 19:00 το απόγευμα, στις εγκαταστάσεις του ΝΟΒΣ.
  • Τα μαθήματα είναι διάρκειας 8 Εβδομάδων και θα πραγματοποιούνται, τα μεν Θεωρητικά κάθε Δευτέρα απόγευμα, επί τρίωρο, τα δε Πρακτικά κάθε Σάββατο πρωί (εξάσκηση εν πλω), επί οκτάωρο.
  •  Οι καθηγητές των θεωρητικών μαθημάτων είναι επιστήμονες μέλη του ΝΟΒΣ, με γνώση και εμπειρία στα αντικείμενα που διδάσκουν.
  • Ο εκπαιδευτής των πρακτικών μαθημάτων, μέλος του ΝΟΒΣ, είναι διπλωματούχος από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, με σημαντική εμπειρία.
  • Οι απόφοιτοι μετά από γραπτές εξετάσεις αποκτούν Δίπλωμα αναγνωρισμένο.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Καθημερινά 19:00 έως 20:00 στις Εγκαταστάσεις ΝΟΒΣ
ή στο τηλέφωνο 6945100607


Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Μαρία-Αντουανέτα ή την «μπάλα» στην εξέδρα;

Σαν παλιός ποδοσφαιριστής, γνωρίζει άριστα τα ποδοσφαιρικά τρικ. Έτσι πιστεύει πως εφαρμόζοντας τα και στην μικροπολιτική του, με παλαιοκομματικές μεθοδεύσεις θα αποφύγει την πολιτική επικαιρότητα στοχεύοντας στην λήθη.

Έλυσε βλέπεις ο τόπος τα προβλήματα του και το μόνο που μας έμεινε να κάνει ο δήμαρχος ταξιδάκια αναψυχής (ναι, ναι με δικά του έξοδα πάντα προσοχή μην και παρεξηγηθούμε, ούτε συζήτηση γι’ αυτό το φάγαμε… τέλος). Αυτό, μας θυμίζει λίγο από Μαρία-Αντουανέτα, όπου οι αυλικοί της έλεγαν ότι ο λαός δεν έχει ψωμί να φάει κι αυτή τους απαντούσε με περίσσιο θράσος δώστε του παντεσπάνι… για την όρεξη.

Τώρα θα μου πεις ο Τσαβαρής δεν έχει αυλικούς, ή μήπως κι έχει;

Αυλικοί δεν είναι και οι όποιοι μικρόψυχοι τον περιτριγυρίζουν σήμερα τον γλύφουν μπροστά του (γιατί περιμένουν κι αυτοί το κατιτίς τους) και πίσω του τον θάβουν, …έτσι για να συμβαδίζουν με το λαϊκό πνεύμα που διέπει την εποχή;

Είναι αλήθεια πως όπου βρεθείς κι όπου σταθείς, άνθρωποι της καθημερινότητας, άνθρωποι που μέχρι τα χθες τον υμνούσαν κι έψελναν τα ωσαννά, σήμερα σου λένε τα χειρότερα κι όλα αυτά απ’ το πρώτο εξάμηνο. Τι να σου κάνουν και τα εξαπτέρυγα του, τα χώνουν κι αυτά από πίσω του για να είναι αρεστά στο πόπολο λες κι είναι η εποχή της Μαρίας-Αντουανέτας ή μήπως και είναι;

Προεκλογικά όπου πήγαινε γινόταν σεισμός από τα χειροκροτήματα σε χορούς και πανηγύρια, τώρα σου παγώνει το χαμόγελο στο στόμα όταν μετά βίας 5/10 άτομα χειροκροτούν. Στα δημοτικά μας χρονικά δεν έχει ματαγίνει κι αυτό είναι πρωτιά του Τσαβαρή!!!

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Απαντήσεις που ενοχλούν την δημοτική νομενκλατούρα, βλέπεις ήταν ο πρώτος διδάξας να μην αφήνει τίποτα να του πέσει κάτω


Αγαπητοί,  Συνδημότισσες  Συνδημότες
Σε όλους σας είναι γνωστή η μεγάλη προσπάθεια, που έγινε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή για τη κατασκευή του έργου της αποχέτευσης της πόλης μας ,ένα έργο που έχει περάσει στη συνείδησή σας  ως έργο του Σπύρου Σοφρά.
 Από τις αρχές του 2008 και από το μηδέν, μέσα σε δυόμιση χρόνια σκάφτηκε όλη η Κούλουρη.  Σαράντα τέσσερεις χιλιάδες  μέτρα δικτύου του δευτερεύοντος αγωγού και με τα δυο συστήματα (βαρυτικό και vacuum),τα δυο αντλιοστάσια στο Φλαμίνγκο και στο κέντρο νεότητας,  και το κεντρικό φρεάτιο σύνδεσης, ήδη δρομολογημένο και ήδη εφοδιασμένο με όλες τις σχετικές άδειες και εγκρίσεις,  είναι το σύνολο του μεγαλύτερου έργου που έγινε στον τόπο μας, ενός έργου που έχει  ολοκληρωθεί σε ποσοστό 90% (και κατά δήλωση του  Δημάρχου, κ. Τσαβαρή).
Η νέα Δημοτική Αρχή, δεν έκανε τίποτα παραπάνω, παρά ως όφειλε να πάρει τα σχέδια και τη μελέτη του φρεατίου σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ και να αναθέσει την κατασκευή του. Η ανάθεση, την οποία όλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο συμφωνήσαμε και εγκρίναμε, έγινε με το γνωστό τρόπο της απευθείας ανάθεσης (που ο κ. Τσαβαρής αφόριζε, και πάντα κατάγγελλε ). Με μια αποπροσανατολιστική ανακοίνωση, προσπαθεί να οικειοποιηθεί ένα έργο που δεν του ανήκει, είναι γνωστή η μεθοδολογία του κ. Τσαβαρή ( πες, πες κάτι θα μείνει). Αν θεωρούνε σκληρό αγώνα τις εργασίες ρουτίνας, τότε τί θα κάνουν όταν πράγματι θα έρθουν τα δύσκολα;
Εκφράσεις όπως καρεκλοκένταυροι – μεμψίμοιροι – καταγγέλλοντες και ερωτήματα όπως, ποιοί άσκησαν προσφυγές; εάν δεν μας δώσουν συγκεκριμένα ονοματεπώνυμα, τους λέμε ότι τους χαρακτηρίζουν και μας επιτρέπουν να τους αποκαλέσουμε κοινούς συκοφάντες και προβοκάτορες. Οκτώ μήνες δημοτική αρχή και το μόνο επίτευγμά τους , το μόνο τους έργο, η κατασκευή ενός καθ’ όλα διαδικαστικά έτοιμου έργου. Παραβιάσανε ανοικτή πόρτα. Η ανικανότητα, η προχειρότητα η ανοργανωσιά δεν κρύβονται πίσω από τις λέξεις μιας ανακοίνωσης γεμάτης φανφάρες και παραπληροφόρηση.
Εγώ προσωπικά και όλα τα μέλη της παράταξής μας, δηλώνουμε πως, όπως μέχρι σήμερα, έτσι και στο μέλλον, θα είμαστε πρωτοπόροι, αγωνιστές και αρωγοί σε οποιανδήποτε σκέψη, πρόταση, ενέργεια που μοναδικό σκοπό και στόχο έχει την πρόοδο και εξέλιξη του τόπου μας και των συνδημοτών μας.

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

πυρκαγιά από αμέλεια κατοίκου κατοίκου στην Βροντού που χρειάστηκε 3-4 στρέμματα με πεύκα και ελιές για 4 μπριζόλες


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ "Ε.Σ.Σ.Α.Κ"

Χθες   21-8-11 στις  12.10  είχαμε  εκδήλωση  πυρκαγιάς  στην  περιοχή  της  Βροντούς.

Η  φωτιά  τέθηκε  υπό  έλεγχο  πολύ  γρήγορα  χάρις στην  άμεση  επέμβαση  του  Π.Σ. και  των  εθελοντών. Η πυρκαγιά  οφείλονταν  σε  αμέλεια  κατοίκου της  περιοχής που άναψε  φωτιά  για  ψησταριά. Κάηκαν  3-4 περίπου  στρέμματα  με  χόρτα, ελιές και πεύκα  εντός  κατοικημένης  περιοχής.

Το  ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ  ΣΩΜΑ  ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ  ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ  ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ - "Ε.Σ.Σ.Α.Κ" συμμετείχε   με  1  πυροσβεστικό  όχημα  6 οχήματα  υποστήριξης  και 8 μέλη.


Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

ΛΥΣΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΙΩΝΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΜΗΡΟΙ


Η Κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή προς ψήφιση το Νομοσχέδιο για την «τακτοποίηση» των αυθαιρέτων, πανηγυρίζοντας μάλιστα και προσπαθώντας να πείσει  ότι θέλει να λύσει ένα μεγάλο διαχρονικό πρόβλημα προς όφελος των αδυνάτων οικονομικών πολιτών.
Στην ουσία ντύνει με περιβαλλοντικό μανδύα μία βαριά εισπρακτική ρύθμιση σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία εις βάρος των φτωχών και μικρομεσαίων.
Το κατατεθέν προς ψήφιση νομοσχέδιο δεν θέλει να λύσει το πρόβλημα των αυθαιρέτων. Στην ουσία θέλει να συνεχίσει να έχει και μάλιστα σε πολύ περισσότερη άγρια μορφή, πολιτικούς αλλά αυτή τη φορά και οικονομικούς ομήρους,  χιλιάδες πολίτες, που στην μεγάλη πλειοψηφία τους  είναι φτωχοί βιοπαλαιστές.
Το νομοσχέδιο κάνει σαφή διάκριση σε αυθαίρετα τα οποία βρίσκονται εντός σχεδίου με εκείνα που βρίσκονται εκτός σχεδίου και τα μεν πρώτα τα ρυθμίζει για 40 χρόνια, τα δε δεύτερα τα «τακτοποιεί» για 20 χρόνια, ενώ συγχρόνως οι οικονομικές επιβαρύνσεις είναι σχεδόν τριπλάσιες για τα εκτός σχεδίου.
Για πρώτη φορά το  ίδιο αδίκημα  έχει δύο διαφορετικές ποινές με τεράστια απόκλιση!!.
Επιβάλει πρόστιμα στα εκτός σχεδίου τα οποία είναι πολύ μεγαλύτερα από τα διατηρητέα πρόστιμα προ του 2003!! ποσά τα οποία θα φθάσουν ακόμη και τις 30.000 ευρώ και τα οποία θα κλιθεί ο πολίτης να πληρώσει σε 14 μήνες!!!.
Το ίδιο νομοσχέδιο αφήνει  «παράθυρο» για αυτούς που θα θελήσουν να έχουν ρύθμιση για 40 χρόνια, όπου καλείται ο πολίτης να αγοράσει άλλο οικόπεδο όμορο ή στον Δήμο που ανήκει το αυθαίρετο, άρτιο και οικοδομήσιμο, για να συμπληρωθεί η υπολειπόμενη αρτιότητα!
Περισσότερο προκλητική ρύθμιση για αυτούς που δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα δεν υπάρχει.
Τακτοποιεί τους λίγους και προνομιούχους, που έχουν οικοδομήσει σε μεγάλες εκτάσεις 2,3 στρέμματα, ενώ αγνοεί όλους αυτούς την μεγάλη πλειοψηφία που έχουν κτίσει σε 200 και 300 τ.μ οι οποίοι για να αγοράσουν την υπολειπόμενη αρτιότητα 3,8 στρέμματα χρειάζονται μία περιουσία.
Για πρώτη φορά στην ιστορία των ενστάσεων που καλείται ενίοτε να κάνει ο πολίτης για οποιοδήποτε θέμα, πρέπει να πληρώσει παράβολο 500 και  1000  και 2000 ευρώ. Νομίζει άραγε η Κυβέρνηση ότι ο μικροσυνταξιούχος που είναι και η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών τουλάχιστον στη Σαλαμίνα, έχει την δυνατότητα να πάρει από το ταμείο του αυτά τα χρήματα;
Ρωτήσανε εάν τα χρήματα αυτά υπάρχουν  μετά την φοροεισπρακτική επιδρομή που έχει δεχτεί ο πολίτης τα δύο τελευταία χρόνια;
Το νομοσχέδιο αφήνει ασάφεια τι θα γίνει με αυτούς που έχουν νομιμοποιήσει επί Τρίτση, ενώ για τους χιλιάδες πολίτες που έχουν κτίσει σε «φερόμενες δασικές εκτάσεις» που σήμερα αποτελούν οικισμοί πρότυπο με την βοήθεια της πολιτείας, όχι μόνο δεν κάνει αναφορά για λύση του προβλήματος, αλλά αντίθετα ο νομοθέτης με πλήρη προχειρότητα,  άγνοια της πραγματικότητας και  κυνικά ανεπίτρεπτο τρόπο, αναφέρει ως κατεδαφιστέες αυτές τις περιπτώσεις, δημιουργώντας πανικό σε χιλιάδες πολίτες.
Σε αυτή την πρωτοφανή οικονομική επίθεση που δέχεται ο φτωχός στην πλειοψηφία πολίτης για να «τακτοποιήσει» το αυθαίρετο κτίσμα του,  έρχεται και ο Διοικητής του ΙΚΑ ο οποίος δηλώνει ότι το ταμείο του ΙΚΑ θα απαιτήσει τα ένσημα της οικοδομής που ανέρχονται από 7.500 έως 9.500 ευρώ!!!.
Καλείται η Κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει το σκηνικό, διότι με την παρούσα κατάσταση όπως έχει το Νομοσχέδιο δεν θα πάει κανείς να δηλώσει το κτίσμα του και τα εισπρακτικά αποτελέσματα που περιμένουν θα είναι τραγικά.
Αυτό που αποδεικνύεται με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο το μόνο που ενδιαφέρει την Κυβέρνηση είναι πόσα χρήματα θα εισπράξει και όχι να λύσει το μεγάλο διαχρονικό πρόβλημα των αυθαιρέτων, που όλες οι Κυβερνήσεις είναι συνυπεύθυνες μαζί με τον πολίτη για την δημιουργία του.
Οι σημερινές δραματικές οικονομικές συγκυρίες που ζουν οι πολίτες και περισσότερο οι ασθενέστερες οικονομικές τάξεις είναι αδύνατον να ανταποκριθούν σε αυτήν την προκλητικά άδικη ρύθμιση.
Κάνουμε έκκληση σε όλους τους βουλευτές όλων των κομμάτων και ειδικότερα τους βουλευτές Β Πειραιά  να προσεγγίσουν το πρόβλημα με σύνεση και ρεαλισμό, να «παγώσουν» τις διαδικασίες ψήφισης του νομοσχεδίου και να βρεθεί μία λύση επίλυσης των αυθαιρέτων κτισμάτων και εκείνων που βρίσκονται σε «φερόμενες δασικές», που θα βασίζεται στην αξιοπρέπεια του πολίτη και όχι στην αιώνια ομηρία του ιδίου και των παιδιών του.

Μάνος Δερτούζος
Πρόεδρος Πανσαλαμινίου Συλλόγου
για την επίλυση του δασικού προβλήματος
Δημοτικός Σύμβουλος

Η ντροπή είναι όλη δική σας… …


Αγαπητέ ανώνυμε (15/8/11 4:01 μ.μ.), θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι ο σεβασμός σ’ αυτή την ζωή δεν απαιτείται αλλά κερδίζεται κι αυτό δεν είναι το δυνατό σημείο του δημάρχου σου και δεν απευθυνόμαστε στον δήμαρχο όπως πίστεψες, μα στον δολοπλόκο αρχηγό σου που μπορεί σε εσένα να έδωσε τίτλο και θέση και να ‘χεις κάθε λόγο να τον γλύφεις, τον περισσότερο κόσμο όμως τον δουλεύει ασυστόλως, για βγες μια βόλτα στην αγορά ή μια βόλτα στην λαϊκή αν έχεις «άντερα» και το αντέχεις, να ακούσεις εκεί τον ίδιο λαό που σας ψήφισε χθες τι λέει σήμερα;

Για πήγαινε στο Αιάντειο που μέχρι τις εκλογές ήταν το προπύργιο του και ουσιαστικά του έδωσε την δημαρχία κι άσε τους θεσμούς κακόμοιρε δασκαλάκο εκτός του βρώμικου παιχνιδιού σας.

Η ντροπή είναι όλη δική σας, αλλά αυτό οι ξεδιάντροποι δεν το αντιλαμβάνονται δεν έχουμε κανένα λόγο να σας εκβιάσουμε ή να σας απειλήσουμε γιατί ειδικά από σας δεν θα δεχόμασταν ούτε μια γουλιά νερό ακόμα κι αν πνιγόμασταν.

Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

…12μηνη απασχόληση για περίπου 200 ανέργους στον δήμο Σαλαμίνας μετά την υπογραφή του «μνημονίου συνεργασίας» με τον εμπορικό σύλλογο…


Υπογράφηκε μεταξύ Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Σαλαμίνας και Δήμου Σαλαμίνας «ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ», στο οποίο ο Σύλλογος αναλαμβάνει την διαχείριση του προγράμματος και ο Δήμος ως φορέας την απασχόληση των ανέργων.

Η χρονική διάρκεια του προγράμματος είναι 12 μήνες, θα απασχοληθούν περίπου 200 άνεργοι, για 5μηνη εργασία, με μισθό 625 ευρώ και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.

Οι προσλήψεις θα έχουν κοινωνικά κριτήρια και θα γίνονται μέσω ΑΣΕΠ.

Ελπίζουμε ότι ο κατά τ’ άλλα λαλίστατος δήμαρχος θα βγάλει σύντομα δελτίο τύπου για να ενημερώσει τον λαό της Σαλαμίνας για την υποβολή αιτήσεων, όχι όπως τις διοικητικές θέσεις που προσπάθησε να τις περάσει νύχτα….

Μέσα στα κοινωνικά κριτήρια κ δήμαρχε θα πρέπει να είναι και η οικογενειακή κατάσταση, δεν μπορεί να είναι κάποιο πλουσιοκόριτσο με εκτάσεις, με σύζυγο που δουλεύει, κάνει και ιδιαίτερα και ‘συ να την προσλαμβάνεις έστω για 8μηνο στον δήμο;  

Εμείς οι δυο συνεννοηθήκαμε δήμαρχε έτσι δεν είναι;  Αν έχεις απορίες πες μου να επανέλθω με λεπτομέρειες.

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
<<ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ>>

Η Εταιρεία Αστρονομίας & Διαστήματος (Παράρτημα Σαλαμίνας) συμμετείχε στο φετινό πρόγραμμα  εορτασμού των ΑΙΑΝΤΕΙΩΝ  με παρουσίαση από τον πρόεδρο της του θέματος<< Αστρονομία  Για Όλους>>.
Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας  Αιαντειου Κο  Γιάννη Μπουτση για την πρόσκληση συμμετοχής ως επίσης και την οργανωτική επιτροπή.
Ευελπιστούμε  σε και σε Μελλοντικές  συνεργασίες.
Ευχαριστούμε όλους εσάς που παρευρεθήκατε.

                                             ΜΕ     ΕΚΤΙΜΗΣΗ 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κ.ΡΑΠΑΤΖΙΚΟΣ                                                                  Π. ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Δεν σεβάστηκαν οι Θεομπαίχτες ούτε την συναυλία για το χαμόγελο του παιδιού!!!


Ακόμα και την πετυχημένη προσπάθεια για την ενίσχυση του «χαμόγελου του παιδιού» θέλησαν να εκμεταλλευτούν οι Θεομπαίχτες. Μια προσπάθεια που την ενίσχυσαν όλοι οι έμποροι του νησιού μας άλλος λιγότερο κι άλλος περισσότερο (ποιος να φανταζόταν ότι ακόμα και ο Αγγέλου θα ‘ταν χρυσός χορηγός του Τσαβαρή; Έχει ο καιρός γυρίσματα) θέλησαν και αυτή να την καπελώσουν.

Έτσι μέσα στο προχθεσινό τουρλουμπούκι της τελευταίας στιγμής, ο γνωστός ανώμαλος εγκέφαλος, αποφάσισε να μεταβάλλει το πρόγραμμα και να μετατρέψει την εκδήλωση σε «Κρητική βραδιά», τόσο που αγανάκτησε ακόμα κι ο Νότης Θαλασσινός που δεν άργησε να τους επαναφέρει στην τάξη τονίζοντας πως εδώ είναι Σαλαμίνα….

Θα μου πεις πως με τις αυθαιρεσίες του και την ανοχή του κουμπάρου μια και το μόνο που ξέρει να του λέει είναι το “yes master” κατάφερε να καπελώσει ένα ολόκληρο συνδυασμό, ένα ολόκληρο δήμο ο Τσεβάς θα του γλύτωνε που τον έχει και στο χέρι;

Άγνωστη λέξη η ντροπή, αλλά καθώς φαίνεται όχι μόνο για ‘κείνον μια και δεν βλέπω να σηκώνουν κεφάλι κανείς από τους εκλεγμένους και να τον διαβολοστέλνουνε.

Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Μυστική διπλωματία σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου


Στη συνεδρίαση της 1ης Αυγούστου και στα θέματα προ ημερήσιας διάταξης, η κα Μεαγκώφ έφερε θέμα για συζήτηση, σχετικό με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Βλητικού Σταθμού, επικαλούμενη έγγραφο της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ). {ανάγνωση εγγράφου εδώ}
Ο δήμαρχος ο οποίος αιφνιδιάστηκε από την παρουσίαση του εγγράφου, στη συζήτηση που έγινε, είπε ότι, γνωρίζει το θέμα, ότι βρίσκετε σε συμφωνία με το ΓΕΝ και ότι εν όψει της παραχώρησης της νήσου Αγίου Γεωργίου, δεν κρίνει σκόπιμο στη παρούσα φάση να μπει σφήνα ο Δήμος στη διεκδίκηση του Βλητικού Σταθμού από το ΓΕΝ.
Αυτή η μυστική συμφωνία-διπλωματία αποτελεί απόδειξη τοπικής μειοδοσίας.
Ο Βλητικός Σταθμός είναι μία περιοχή που αποτελεί ζωτικό χώρο της πόλης της Σαλαμίνας, είναι αδιανόητο να επιτρέψουμε στην ΚΕΔ να προχωρήσει σε οποιαδήποτε μορφή αξιοποίησής της, επιβάλλονται άμεσα κινητοποιήσεις του Δήμου προς την ΚΕΔ. Σύμφωνα με την πρόταση του τέως δημάρχου κου Σοφρά «επιτροπή από τον Δήμαρχο και του επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων που να χειριστούνε το Θέμα και την διεκδίκηση του χώρου από την ΚΕΔ». Ως έσχατο βήμα στη διεκδίκηση του χώρου δεν θα πρέπει να απορριφθεί η αγορά του από το Δήμο.
 
 

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Όταν οι βόμβες είναι τζούφιες…. πολλώ δε μάλλον όταν τις αυτοχαρακτηρίζεις και μεγατόνων …..


βόμβες μεγατόνων
Εδώ και ημέρες στο προσωπικό του blog «Παλούκια Press» ο κ. Παπασάββας μας ενημερώνει με τον πιο παράδοξο τρόπο ότι μεταστεγάζετε από «υποστηρικτής» Τραγάκη, σε «υποστηρικτής» Νεράντζη.

Δηλαδή ναι και ντε πρέπει να είναι «υποστηρικτής» κάποιου;
Το δε ζητούμενον, όχι γιατί ο Τραγάκης δεν είναι άξιο τέκνον της πατρίδος, αλλά διότι εκείνος, δεν τήρησε τα υποσχόμενα προεκλογικά στις δημοτικές εκλογές, να του δώσει το πολυπόθητο χρίσμα με αποτέλεσμα να πατώσει και το ομολογεί ευθέως με περίσσιο θράσος.

Με αυτά λοιπόν τα ιδεώδη στοχεύοντας, με το ψηλά κεφάλι, θέλει να επανέλθει στον αυριανό προεκλογικό αγώνα ως υποψήφιος δήμαρχος για να κάνει ζημιά στην παράταξη αφ’ ενός κι αφ’ ετέρου να εξοφλήσει το γραμμάτιο Τσαβαρή και να του κάνει αβάντα επανεκλογής.

Αυτό θα πει να είσαι ιδεολόγος. Ρε κανένας για την σημαίαααααααα;  Τίποτα; Κανένας;;;;;


Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Γνωστή εκδότρια της Σαλαμίνας ο νέος διαχειριστής του Salamis Press



Γνωστή εκδότρια της Σαλαμίνας ο νέος διαχειριστής του Salamis Press

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο διαδίκτυο, όπου δεν του έμεινε ούτε ένα φιλικό blog του δημάρχου μας, αποφάσισε να κάνει την υπέρβαση.

Έτσι, υλοποίησε το σχέδιο του ειδικού - πιο ειδικού δεν γίνεται - συμβούλου του και βάζοντας μπροστά την εν λόγω υπερχρεωμένη κυρία πήρε την διαχείριση του blog, το οποίο ήταν θυγατρική μέχρι τα χθες, οικείου του συνδικαλιστικού οργάνου που του προσφέρει εθελοντικά την στήριξη του. Μπράβο κ. ειδικέ σύμβουλε, άξιος ο «εθελοντικός» μισθό σου.

Κάποτε οι δήμαρχοι έβγαζαν ή χρηματοδοτούσαν τις «δικές» τους εφημερίδες τώρα εξαγοράζουν blogs, αυτό θα πει εξέλιξης και κυρίως ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

Από Τσε Γκεβάρα σε ευρηματικό Παπί. Αυτά έκανε τότε, σήμερα τι κάνει;


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δευτέρα, 25 Οκτώβριος 2010 08:36
Προειδοποιητικός αποκλεισμός των φορτηγών μεταφοράς αδρανών υλικών εκτός Σαλαμίνας από το λατομείο Αγγέλου.  
Την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010 με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Σαλαμίνας κ. Γιάννη Τσαβαρή, ομάδα δημοτικών συμβούλων, υποψήφιοι σύμβουλοι του συνδυασμού Πρωτοβουλία Πολιτών νήσου Σαλαμίνας, αντιπροσωπία της ΟΕΕΣΣ και δημότες, απέκλεισαν από της 9:00 έως στις 11:00, στο ύψος της Μονής Φανερωμένης, τον δρόμο προς το πορθμείο μη επιτρέποντας την έξοδο από το νησί των φορτηγών και μόνο του λατομείου Αγγέλου.
Η αιφνιδιαστική αυτή επιχείρηση έγινε σε υλοποίηση της 166 του 2009 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας, την οποία όμως η δημοτική αρχή του κ. Σοφρά αδιαφόρησε να πραγματοποιήσει.
Σε δήλωσή του ο υποψήφιος Δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γιάννης Τσαβαρής είπε:
«η ενέργεια μας αυτή έχει σαν αποδέκτες όλους αυτούς που κερδοσκοπούν χωρίς να σέβονται το περιβάλλον και αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Είναι μια ενέργεια που αποτελεί σαφές δείγμα για την αλλαγή της φιλοσοφίας που θα χαρακτηρίζει μετά τις εκλογές, την λειτουργία της δικής μας Δημοτικής αρχής στην περίπτωση που ο λαός της Σαλαμίνας μας αναθέσει την εντολή διοίκησης του Δήμου»
Μπράβο δήμαρχε, αυτή ακριβώς την δήλωση είχα και ‘γω στο μυαλό μου σήμερα όταν σκέφτηκα την πρεμούρα σου τότε για το περιβάλλον και την σημερινή σου αντίδραση υποτιμώντας την διεύθυνση περιβάλλοντος σε τμήμα υπό την σκέπη της υπηρεσίας καθαριότητος. Θυμάσαι τότε….; Δήλωνες πως θα έχουμε αντιδήμαρχο περιβάλλοντος και σήμερα… δεν έχουμε ούτε τμηματάρχη ! !  Τι να την κάνεις μωρέ μπελά στα πόδια σου, τώρα βγήκες δήμαρχος δεν τους χ….ζεις τους κάφρους που ψηφίζουν;
Άλλωστε κι λατόμος καλά σε στηρίζει σήμερα όπως διάβαζα στο διαφημιστικό σου για την εκδήλωση που ετοιμάζεις στις 8 Αυγούστου υπέρ του «χαμόγελου του παιδιού» τον ανακήρυξες «χρυσό χορηγό».
Μπράβο κι άσε τους κάφρους να ψηφίζουν, μαγκιά σου….


Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Το είδαμε και αυτό σήμερα στο δημαρχείο κατά την ώρα του συμβουλίου....


Από σχόλιο αναγνώστη μας 2/8/11 9:31 π.μ.

… … …

Το είδαμε και αυτό σήμερα στο δημαρχείο κατά την ώρα του συμβουλίου. Γνωστά πρωτοπαλίκαρα του δήμαρχου που κατά σύμπτωση είναι και εργολάβοι βλέπε «αφοί Μαρούδη» έκαναν φραστικές επιθέσεις στον πρώην δήμαρχο κ. Σοφρά με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί έντονο φραστικό επεισόδιο Πάντως νέες μεθόδους φέρνει ο δήμαρχος στα δημοτικά συμβούλια «τρομοκρατία λέγεται αυτό δήμαρχε» αν… ναι μπράβο σου

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Καυτό Καλοκαίρι και…. κάποιοι στον δήμο μας θα το θυμούνται για πολλά, πολλά χρόνια ακόμα….

Κάτι μου λέει πως αυτό το Καλοκαίρι σε πολλούς θα μείνει στην μνήμη τους ως πολύ «θερμό» μια και οι αποκαλύψεις θα ‘ρθουν βροχή.

Εγώ θαλεγα από σήμερα που χει και δημοτικό συμβούλιο στις 8 το βράδυ να μην λείψει κανείς και να παρακολουθείτε και τα Σαλαμινιώτικα blogs!

Θαχουν, πολλά να σας πουν κι ακόμα ποιο πολλές οι ανακατατάξεις και οι πολυσυζητημένες κι αναμενόμενες αποχωρήσεις από το πλειοψηφικό στρατόπεδο.

Ως τότε μείνετε συντονισμένοι στο ιντερνέτ και μην χάνετε τα δημοτικά συμβούλια.