Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Πολύ σκεπτικισμός για την ομαλή πορεία της πλειοψηφίας, ο «αναβρασμός» ξεκίνησε από το πρώτο εξάμηνο, τυχαίο;;; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ

Αναδημοσίευση από το SALAMIS-NEWS
Είναι αλήθεια πως οι διαρκείς προστριβές στην δημαρχιακή πλειοψηφία είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο μετά την αδυναμία του ίδιου του αρχηγού της να κρατήσει τις ισορροπίες.
 
Βλέπεις ιστορικά στελέχη του συνδυασμού, να αποχωρούν ή ακόμη και να διαγράφονται με περίσσιο θράσος, κάποιοι άλλοι να ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους κι αυτός απλός θεατής μιας σκληρής πραγματικότητας ανήμπορος να κρατήσει το τιμόνι στο καράβι της «Πρωτοβουλίας» σε σταθερή πορεία.
 
Αλήθεια πόσο έτοιμος ήταν να αναλάβει αρχηγικά καθήκοντα και να γίνει δήμαρχος; Άλλο να φουσκώνεις με υποσχέσεις τους πάντες γύρο σου κι άλλο αρχηγός με αποδοχή δεν είναι το ίδιο.
 
Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση όσο και ή αγνωμοσύνη κι «αφιλία» του ατόμου, οδήγησε το ιστορικό στέλεχος (το πρώτο που στάθηκε στο πλευρό του), τον άνθρωπο που τον έβαλε στην κοινωνία της Κούλουρης, τον κουμπάρο του σε έκρηξη οργής όπου οι φωνές του ακούστηκαν μέχρι την είσοδο.
Η αγανάκτηση και η οργή του δικαιολογημένη μια και προσπάθησε να τον ακυρώσει ως άνθρωπο και ως εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο ο ίδιος ο «αρχηγός», ο κουμπάρος του συνεπικουρούμενος του αντιδημάρχου διοικητικών και οικονομικών υποθέσεων.
 
Δεν γνωρίζουμε την τελική πορεία αυτής της υπόθεσης, το μόνο που μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητας πως αυτή η υπόθεση θα χει συνέχεια ήταν απλά η κορυφή του παγόβουνου που «μετακινείτε» από τον Μάϊο και μετά μέσα στο δημαρχιακό μέγαρο.
 
Όταν μέσα στην φουρτούνα την «λαγουδέρα» σου δεν την κρατούν στιβαρά χέρια και δίνεις δώθε κείθε αναμενόμενα τα αποτελέσματα.
 
Ο Θεός ας ευλογεί την Σαλαμίνα, από πανηγύρια χορτάσαμε γιατί για τα πανηγύρια είναι ο άνθρωπος από δημοκρατική και σοβαρή διοίκηση πάσχουμε, τυχαίο; Δεν το νομίζω!!!!
 
 

ΜΠΡΑΒΟ στην N.AY.MAXH.A, προβαίνει σε ανοιχτή συνέλευση για τα καυτά προβλήματα του τόπου


ΜΠΡΑΒΟ στην N.AY.MAXH.A, προβαίνει σε ανοιχτή συνέλευση για τα καυτά προβλήματα που πραγματικά απασχολούν τον λαό μας βάζοντας φινάλε στις δημοτικές φανφάρες και μπαρμπούτσαλα με την απίστευτη κατασπατάληση εκατομμυρίων σε εποχή που το 50% της νεολαίας του νησιού μας ψάχνει απεγνωσμένα για δουλειά.

Να μην λείψει κανείς μας

Ανοιχτή συνέλευση Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. Πέμπτη 29/9 ώρα 7μμ στο Φλαμίνγκο
N.AY.MAXH.A ΚΙΝΗΣΗ ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
Καλούμε όλους σε ανοιχτή συνέλευση την Πέμπτη 29/9 στις 7 μμ στο Φλαμίνγκο
Θα συζητηθούν
η αντίδρασή μας στα χαράτσια και τα μέτρα λεηλασίας του εισοδήματός μας
οι εξελίξεις στα τοπικά ζητήματα


Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΙΝΗΣΗ Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. Δεν τους φοβόμαστε. Όλοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε


ΚΙΝΗΣΗ Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α.
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣ.
ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΠΙΣΩ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ.
ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ
ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ.

Δεν τους φοβόμαστε. Όλοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε.

  • Οι εργαζόμενοι- μισθωτοί που αγωνιούν για το καθημερινό μεροκάματο.
  • Οι άνεργοι που ψάχνουν μια διέξοδο για επιβίωση.
  • Οι νέοι και οι νέες που αναζητούν μια προοπτική για το μέλλον.
  • Οι συνταξιούχοι που εξευτελίζονται.
  • Οι συμβασιούχοι που χρόνια βιώνουν την εκμετάλλευση.
  • Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι που βάζουν λουκέτα και βλέπουν να χάνονται οι κόποι μιας ζωής.
  • Όλοι εκείνοι που παράγουν με την εργασία τους τον πλούτο αυτής της χώρας.

Πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 24 – 25 Σεπτεμβρίου ο αγώνας Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011
ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 24 – 25 Σεπτεμβρίου ο αγώνας Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης «Κύπελλο Ναυμαχίας Σαλαμίνας 2011 – ιστιοπλοϊκή Φιλία», που συνδιοργάνωσε ο ΝΟΒΣ με τους ΝΑΟΕΦ, ΑΝΟΙΑΘ, ΙΟΠΦ. Δήλωσαν συμμετοχή 66 σκάφη από 17 Ναυτικούς Ομίλους, εκκίνησαν 56 και τερμάτισαν στην πρώτη Ιστιοδρομία «Κύπελλο Ναυμαχίας Σαλαμίνας 2011» εντός χρόνου 52. Στην δεύτερη Ιστιοδρομία «Ιστιοπλοϊκή Φιλία» εκκίνησαν 53 σκάφη και τερμάτισαν ενός χρόνου 52.
Μετά τον τερματισμό της πρώτης Ιστιοδρομίας «Κύπελλο Ναυμαχίας Σαλαμίνας 2011» τα σκάφη φιλοξενήθηκαν στους νέους πλωτούς προβλήτες του Λιμανιού της Σαλαμίνας, χώρο που παραχώρησε ευγενώς το Δημ. Λιμενικό Ταμείο, χρωματίζοντας με ιστιοπλοϊκά χρώματα το Λιμάνι.

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Κι όμως συμβαίνει και στις… καλύτερες οικογένειες


Μπαίνει η σύζυγος αιφνιδιαστικά στο γραφείο του συζύγου της και βλέπει την καλύτερη της φίλη κάτω απ’ το γραφείο του σε πλήρη… «δραστηριότητα».

Έξαλλη, βγάζει το πιστόλι και μπάμ, μπάμ την καθαρίζει, ο σύζυγος μένει άναυδος.

Μετά το πρώτο σόκ λέει στην γυναίκα του.

- Κούλα, έτσι όπως πας, σε λίγο θα μείνεις χωρίς φιλενάδες.

Νέο blog, ας του δώσουμε την ευκαιρία να μας δείξει κάτι νέο




Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στον δύσκολο δρόμο της ηλεκτρονικής ενημέρωσης. Ακόμα δεν καταλάβαμε αν είναι Σαλαμινιώτικο blog ή όχι.



Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Αφιερωμένο εξαιρετικά στον αντιδήμαρχο Σαλαμίνας διοικητικών και οικονομικών υποθέσεων «έλεγχος υπαλλήλων με μικροτσίπ» τα καλά να αντιγράφονται!!!!!


Σερφάροντας στο Ιντερνέτ είδαμε την είδηση κι αμέσως πήγε το μυαλό μας στον ταλαίπωρο τον αντιδήμαρχο διοικητικών και οικονομικών υποθέσεων που ξεροσταλιάζει στην είσοδο για να ελέγχει τις πρωϊνές προσελεύσεις των υπαλλήλων του δήμου. Καλό είναι Γρηγόρη μου να αντιγράφουμε τα…. Καλά. Δες λοιπόν τι έκανε ο δήμος Τρικάλων, όχι καλό, αλλά τρίκαλο.

Σε νέες δραστικές λύσεις αποφάσισε να προβεί ο δήμος Τρικάλων, προκειμένου να ελέγξει τους πραγματικά φιλότιμους εργαζομένους. Εφαρμογή μικροτσίπ στο χέρι των δημοτικών υπαλλήλων.
Αποφασισμένη να σφίξει τα λουριά στους Δημοτικούς Υπάλληλους η Δημοτική Αρχή Τρικάλων.
Ο Δήμος Τρικάλων έχει ξεκινήσει έρευνα αγοράς για να προμηθευτεί το καλύτερο μηχάνημα σε προσιτή τιμή, προκειμένου να ελέγχει με σιγουριά και ασφάλεια το ωράριο των δημοτικών υπαλλήλων.
Αυτό δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Στουρνάρας και συνέχισε λέγοντας πως "Είναι επιτακτική ανάγκη να μπει μια σειρά, για την ορθή λειτουργία του Δήμου, στο ωράριο των υπαλλήλων και αυτό πιστεύω πως θα γίνει με την απόκτηση μικροτσίπ που θα διαθέτει ο κάθε δημοτικός υπάλληλος.
Πιστεύω πως με την προμήθεια τέτοιου υπερσύγχρονου μηχανήματος θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με την προσέλευση και την αποχώρηση των υπαλλήλων του Δήμου Τρικκαίων στο σύνολο των υπηρεσιών".


Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Σαλαμίνια 2011: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των εκδηλώσεων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τελετή κατάθεσης στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα, σηματοδοτώντας την έναρξη της εβδομάδας Πολιτισμού «Σαλαμίνια 2011».
Με πρώτο τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Τσαβαρή, στεφάνους προς τιμή των Σαλαμινομάχων κατέθεσαν εκπρόσωποι της πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις,  Στρατιωτικοί ακόλουθοι ξένων πρεσβειών, εκπρόσωποι κομμάτων, Δήμαρχοι, βουλευτές της συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης καθώς και φορείς της Σαλαμίνας.
Ακολούθησε συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο, με συντονιστή τον δημοσιογράφο κ. Δημήτρη Καπράνο, όπου δόθηκε η ευκαιρία στον Δήμαρχο κ. Γιάννη Τσαβαρή να εξηγήσει τη φιλοσοφία των «Σαλαμινίων» και να εκφράσει τις προσδοκίες του για το νησί από την ανάδειξη της ιστορικότητας του γεγονότος.
Η πρώτη μέρα έληξε  στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δημαρχιακού Μεγάρου «Δημήτρης Μπόγρης», με εκδήλωση που οργάνωσαν τα εκπαιδευτήρια Ηλιάδη, υπό την αιγίδα του Δήμου, με θέμα τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ


Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Ασημένιο Μετάλλιο κατέκτησε ο Αθλητής του Ν.Α.Ο.Σ Λευτέρης Κόνσολας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας


Αφού εξασφάλισε την συμμετοχή του στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου ο αθλητής του Ν.Α.Ο.Σ.  ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ, έλαβε μέρος με την Εθνική Ομάδα, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας που πραγματοποιήθηκε στην Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας από τις 15 έως τις 19 Σεπτεμβρίου. 

Ο Σαλαμίνιος Κωπηλάτης με τον συναθλητή του από την Λήμνο, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΓΔΑΝΗ αγωνίστηκαν στα διπλά σκιφ Ε.Β., όπου στην προκριματική κούρσα τερμάτισαν 1οι και προκρίθηκαν στον τελικό του αγωνίσματος. Στον τελικό το Ελληνικό πλήρωμα πάλεψε για την κατάκτηση του Χρυσού μεταλλίου, αλλά δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση των Ιταλών που τερμάτισαν στην 1η θέση και πλασαρίστηκαν στην 2η θέση κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο. 

ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΗΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ.


Ο κ. Δήμαρχος έχει κάνει σημαία του το χρέος, το χρέος που έντεχνα φούσκωσε στο υπερβολικό ποσό των € 58,5 εκατ., μετά από ενστάσεις που του έγιναν το διόρθωσε σε  € 48,5 εκατ.
Σε κάθε εκδήλωση όπου παρευρεθεί και του δοθεί  ο λόγος έστω και για ένα μικρό χαιρετισμό, η πρώτη του αναφορά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω του χρέους.
Είναι πασίδηλο λοιπόν γιατί φούσκωσε το ποσό, η επίκλησή του κάθε φορά νομίζει ότι θα του δίνει άλλοθι στην αδυναμία παραγωγής έργου,
ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ   ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ  ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΗΣ   ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ.

Επικαλείται ο Δήμαρχος, ότι η μειοψηφία ψήφισε την απογραφή στο Δ.Σ, θα ενθυμείται βέβαια τις ενστάσεις που είχα προβάλλει για:
·         Την  αναφορά στο χρέος προς την ΕΥΔΑΠ που το χρεώνουν σε € 3.070.975 και όχι € 1.506.262  σύμφωνα με παραστατικά που έχει ο δήμος ,
·         Δεν εμφάνισαν καθόλου στα έσοδα το ποσό των € 2.228.254  που είναι οφειλόμενα από προηγούμενες χρήσεις (δηλ. χρήματα που δεν έδωσε το κράτος στο δήμο από την περίοδο 2004 μέχρι 2010) σε εκτέλεση του Ν.3756/09, από το ποσό αυτό ήδη ο δήμος έχει εισπράξει περίπου € 500.000  από αρχές  Γενάρη  μέχρι σήμερα,
·         Δεν εμφάνισαν στα έσοδα του δήμου το ποσό των € 500.000 περίπου από την είσπραξη του 10% από την πράξη εφαρμογής στις περιοχές Μέτωπο Παραλίας, Αγία Παρασκευή και Βροντού.

Οι τρις αυτές σοβαρές παραλήψεις, ήταν ικανές για να αμφισβητήσουμε τα στοιχεία της απογραφής και να μην την εγκρίνουμε, όμως στην σκέψη και το πραγματικό ενδιαφέρον μας,  να βοηθήσουμε το δήμο στη διεκδίκηση πόρων από το κεντρικό κράτος, αποφασίσαμε  να εγκρίνουμε την απογραφή, βεβαίως με την υποχρέωση της δημοτικής αρχής, να προβεί σε οικονομικό έλεγχο του δήμου για τις χρήσεις από  2000 έως 2010, ενέργεια για την οποία πιστεύουμε ότι θα αποδοθούν “τα του Καίσαρος τω Καίσαρι”. Ο Δήμαρχος αυτό δεν το εκτίμησε και προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να παραποιεί βάναυσα την αλήθεια.

Οι  πρώην Δήμαρχοι, ο μεν κ. Σπύρος Σοφράς σε γενόμενη συζήτηση για το χρέος του Δήμου Σαλαμίνας με 31-12-2010 αποδέχτηκε χρέος του Δήμου ύψους €17,5 εκατ. (το οποίο βέβαια είναι συσωρευτικό από προηγούμενες χρήσεις) και κατηγόρησε τον κ. Τσαβαρή για επίκληση ψευδών στοιχείων, ο δε κ. Μάριος Τραυλός σε επιστολή του, που κατέθεσε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας με ημερομηνία 29/7/2011, αναφέρει με λεπτομέρεια και αποδεικνύει ότι,  από το αρχικό εμφανισθέν ως χρέος του πρώην Δήμου Αμπελακίων  ποσό € 12.311.818,  το οποίο μετά τις ενστάσεις  μειώσανε στο ποσό των € 7.270.615, είναι σε πραγματικό ποσό € 4.209.450 με ημερομηνία 31-12-2010 (το οποίο ομοίως είναι συσωρευτικό από προηγούμενες χρήσεις).

Μετά τις απαραίτητες πιο πάνω διευκρινήσεις θα πρέπει ο κ. Δήμαρχος να μας ενημερώσει  για;
·         Ποιό ποσό και πού, έχει διαθέσει  για την εξυπηρέτηση του χρέους μέχρι σήμερα;
·         Που έχει διαθέσει το ποσό των € 500.000 που εισέπραξε σε δυο δόσεις από τα οφειλόμενα;
·         Αν μέχρι σήμερα έχει αυξήσει το χρέος και με ποιο ποσό;
·         Ποιό είναι το συνολικό ανεξόφλητο ποσό από λογαριασμούς κατανάλωσης στην ΕΥΔΑΠ από   1-1-2011 μέχρι σήμερα, ποιό ποσό έχει εισπράξει από τους δημότες από κατανάλωση ύδατος το διάστημα αυτό και που έχει διαθέσει τα χρήματα αυτά;
·         Να μας πει, αν στο τέλος της θητείας του τον Ιούνιο του 2014, το χρέος του Δήμου θα το έχει μειώσει ή θα το έχει αυξήσει ; 

Επειδή  ο κ. Τσαβαρής,  έχει αναδείξει το θέμα του χρέους που βρήκε η νέα δημοτική αρχή, σε θέμα ύψιστης σημασίας, για την πορεία του τόπου και της δικής του προσφοράς, του προτείνω  να αποδεχθεί την πρότασή μου, για κοινή συζήτηση παρουσία του  τύπου οι οποίοι θα συντονίσουν τη συζήτηση, στην οποία κρίνω απαραίτητο να παρευρίσκεται και ο κ. Τραυλός,  ώστε να δοθούν διευκρινήσεις και να ενημερωθούν οι δημότες, για το πιο σημαντικό θέμα όπως το έχει αναδείξει ο Δήμαρχος.

Πιστεύω ότι ο Δήμαρχος, αφενός έχει την πολική ανδρεία, να αποδεχθεί την πρότασή μου αφετέρου  να αποδείξει ότι τιμά τις προεκλογικές του υποσχέσεις, όταν επικαλείτο διαφάνεια παντού, ιδιαίτερα σε θέματα οικονομικής φύσεως. 

Με τιμή
Σπύρος Σοφράς

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και…




Αφιερωμένο εξαιρετικά, στους ανάλγητους πολιτικάντηδες του νησιού μας που με δόλο και ψέματα πήραν την ψήφο του λαού παραπλανώντας τον και την επομένη των εκλογών ξέχασαν στην προεκλογική εξέδρα όλες τις υποσχέσεις τους για να τις ξανασυναντήσουν στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής ή κάτι άλλο συμβαίνει ;


Τελικά τι πρέπει να γίνει ακόμη, για να απαλλαγούμε από τις μυρωδιές της ντροπής στη παραλία ; το φρεάτιο σύνδεσης έγινε, το δευτερεύον  δίκτυο είναι έτοιμο, η ανάθεση στον εργολάβο για τις συνδέσεις είναι σε εξέλιξη, ποιος θα μας εξηγήσει γιατί δεν έχει γίνει καμία σύνδεση κατοικίας ακόμη ;
Τα νοικοκυριά που περιμένουν να συνδεθούν και είναι έτοιμα καθ’ όλα γιατί να πληρώνουν ακόμη και σήμερα για το άδειασμα των βόθρων ; ποιός  θα τους ενημερώσει ; ποιός θα αναλάβει την τεράστια ευθύνη της ρύπανσης του περιβάλλοντος που συνεχίζεται στη πόλη και στο λιμάνι ;
Ποιες σκοπιμότητες ; ποια συμφέροντα ; καθυστερούν τις συνδέσεις στο δίκτυο των περιοχών του Κέντρου της Πόλης,  Αλώνια,  Πατρής, και Μπόσκο . Είναι ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν, να απολογηθούν οι υπεύθυνοι και να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες σύνδεσης. Δεν μπορεί να στερείτε από τους κατοίκους της πόλης τα οφέλη από την ολοκλήρωση του έργου στο όνομα μιάς οποιασδήποτε φτηνής δικαιολογίας. 
             Προκαλούμε τον Δήμαρχο , να ενημερώσει  άμεσα τους κατοίκους-ιδιοκτήτες οικιών και καταστημάτων των περιοχών, που είναι έτοιμες  για σύνδεση, να καταθέσουν την απαιτούμενη αίτηση σύνδεσης, έτσι ώστε να πάρει σάρκα και οστά το μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει ποτέ στη πόλη μας.


Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

10η παραδοσιακή χορευτική συνάντηση Σαλαμίνας




Η κυβέρνηση διαλύει τον κοινωνικό ιστό της Σαλαμίνας, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην κοινωνία του νησιού



ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β' ΠΕΙΡΑΙΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ 

Προς τους κ. κ. Υπουργούς - Οικονομικών -Εργασίας και Κοινωνικής Ανάπτυξης -Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων


ΘΕΜΑ: Η κυβέρνηση διαλύει τον κοινωνικό ιστό της Σαλαμίνας, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην κοινωνία του νησιού.

Η κυβέρνηση, επικαλούμενη την κρίση και εφαρμόζοντας την νομοθεσία που συνυπέγραψε με την Τρόϊκα,  προχωρά στο κλείσιμο, τη συρρίκνωση ή στη ελλιπή λειτουργία οργανισμών και υπηρεσιών που είναι υπό τον άμεσο  ή έμμεσο έλεγχό της, με αποτέλεσμα τη χειροτέρευση της κοινωνικής και οικονομικής ζωής των κατοίκων του νησιού της Σαλαμίνας. 
Συγκεκριμένα:

1.    Τα ΕΛΤΑ έκλεισαν το ταχυδρομικό γραφείο στο Αιάντειο, κλείνουν  το δεύτερο υποκατάστημα στα Αμπελάκια, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο να κλείσει και το τρίτο υποκατάστημα στα Παλούκια. Επίσης το κεντρικό κατάστημα των ΕΛΤΑ στη λεωφόρο Αιαντείου, έχει έναν μόνο υπάλληλο για τα δέματα, γράμματα, ταχυπληρωμές, συστημένα, πληρωμές ΔΕΚΟ, πληρωμές συνταξιούχων κ.λ.π με αποτέλεσμα να μην προλαβαίνει να ανταποκριθεί.
  1. Η διοίκηση του ΟΤΕ αποφάσισε να κλείσει το υποκατάστημα του ΟΤΕ στο νησί το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, ενώ εξυπηρετεί πάνω από 20.000 συνδρομητές
  2. Η Δ.Ο.Υ Σαλαμίνας μεταφέρει στην Ελευσίνα τις μισές λειτουργίες της, με αποτέλεσμα η ταλαιπωρία των κατοίκων να είναι πολύ μεγάλη, αφού θα μεταβαίνουν στη Ν. Πέραμο και από εκεί με 2 συγκοινωνίες θα πηγαίνουν στην Ελευσίνα. Δηλαδή ταξίδι 4 ωρών και οικονομική επιβάρυνση 15 € κάθε φορά. Οι άλλες μισές υπηρεσίες παραμένουν στα ΚΕΠ, τα οποία δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις υπάρχουσες ανάγκες λόγω έλλειψης προσωπικού.
  3. Το υποκατάστημα της ΕΤΕ στο Αμπελάκι λειτουργεί κάθε Τρίτη και Πέμπτη και ήδη η ταλαιπωρία των συνταξιούχων κατά τις μέρες πληρωμής των συντάξεων τους 22,23,24,25,26,27, είναι πολύ μεγάλη αφού αναγκάζονται να μεταβούν στο κεντρικό κατάστημα(το όνομα του υποκαταστήματος) και να στηθούν σε ουρές δεκάδων μέτρων.  
Είναι ολοφάνερο ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα κεντρικό οικονομικό, αναπτυξιακό και κοινωνικό  σχεδιασμό για την Σαλαμίνα, και οι εποπτευόμενοι απ’ αυτην οργανισμοί και δημόσιες υπηρεσίες χωρίς κανένα συντονισμό μεταξύ τους και χωρίς οικονομοτεχνικές μελέτες προχωρούν στο κλείσιμο των παραπάνω υποκαταστημάτων τους, ερημοποιώντας κοινωνικά και οικονομικά το νησί, παραδίδοντας στην ουσία το μεγαλύτερο μέρος του έργου τους στα ιδιωτικά συμφέροντα.    

Επειδή το κλείσιμο των παραπάνω καταστημάτων είναι μεγάλο πλήγμα για την οικονομική και κοινωνική ζωή του νησιού, καταστρέφει τον κοινωνικό ιστό του και χειροτερεύει τη ζωή των 70.000 κατοίκων του το χειμώνα και 400.000 το καλοκαίρι. 
                                                Ερωτώνται οι κ κ. υπουργοί
1.Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προχωρήσουν , προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας όλων των καταστημάτων που αναφέρονται παραπάνω, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι 70.000 κάτοικοι του νησιού το χειμώνα και 400.000 το καλοκαίρι.
2.Με βάση ποιες οικονομοτεχνικές μελέτες οι Διοικήσεις των αναφερομένων οργανισμών και δημοσίων υπηρεσιών, προχωρούν στο κλείσιμο των παραπάνω καταστημάτων; Έχουν συνυπολογιστεί, από την κυβέρνηση, οι βαρύτατα αρνητικές επιπτώσεις στους ίδιους τους οργανισμούς και υπηρεσίες αλλά και συνολικά στην οικονομική, κοινωνική ζωή της Σαλαμίνας και της χώρας γενικότερα από αυτές τις επιλογές;
3. Τι πρόκειται να πράξουν ώστε να αναβαθμίσουν, αντί να κλείνουν και να υποβαθμίζουν, την παρουσία και το ρόλο των κρατικών, δημόσιων και κοινωνικών υπηρεσιών στη Σαλαμίνα, όπως και το ρόλο των δημοσίων επιχειρήσεων και κοινωφελών λειτουργιών στο νησί, πράγματα που επιβάλλονται για να καταστεί στοιχειωδώς ανθρώπινη η διαβίωση των κατοίκων του;   
Ο ερωτών βουλευτής
Λαφαζάνης Παναγιώτης


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Σαλαμίνας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Σαλαμίνας, διοργανώνει ημερίδα την 16η Σεπτεμβρίου 2011, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:00 στην αίθουσα Δημητρίου Μπόγρη του Δήμου Σαλαμίνας με θέμα:
«Ο Νέος Ασφαλιστικός & Συνταξιοδοτικός Νόμος»
Καλεσμένος και ομιλητής θα είναι ο
κ. Αλέξης Μητρόπουλος Καθηγητής Εργατικού Δικαίου, Πρόεδρος ΕΝ.ΥΠ.Ε.Κ.Κ. (Ένωση για την υπεράσπιση της εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους) ο οποίος θα εισηγηθεί το θέμα και θα δώσει απαντήσεις σε ερωτήσεις των εργαζομένων.
Για το Δ.Σ.
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΖΩΗ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

ΓΑΒΡΙΗΛ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ


Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Δ.Τ. ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗΣ
 
Η Εταιρεία Αστρονομίας & Διαστήματος ( Παράρτημα Σαλαμίνας ) συγχαίρει τους μαθητές Δέσποινα Παζούλη από τη Δράμα και Γιώργο Λιούτα από τα Τρίκαλα που βραβεύτηκαν με Χάλκινο Μετάλλιο στην 5η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗΣ που διεξήχθη στην Κρακοβία της Πολωνίας με συμμετοχή 27 χωρών , ως επίσης και τους μαθητές Μάνο Βουρλιώτη από την Αθήνα , Στέφανο Τύρο από την Καλαμάτα και τον Πάρη Τζιτζιμπάση από την Δράμα που έλαβαν Τιμητική Διάκριση.
Σε χαλεπούς καιρούς όπου η Ευρώπη μαστίζεται από οικονομική κρίση και κρίση αξιών η Ελληνική Νεολαία << επιτίθεται >> πνευματικά και κερδίζει διακρίσεις.
Ένα ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ στους Έλληνες μαθητές.
Όποιος ενδιαφέρεται για τα Μυστήρια του Ουρανού και τα Θαύματα του Σύμπαντος, μπορεί να απευθύνεται στο Παράρτημα μας .
Πληροφορίες : ΚΩΣΤΑΣ ΡΑΠΑΤΖΙΚΟΣ : 2104654005 - 6972716053
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κ.ΡΑΠΑΤΖΙΚΟΣ Π. ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
 
 

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Εγκληματική Αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής σε θέματα Περιβάλλοντος


Η αδιαφορία της σημερινής δημοτικής αρχής, για τα πραγματικά προβλήματα του τόπου, για τα πραγματικά προβλήματα περιβάλλοντος είναι πασιφανής. Το ενδιαφέρον  της και η δράση  της είναι συνάρτηση των ωφελειών και της προβολής που μπορεί να έχει είτε  σε προσωπικό επίπεδο είτε  σε πολιτικό, πώς μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η παντελής αδιαφορία της  για την πρόληψη ή την προστασία έναντι των πυρκαγιών όταν:
·         Το υπ. Προστασίας του Πολίτη έχει εμβάσει το ποσό των 100.000 Ευρώ  για λήψη μέτρων  πυροπροστασίας.

·         Το  Δ.Σ μετά από συζήτηση Προ Ημερήσιας Διάταξης που προκάλεσε ο τέως Δήμαρχος κος. Σοφράς , αρχάς Αυγούστου, ενέκρινε την  ανάθεση του έργου.

·         ΄Εχουν ξεσπάσει τόσες πυρκαγιές σχεδόν σε όλο το πλάτος του νησιού και μάλιστα σε δυο -  τρις  περιπτώσεις πιθανή αιτία είναι το πέταγμα τσιγάρου.
΄Ολοι οι δρόμοι  του οδικού δικτύου,  είτε κεντρικού είτε περιφερειακού και στα δυο   τους άκρα (πρανή)  είναι καλυμμένοι από χορτάρι,  έτοιμο εν είδη πυρίτιδας να αναφλεγεί  με το πρώτο αποτσίγαρο που κάποιος ασυνείδητος περαστικός θα πετάξει. Δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία, το έγκλημα θα είναι μεγάλο , όμως θα έχει συντελεστεί, το δάσος θα έχει χαθεί, περιουσίες θα έχουν καταστραφεί, ποιος πραγματικά θα ικανοποιηθεί με το ότι θα αποδοθούνε ευθύνες ; πραγματικά κανένας σώφρον πολίτης.
΄Εστω και την τελευταία στιγμή  προκαλούμε τη δημοτική αρχή να προβεί άμεσα στη ανάθεση του έργου καθαρισμού των πρανών των επίφοβων δρόμων, ώστε αφενός να καλύψει και το ένταλμα που τους έχει χορηγηθεί, διότι διαφορετικά θα πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα που έχουν σταλεί για το σκοπό αυτό, αλλά και αφετέρου ένας μεγάλος κίνδυνος καταστροφής του περιβάλλοντος να αποφευχθεί.
                     

ΝΟΒΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΠΤΥΧΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΠΤΥΧΙΩΝ
ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του
Ναυτικού Ομίλου Βουρκαρίου Σαλαμίνας
έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην εκδήλωση για την απονομή των  Πτυχίων,
 3ου, 4ου και 5ου Σχολείου Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης
τo Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011 στις 21.30 το βράδυ,
στο  GALA Sky Deck στο Αιάντειο Σαλαμίνας.
Είσοδος 5€ με ποτό


Ε.Π.Ο. Σαλαμινομάχοι ανακοινώνει τις παρακάτω μεταγραφές


Ε.Π.Ο. Σαλαμινομάχοι ανακοινώνει τις παρακάτω μεταγραφές:
  • Θεοφιλόπουλος Βασίλειος 23 ετών αμυντικός ελεύθερος,
  • Γονατάς Βασίλειος 23 ετών αμυντικός ελεύθερος από Καραβά,
  • Ράπτης Γρηγόριος 17 ετών μέσος ελεύθερος από Α.Ε. Σαλαμίνας,
  • Πομόνης Θεόδωρος 30 ετών αμυντικός ελεύθερος,
  • Ζαχαρόπουλος Ιωάννης 17 ετών μέσος υποσχετική από Αργοναύτη,
  • Φασουλής Βασίλειος 16 ετών επιθετικός ελεύθερος από Α.Ε. Σαλαμίνας,
  • Γαβριηλάκης Γιώργος 24 ετών μέσος ελεύθερος από Αμπελακιακό,
  • Ράπτης Φώτης 19 ετών μέσος ελεύθερος από Α.Ε. Σαλαμίνας,
  • Αγαθάκης Νίκος 28 ετών αμυντικός ελεύθερος από Αιακό,
  • Φασουλής Αντώνης 27 ετών αμυντικός ελεύθερος και
  • Μπούτσης Δημήτριος 15 ετών μέσος ελεύθερος από Αίαντα Σαλαμίνας.
Έχουν αποκτηθεί οι Καλιώτσος, Σαρινάκης, Λουκάς, Νηφάκος και Δελαλής.
Επιστρέφει επίσης ο Δασκαλάκης Γιώργος 20 ετών αμυντικός που είχε δοθεί δανεικός στον Ατρόμητο Κερατσινίου.
 

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Με καθυστέρηση σχεδόν μιας βδομάδας μας ενημερώνει το γραφείο του δημάρχου για τον καθαρισμό του δάσους της Φανερωμένης


Με καθυστέρηση σχεδόν μιας βδομάδας μας ενημερώνει το γραφείο του δημάρχου για τον καθαρισμό του δάσους της Φανερωμένης. Μήπως δήμαρχε πρέπει να ξαναδείς τους ρυθμούς του γραφείου σου; Αν μ’ αυτούς τους ρυθμούς επιλύεις και τα δημοτικά προβλήματα φοβούμαι πως τελικά και συ θα είσαι δήμαρχος one size / one use

Σαλαμίνα 02 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια του προγράμματος  του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού SKY  «Κάθε Σάββατο Καθαρίζω την Ελλάδα» και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και του τμήματος Καθαριότητας του Δήμου Σαλαμίνας, έγινε καθαρισμός του πευκοδάσους της Φανερωμένης το Σάββατο 27 Αυγούστου.

Στην εν λόγω δράση συμμετείχαν, εκτός από το προσωπικό του Δήμου με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Γιάννη Τσαβαρή και τον Υπεύθυνο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος κ. Νίκο Φουρίκη,  εθελοντικές οργανώσεις (ΠΕΡΙΒΟΣ, ΕΣΣΑΚ κ.α.) και πλήθος πολιτών.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ