Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Η Σαλαμίνα καίγεται κι αυτός… χτενίζεται!!!


Ο κόσμος καίγεται κι αυτή χτενίζεται


Για άλλη μια φορά οι «ανεγκέφαλοι» του δημαρχιακού μεγάρου θέλοντας να κερδίσουν χρόνο στον καθημερινό τους αγώνα για επανεκλογή, (δεν τους απασχολεί τίποτε άλλο πια) πετούν την  μπάλα έξω από το γήπεδο με την ελπίδα να στρέψουν τον κόσμο στο ΡΟΖ της ζωής τους και να ξεφύγουν από το καθημερινό στρίμωγμα της αντιπολίτευσης για τον απολυταρχικό τρόπο διοίκησης τους, για την μη παραγωγή έργου και πολιτικής, για τις αυθαιρεσίες τους και τις απ’ ευθείας αναθέσεις σε ημετέρους κ.α. πολλά που ΔΕΝ τα έκαναν οι κακοί δήμαρχοι που έδιωξε και τα κάνει ο καλός δήμαρχος σήμερα.

Δεν είναι δική μας θέση να αναφερθούμε σε λεπτομέρειες αυτό θα το κάνουν επάξια, φαντάζομαι τις επόμενες μέρες, οι επικεφαλείς της αντιπολίτευσης ο κ. Σοφράς και η κα Νάννου μια και ο κ. Ράπτης τα βρήκε μαζί του και μας τελείωσε πολιτικά πουλώντας τους ψηφοφόρους που τον τίμησαν.

Το ζητούμε λοιπόν είναι να οργανωθούν όπως φωνάζει και ο συμπαθής τύπος στο σχετικό ανέκδοτο (να οργανωθούμε ρε παιδιά, κλπ όλοι το γνωρίζουν) αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι το ποιος το φωνάζει μέσα στο δημαρχείο μας και να παίξουν επιτέλους «μπάλα» και ν’ αφήσουν την εικονική πραγματικότητα που ζουν.

Η απορία μας είναι, έστω αυτοί οι δυο τρεις ή τέσσερις αν θες αξιόλογοι δημοτικοί σύμβουλοι, ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ μετά απ’ όλα αυτά;  Ελπίζουν ότι το καράβι της «Πρωτοβουλίας» που πήρε ήδη κλίση και μπάζει πανταχόθεν νερά θα επανέλθει; Νέοι άνθρωποι πολιτικά με πολιτικό αύριο θα συνεχίσουν να τον στηρίζουν; Τι φαντάζονται όταν συγκαλύπτουν βιτσιόζικα αλλά και πολιτικά σκάνδαλα δεν είναι συνυπεύθυνοι; Στο στενό νησιώτικο κύκλο μας δεν εκτίθενται ανεπανόρθωτα. Ας δουν με σοβαρότητα το αύριο γιατί σε λίγο θα ‘ναι πολύ αργά γιατί θα τους πάρει το ναυάγιο μαζί του ΟΛΟΥΣ.


Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η 30ης Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, 1η Νοεμβρίου 2011


          Έχουμε την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010  να σας καλέσουμε σε Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας, την 1η Noεμβρίου 2011  ημέρα  ΤΡΙΤΗ και ώρα 19.00 στη αίθουσα Δημήτρη Μπόγρη Δημοτικού καταστήματος, για συζήτηση και λήψη απόφασης στο θέμα: 

1.- Διπλή ζεύξη της Σαλαμίνας με την ηπειρωτική Αττική.  

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΝΙΚΟΣ   ΚΟΓΙΑΣ




Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Σύμφωνα με πληροφορίες από μέρους του δήμου, εργοτάξιο στην παραλία της Φανερωμένης είναι της ΕΥΔΑΠ για την υποδοχή του νέου αγωγού νερού



Μετά από αλλεπάλληλα ερωτήματα φίλων blogger σχετικά με το έργο που βλέπουμε όλοι πηγαίνοντας να πάρουμε το F/B από την Φανερωμένη, σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που πήραμε από της υπηρεσίες του δ΄’ημου Σαλαμίνας, το εν λόγω εργοτάξιο είναι της ΕΥΔΑΠ όπου στο σημείο αυτό θα «υποδεχτεί» τον νέο αγωγό νερού που θα ενισχύσει αφ’ ενός μεν το δίκτυο του  νησιού μας κι αφ’ εταίρου μελλοντικά από την νότιο περιοχή θα συνεχίσει το ίδιο έργο για την Αίγινα. Δεν έχουμε βεβαίως ακόμα κανένα επίσημο έγγραφο στα χέρια μας.


ΣΧΟΛΗ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΝΟΒΣ


      Βρισκόμαστε την ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε, ότι η έναρξη μαθημάτων του 7ου Σχολείου Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης του Ναυτικού Ομίλου Βουρκαρίου Σαλαμίνας, είναι την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011 στις 19:00 το απόγευμα, στις εγκαταστάσεις του ΝΟΒΣ.

      Τα μαθήματα είναι διάρκειας 8 Εβδομάδων και θα πραγματοποιούνται, τα μεν Θεωρητικά κάθε Δευτέρα απόγευμα, επί τρίωρο, τα δε Πρακτικά κάθε Σάββατο η Κυριακή πρωί (εξάσκηση εν πλω), επί οκτάωρο.

      Οι καθηγητές των θεωρητικών μαθημάτων είναι επιστήμονες μέλη του ΝΟΒΣ, με γνώση και εμπειρία στα αντικείμενα που διδάσκουν.

      Ο εκπαιδευτής των πρακτικών μαθημάτων, μέλος του ΝΟΒΣ, είναι διπλωματούχος από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, με σημαντική εμπειρία.

      Οι απόφοιτοι μετά από γραπτές εξετάσεις αποκτούν Δίπλωμα αναγνωρισμένο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Καθημερινά 19:00 έως 20:00 στις Εγκαταστάσεις ΝΟΒΣ

                                             ή στο τηλέφωνο 6945100607

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Ανικανότητα χειρισμών δημάρχου και στο λεπτό θέμα των αυθαιρέτων ή σκόπιμη ενέργεια που υποκρύπτει… σκοπιμότητα; Έξαλλοι οι μηχανικοί του νησιού από τον επιπόλαιο χειρισμό του δημάρχου.


Ανακοίνωση

Εκ του γεγονότος ότι ο δήμαρχος Σαλαμίνας ανέθεσε την ενημέρωση του κοινού για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων κτισμάτων του Ν. 4014/11 στον δημοτικό σύμβουλο κ. Μάνο Δερτούζο ο οποίος σημειωτέον ουδεμία επαγγελματική σχέση έχει με το αντικείμενο, ο Σύλλογος Μηχανικών Σαλαμίνας αποφάσισε με πλειοψηφία της γενικής συνέλευσης για την προσφορά του, να τον ανακηρύξει «επίτιμο μέλος» του.

Ο χρόνος και ο χώρος της τελετής θα οριστεί με νέα απόφαση

“Προς αποφυγή παγίδων” όπως ο ίδιος ανέφερε (σχετικά με την τακτοποίηση των αυθαιρέτων), θα κληθεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας ώστε να μας ενημερώσει πως πρέπει να κάνουμε την δουλειά μας.

Σαλαμίνα 19-10-2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΣΤΑΣΗ ΝΕΟΥ Διοικητικού Συμβουλίου στον ΠΕΡΙΒΟΣ


Το νέο Δ.Σ. του Περιβαλλοντικού Ομίλου Σαλαμίνας “Perivos” συστάθηκε σε σώμα ως ακολούθως:
Πρόεδρος:           Ακύλας Μάρκος
Αντιπρόεδρος:      Φαρμακόρης Ανδρέας
Γραμματέας:          Κανάκη Μαίρη
Ταμίας:   Παπαλεονάρδος Γιώργος
Μέλη:                 Ευσταθίου Σπύρος
                        Μικρομάστορα Εύη
                        Κουρζής Σταμάτης

Αναπληρωματικά Μέλη:
Μπακαούκας Σταμάτης
            Φήμης Γιώργος

Επίσης για την εξελεγκτική επιτροπή εξελέγησαν οι εξής:
Πρόεδρος:           Κανάκης Μιχάλης
Μέλη:                 Διγενάκης Μιχάλης
                        Σακελλαρίου Δημήτρης

Ευχαριστούμε πολύ τα μέλη μας για την έως τώρα ενεργή συμμετοχή τους. O Perivos θα συνεχίσει να αγωνίζεται με την ίδια φιλοσοφία για τα περιβαλλοντικά προβλήματα του νησιού μας. Επίσης το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τα απερχόμενα από αυτό μέλη για την έως τώρα δράση τους.
Το Δ.Σ. του Perivos


Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Σπ. Σπυρίδων: «Η Περιφέρεια Αττικής μπορεί να χρηματοδοτήσει άμεσα την ύδρευση της Αίγινας»


Σε ανοιχτή συγκέντρωση για την επίλυση του χρόνιου προβλήματος ύδρευσης της Αίγινας, η οποία πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο του νησιού, συμμετείχε ο Σπύρος Σπυρίδων.

Κατά την εισήγησή του, ο κ. Σπυρίδων αναφέρθηκε στην διαχρονική έλλειψη αναπτυξιακής στρατηγικής του ελληνικού κράτους, το οποίο, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, μετά από 4 Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης δεν έχει ακόμα επιλύσει θεμελιώδη ζητήματα υποδομών, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την υδροδότηση της Αίγινας, νησιού που το καλοκαίρι συγκεντρώνει πληθυσμό περισσότερων από 50.000 ανθρώπων.


Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Η αλήθεια για την μεγάλη συγκέντρωση στην αίθουσα Δημ. Μπόγρη για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων


Επειδή η κακοήθεια και η λασπολογία περνάει τα όρια από τους γνωστούς - άγνωστους που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία, είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω επώνυμα διότι έτσι έχω μάθει πολιτικά να λειτουργώ, σε εκείνους που παραποιούν την αλήθεια. Στην αίθουσα Δημήτρη Μπόγρη, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Γιάννη Τσαβαρή, έγινε η μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου που έγινε ποτέ, για να ενημερωθούν οι πολίτες για τον ν. 4014 και την τακτοποίηση αυθαιρέτων. Η ενημέρωση αυτή έγινε χωρίς να έχουμε μηχανικούς δίπλα μας και γι’ αυτό κατηγορούμεθα.

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

τα στερνά τιμούν τα πρώτα Βαγγέλη μας


Είναι πολλά τα λεφτά Βαγγέλη μου κι έχεις την πλήρη κατανόηση μας. Όταν από το πρωΐ μας ήλθε η πληροφορία για την «έντιμη και παλληκαρήσια» παραίτηση σου κρατήσαμε μικρό καλάθι παρά το γεγονός που σ’ ακούσαμε με τα αυτιά μας στο καφενείο του «Ζαχαρία» να ωρύεσαι και να στέλνεις το ανάθεμα σ’ όσους δεν σε στήριξαν.
Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις δικαιωθήκαμε και γι’ αυτό τον λόγο δεν μπήκαμε στον κόπο απ’ το πρωϊ να ανεβάσουμε την «είδηση» κι ακόμα όταν μας έψεγαν οι φίλοι μας. Απεδείχθης τελικώς κατώτερος των περιστάσεων. Τσάμπα μάγκας όπως ήδη σε γράφουν σε σχόλια οι προδομένοι τέως ψηφοφόροι σου.
Μπορεί να μην σε ψήφισα ποτέ, πίστευα όμως πως επειδή τα στερνά τιμούν τα πρώτα θα τολμούσες, φευ τελικά και συ οσφυοκάμπτης στον μεγάλο αρχηγό, θα σας ξεφτιλίζει έναν, έναν και δεν θασαστε για κόσμο μέχρι τις επόμενες εκλογές κι έτσι, θα πάει για καινούργια κι άντε γεια σας.
Καληνύχτα Σαλαμίνα

ΔΙΑΨΕΥΣΗ
Διαψεύδω κατηγορηματικά τις ανυπόστατες φήμες που κυκλοφορούν περί δήθεν παραίτησής μου και δηλώνω ότι, όπως στρατεύτηκα στο πλευρό του Δημάρχου Γιάννη Τσαβαρή με την Πρωτοβουλία Πολιτών, από το ίδιο μετερίζι συνεχίζω και θα συνεχίσω να μάχομαι για το καλό της Σαλαμίνας.
Βαγγέλης Αστράκος


Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Σαλαμίνας, αποκλειστικά μόνο σε μας

Μετά την διαρροή που είχε στα σχόλια των blogs η είδηση της δημιουργίας του «Κινήματος Πολιτών Σαλαμίνας» αποκαλύπτουμε σε πρώτη Πανσαλαμίνια αποκλειστική είδηση το σήμα κατατεθέν του «κινήματος» θα αφήσουμε δε εν ευθέτω χρόνο τα ονόματα του επιτελείου ως και τ’ όνομα του ηγέτη του.
Ένας νέος συνδυασμός που έρχεται να καλύψει τα κενά του Ράπτη και της αποτυχημένης του κίνησης.
Οι εξελίξεις τρέχουν από τον πρώτο χρόνο κιόλας της «διακυβέρνησης» του κ. Τσαβαρή αυτό κάτι σημαίνει…. θα επανέλθουμε υπομονή.

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Γιατί Επιτέλους, τα Ψέματα Πρέπει να Λάβουν Τέλος.


Δεν θα ακολουθήσουμε το κ. Τσαβαρή στην ελεύθερη πτώση, που θέλει να οδηγήσει την πολιτική ζωή του τόπου μας, θα αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις και θα καταγγέλλουμε στους συντοπίτες μας, κάθε μεθόδευση εκφυλισμού της πολιτικής ζωής, που είναι έξω από τα ήθη κι έθιμα του νησιού μας.

Είναι ανήκουστο - ψευδές κι ανυπόστατο, να δηλώνει ο δήμαρχος δεξιά και αριστερά με «πόνο» ψυχής τάχα μου, πως δεν μπορεί να ικανοποιήσει αιτήματα πολιτών, γιατί βρήκε χρέη στον δήμο 58 εκατομμυρίων Ευρώ και ταυτόχρονα, να αυτοαναιρείται χωρίς αιδώ, δηλώνοντας ο ίδιος στο Υπουργείο χρέος μόλις 25,5 εκατομμύρια Ευρώ.
Δεν ντρέπεται να παραμυθιάζει τον κόσμο, ότι τέλειωσε την αποχέτευση της Σαλαμίνας και μάλιστα μετά από δικές του «υπεράνθρωπες» προσπάθειες και να μην έχει ενώσει μέχρι σήμερα ούτε μια κατοικία, παρότι υπάρχουν νοικοκυριά που πληρώνουν εκατοντάδες Ευρώ για το άδειασμα των βόθρων τους;

Κανείς σοβαρός πολίτης δεν μπορεί να δεχτεί, μετά την ολοκλήρωση της αποχέτευσης στην πόλη της Σαλαμίνας, να βουλώνουν φρεάτια και να πλημυρίζουν οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης με λύματα, άθλια εικόνα και κυρίως  άκρως επικίνδυνο φαινόμενο για την υγεία των κατοίκων και κυρίως των παιδιών μας.

Να θυμίσουμε στους συντοπίτες μας, όταν ο σημερινός δήμαρχος ήταν ακόμα στην αντιπολίτευση, έκλεινε δρόμους και διατυμπάνιζε προς κάθε κατεύθυνση,  ότι όταν βγει, …ούτε ένα χαλίκι δεν θα επιτρέψει εκτός νησιού… και τώρα, όχι μόνο έχει κλείσει τα μάτια στην εξαγωγή λατομικών προϊόντων αλλά και τα αφτιά στα καθημερινά ερωτήματα των εκδοτών και των blogs.

Να θυμίσουμε στους συμπατριώτες μας επίσης, την αδιάλλακτη στάση του στις ιχθυοκαλλιέργειες, τότε διατυμπάνιζε σ’ όλο το νησί, …να φύγουν οι ιχθυοκαλλιέργειες από τα νερά του νησιού και εφόσον δεν ρυπαίνουν να πάνε στο Φάληρο, το Ελληνικό, την Γλυφάδα, την Βούλα.

Τώρα έχει πάθει επιλεκτική αμνησία και σφυρίζει αδιάφορα στην δική μας προσπάθεια απομάκρυνσης τους και κυρίως στην απένταξη των νότιων περιοχών του νησιού μας, από τον χωροταξικό σχεδιασμό εγκατάστασης μονάδων ιχθυοκαλλιεργειών.
Με Τιμή
Σπύρος Σοφράς


Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 28ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ


Έχουμε την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010  να σας καλέσουμε σε Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας, την 17η Οκτωβρίου 2011  ημέρα  ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 19.30 στο Δημοτικό Κατάστημα, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα κατωτέρω θέματα:
1.- Κατάρτιση  Κανονισμού Λειτουργίας  Δημοτικού Συμβουλίου.
2.-Τιμολογιακή πολιτική Λιμενικών δικαιωμάτων.
3.- Κρίση των Εμπόρων και των Βιοτεχνών της  Νήσου μας.
4.- Αντίδραση του Δήμου στην ονομασία «ΑΙΑΝΤΑΣ» που δόθηκε σε όχημα της ΕΛ.ΑΣ.  για την  καταστολή  διαδηλώσεων.
5.- Αντίδραση του Δήμου στην μεταφορά  αρμοδιοτήτων της Δ.Ο.Υ. Σαλαμίνας.
6.- Αντίδραση του Δήμου στο κλείσιμο μονάδων του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων ( ΚΕ.Θ.Ε.Α. ) .

Τα πρανή των δρόμων που δεν καθαρίσθηκαν… και τα πρανή που καθαρίστηκαν


Ίσως να αποτελεί  πανελλήνια μοναδικότητα το γεγονός των καθαρισμών των πρανών των δρόμων στη Σαλαμίνα.
Σε λίγες μέρες λήγει και η φετινή αντιπυρική περίοδος, που ομολογουμένως πήγε πολύ καλά για το νησί μας. Το γεγονός όμως ότι δε θρηνήσαμε κάποια μεγάλη καταστροφή, οφείλεται κατά μεγάλο ποσοστό στην τύχη μιας και δεν έτυχε τις μέρες με υψηλό δείκτη επικινδυνότητας,  να έχουμε έναρξη πυρκαγιάς σε επικίνδυνο σημείο (Κανάκια, Πηλός, Φανερωμένη). 
Είναι γνωστό και αποδεδειγμένο από την δασική εμπειρία,  ότι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης περιστατικών σε επικίνδυνα σημεία, τις επικίνδυνες ημέρες, είναι η πρόληψη. Φαντασθείτε έναρξη πυρκαγιάς με πολλά μποφόρ εντός δασικής έκτασης και με πολλά ταυτόχρονα περιστατικά πανελληνίως

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Μαζί τα φάγαμε…..


Είναι αλήθεια πιο πετυχημένο ενσταντανέ δεν θα μπορούσαν να έχουν τα δυο δυναμικά στελέχη του κ. δημάρχου που χουν πάρει κυριολεκτικά στις πλάτες τους την δυναμική στήριξη του αρχηγού και μάλιστα με επιτυχία όπως λένε οι κακές οι γλώσσες. Η εμπειρία τους άλλωστε είναι δεδομένη, μια συνεργασία που τους προσεχείς μήνες θα συζητηθεί τα μάλα (για να θυμηθούμε και τον τηλεοπτικό Πόποτα) στο νησί μας.
Έτσι, μας λένε με φωτογραφικό ντοκουμέντο, το “μαζί τα φάγαμε” τα μεζεδάκια στην δεξίωση των ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ 2011, βεβαίως υπό το άγρυπνο βλέμμα του αρχηγού βλέπε στο βάθος της φωτογραφίας με το κινητό στα χέρια.
Φαίνεται πως η ΝΔ του Σαμαρά και το ΔΗΣΥ της Μπακογιάννη, ανέλαβαν την στήριξη του συνδυασμού του δημάρχου μας κ. Τσαβαρή στις επόμενες δημοτικές εκλογές.
Κι απ’ ότι μαθαίνουμε, η εκπληκτική επικοινωνιακή ευχέρεια του πανταχού παρών αντιδημάρχου κ. Καπετανάκη που δίνει μάχες στα διοικητικά όσο και στα οικονομικά του καθήκοντα με μεγάλη επιτυχία, φαίνεται ότι εκτιμήθηκε δεόντως και από την Μπακογιάννη κι έτσι του έκανε την πρόταση να κατέβει και υποψήφιος βουλευτής στην Β’ Πειραιά.
Καλή επιτυχία κ. Καπετανάκη, κι απ’ ότι μαθαίνουμε θα έχετε ντε φάκτο μη σου πω και ντε γιούρε την στήριξη του υπαλληλικού προσωπικού του δήμου εκφράζοντας έτσι τον βαθύ του σεβασμό στο πρόσωπό σας για την άψογη συνεργασία σας.
Όσο αφορά το νέο και δυναμικό στέλεχος του κ. δημάρχου, τον κ. Πλατζούκα μαθαίνουμε ότι ανέλαβε εργολαβικά την ιντερνετική προπαγάνδα του νέου αρχηγού, θα είναι επίσης και στις επόμενες δημοτικές εκλογές κάτι σαν τον νέο “Μιχάλης Κακογιάννης” στο στήσιμο και στην σκηνοθετική προβολή του συνδυασμού, γιατί όχι;
Γνώσεις και φόντα επί του προκειμένου έχει, την προσωπική επαφή με τον Σαμαρά την έχει, υποχρεώσεις ο κ. δήμαρχος του έχει, την προσωπική του υπέρβαση την έκανε, χάλασε την σχέση του με τον Όμηρο κέρδισε όμως στην επαφή με τον Νίκο και εντός ολίγου μας ετοιμάζει εκπλήξεις, όσο έκπληξη μπορεί να είναι ένα διαβασμένο βιβλίο.
Καλή επιτυχία και σε σας κ. Πλατζούκα.

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΑΜΑΡΙ; Επίσημος προσκεκλημένος στην παρέλαση των «Σαλαμινίων 2011» ο κ. Αγγέλου;



Όπως σας έχουμε ενημερώσει με παλαιότερες ανακοινώσεις μας, ο Perivos συμμετείχε τόσο στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου, όσο και στην επιτροπή που συστήθηκε ειδικά για το λατομείο θέσης «Γούβα-Μπατσί».  Η επιτροπή αφού συγκέντρωσε όλα τα απαραίτητα στοιχεία κατέληξε στο εξής πόρισμα (δείτε εδώ).

Το Δημοτικό Συμβούλιο έκανε αποδεκτό το πόρισμα και εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να υλοποιηθεί.

Επειδή έως σήμερα κανένα αποτέλεσμα δεν είναι ορατό, στείλαμε την ακόλουθη επιστολή στο Δήμαρχο Σαλαμίνας στην οποία δεν έχουμε λάβει απάντηση έως τώρα.


Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε,

Ο Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας επιθυμεί να ενημερωθεί εγγράφως για τις ενέργειες του Δήμου Σαλαμίνας μετά το πόρισμα της επιτροπής για το Λατομείο θέσης Γούβα - Μπατσί, στην οποία μάλιστα πήρε μέρος και βοήθησε με κάθε δυνατό τρόπο.

Σας ευχαριστούμε πολύ.

Με εκτίμηση,
Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Οι Λαϊκοί αγώνες συνεχίζονται χωρίς την πάλαι ποτέ συμμετοχή του δημάρχου μας. Πολύ γρήγορα αθέτησε υποσχέσεις και ξέχασε τις προεκλογικές φανφάρες του


O Perivos συνεχίζοντας των αγώνα του ενάντια στην ίδρυση Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιέργειών (Π.Ο.Α.Υ) στη Σαλαμίνα, εκτός από τις 4000 υπογραφές που έχει ήδη συγκεντρώσει (και συνεχίζει να συγκεντρώνει εδώ), έχει ενεργό συμμετοχή στην «Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Φορέων Περιοχών που θίγονται από την Ανάπτυξη Υδατοκαλλιέργειας».  Στο δελτίο τύπου που ακολουθεί μπορείτε να ενημερωθείτε για τους σκοπούς της συγκεκριμένης κίνησης, τις δράσεις της, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή.

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΕΣ ΟΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


Οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, αποτελούν πράξεις ευθύνης για όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, καθώς οι αποφάσεις τους καθορίζουν το μέλλον του τόπου μας.
Ιδιαίτερα δε, για τους Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης, μια και δεν έχουν ουσιαστική πρόσβαση στην διοίκηση, παρά μόνον με την συμμετοχή τους στα δημοτικά συμβούλια όπου ο λαός της Σαλαμίνας τους τοποθέτησε για να κάνουν τον ουσιαστικό έλεγχο στην εξουσία του Δημάρχου όπου και οφείλουν να καταθέτουν απρόσκοπτα και ελεύθερα τις απόψεις τους και κυρίως να προστατεύονται από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου από εξωγενείς παράγοντες.
Μέχρι σήμερα, 9 μήνες διοίκησης της νέας δημοτικής αρχής του νησιού μας έχουν διεξαχθεί 27 συνολικά συνεδριάσεις του Δ.Σ.
Σʼ όλες αυτές, η πλειοψηφία συστηματικά εισάγει θέματα προ Ημερησίας Διατάξεως. Δηλαδή μεθοδεύει εν αγνοία της αντιπολίτευσης θέματα που στην πλειοψηφία τους είναι πολύ σοβαρά (όπως της αποχέτευσης, της διαχείρισης του χρέους, της αξιοποίησης της περιουσίας του Δήμου κ.α.π.)
με το πρόσχημα του κατεπείγοντος και τούτο για να μην δοθεί η ευκαιρία ενημέρωσης των συμβούλων της αντιπολίτευσης, ώστε να τα περάσει χωρίς ουσιαστικό έλεγχο ή να μην έχουμε την δυνατότητα τοποθέτησης επί της ουσίας.
Κατόπιν τούτου καταγγέλλω ως εσκεμμένη και μεθοδευμένη την επαναλαμβανόμενη αυτή ενέργεια από μέρους της πλειοψηφίας και του δημάρχου προσωπικά.
Αυτή η πρακτική των μεθοδεύσεων έχει τις εξής συνέπειες:
- Ενώ οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας ασκούν διοίκηση έχοντας τόσο την διαρκή επιστημονική ενημέρωση όσο και την υπηρεσιακή, ακόμα κι από ειδικούς συμβούλους και συνεργάτες, ζητούν από την αντιπολίτευση χωρίς ενημέρωση, να δώσουμε στον δήμαρχο λευκή επιταγή ακόμα και για άκρως σοβαρά οικονομικά θέματα αλλά και έργα.
- Απʼ την άλλη, το πλήθος των θεμάτων που εισάγουν με την μορφή του κατεπείγοντος, απασχολούν ατέλειωτες ώρες το Δ.Σ. φτάνοντας πολλές φορές και 3 ή 4 τα χαράματα κατά παράβαση κάθε νομίμου αλλά και ηθικού κανόνα.
Αποτέλεσμα αυτού, η φυσική και πνευματική κόπωση των συμβούλων ώστε να αποχωρούν αποκαμωμένοι και εκνευρισμένοι κι όταν επιτέλους ξημερώματα ξεκινούν τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης με την προαναφερθείσα πρακτική της μεθόδευσης, περνούν έως και 30 θέματα μέσα σε 20 λεπτά με τους ημετέρους να ψηφίζουν «ΝΑΙ» χωρίς διάλογο και τοποθετήσεις.
- Το δε θράσος του δημάρχου και η μαύρη προπαγάνδα του φτάνει στο σημείο να μας κατηγορεί κι από πάνω, ότι δεν θέλουμε την πρόοδο του τόπου μας, εκλαμβάνοντας την διαμαρτυρία μας στις μεθοδεύσεις του ως άρνηση στα προτεινόμενα έργα.
- Την απαράδεκτη αυτή κατάσταση που καταγγέλλω σήμερα στους δημότες της Σαλαμίνας, ενορχηστρώνει ο ίδιος ο δήμαρχος με το «στενό» του περιβάλλον και την εκτελεί επάξια ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ξεχνώντας πως είναι πρόεδρος όλου του δημοτικού συμβουλίου κι όχι απλό εκτελεστικό όργανο του δημάρχου.
Επιτρέπει δε σε άτομα προσκείμενα στην εξουσία, να δυναμιτίζουν την ατμόσφαιρα με ανάρμοστες εκφράσεις και απαξιωτικά σχόλια κατά της μειοψηφίας γενικότερα με αποτέλεσμα το χάος να είναι κάτι το αναπόφευκτο.
Η περίοδος χάριτος κ. δήμαρχε τέλειωσε κι είμαστε όλοι υποχρεωμένοι έναντι των συμπολιτών μας να δώσουμε τον δικό μας αγώνα και να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας για τα τεκταινόμενα και τις μεθοδεύσεις σας κι αυτό ακριβώς θα πράξουμε από τούδε και στο εξής.
Αν πιστέψατε κ. δήμαρχε, ότι με τις μεθοδεύσεις σας και την βία των εγκάθετων θα πνίξετε την φωνή μας - θα λέμε σʼ όλα ΝΑΙ και θα σταματήσουμε τον έλεγχο, είσαστε γελασμένος.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΔΥΝΑΤΟΙ ΚΙ ΕΤΟΙΜΟΙ, για να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε προσπάθεια καταρράκωσης των θεσμών, καταπάτησης δικαιωμάτων και κυρίως διασπάθισης του δημόσιου χρήματος.
Η προάσπιση των συμφερόντων του δήμου είναι για μας, αδιαπραγμάτευτη υπόθεση.

Σαλαμίνα Σεπτ. 2011

Ρούλα Νάννου
Δημοτική Σύμβουλος
Επικεφαλής Δημ.Παράταξης «Κοντά στο Δημότη»

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ


Την Πέμπτη 29/9 και την Παρασκευή 30/9 μέλη της κίνησης Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. έκαναν εξόρμηση ενημέρωσης  στην εφορία Σαλαμίνας ενάντια στο χαράτσι που η κυβέρνηση το βάφτισε «φόρο αλληλεγγύης». Καλέσαμε τους πολίτες  να αντισταθούν και να μην πληρώσουν αυτό τον άδικο και αντισυνταγματικό φόρο, όπως γίνεται και σε άλλες εφορίες της χώρας με πρωτοβουλία των λαϊκών συνελεύσεων και επιτροπών αγώνα. Μοιράστηκε ενημερωτικό κείμενο και η δήλωση αντίθεσης πληρωμής και ακολούθησε συζήτηση με τους πολίτες για τις δυνατότητες αντίστασης και ανατροπής των κυβερνητικών μέτρων.
Δε φοβόμαστε, δεν υποχωρούμε όσο κι αν προσπαθούν κυβέρνηση και ΜΜΕ να μας τρομοκρατήσουν.
Η έκτακτη εισφορά είναι παράνομη και αντισυνταγματική. Η κυβέρνηση έδωσε παράταση πληρωμής μέχρι τις 6 Οκτώβρη, προφανώς δεν μάζεψαν όσα λεφτά υπολόγιζαν. Θέλουν να δώσουν «ζεστό» χρήμα στις τράπεζες και την τρόικα εδώ και τώρα. Χρειάζεται ν’ αντισταθούμε ! Αν δεν πληρώσουμε μέχρι 31.1.12- που κλείνει ο προϋπολογισμός - θα καταρρεύσουν τα ληστρικά τους μέτρα. Εξάλλου παρά την τρομοκρατία που εξαπολύουν, η μόνη επίπτωση είναι πρόστιμο 1%, για κάθε μήνα καθυστέρησης.
Ξέρουμε ότι με τον ίδιο τρόπο, με τη μαζική άρνηση πληρωμής κεφαλικού φόρου, έπεσε η κυβέρνηση της Θάτσερ το 1990 στην Βρετανία όταν το 50% των πολιτών δεν πλήρωσε.
Καλούμε και πάλι το Εργατικό Κέντρο, τα σωματεία εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στη Σαλαμίνα, τον Εμπορικό Σύλλογο να αντισταθούν και στο νησί μας  στη ληστεία του εργατικού και λαϊκού εισοδήματος και να υπερασπίσουν τον κόσμο που εκπροσωπούν. Με οργάνωση των αντιστάσεων και μαζική ανυπακοή.
Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους. Να φορολογηθούν αυτοί που έχουν: οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, η εκκλησία, οι πλούσιοι.
Για λογιστικές συμβουλές σχετικά με τις επιπτώσεις της άρνησης πληρωμής πατήστε εδώ  

ΚΙΝΗΣΗ  Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α.
(ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ)
fax:210-4640647
Τηλ. 6973661353 , 6973376378, 6978952902