Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Χρόνια Πολλά ευτυχισμένο, δημιουργικό και ελπιδοφόρο το 2012


Εύχομαι το μήνυμα των ημερών των Χριστουγέννων για αγάπη και ελπίδα να είναι οδηγός και φωτεινός σηματοδότης των ατομικών και συλλογικών μας αγώνων.
Χρόνια Πολλά ευτυχισμένο, δημιουργικό και ελπιδοφόρο το 2012
Ρούλα Νάννου
Δημοτική Σύμβουλος
Επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΗ

Ευχές τ. δημάρχου Σαλαμίνας Σπύρου Σοφρά για το 2012


Οι δύσκολες συγκυρίες που διαβιώνουμε, όσο κι αυτές που θα ακολουθήσουν στον νέο χρόνο, εύχομαι να αντιμετωπιστούν απ’ όλους μας το δυνατόν ταχύτερα και καλύτερα.
Είμαι βέβαιος, πως ο λαός της Σαλαμίνας θα ξεπεράσει με τον καλύτερο τρόπο αυτή την θλιβερή παρένθεση που ζει - το ψέμα άλλωστε έχει κοντά πόδια -  κι ένα καλύτερο αύριο περιμένει τα παιδιά μας.
Θα είμαστε εδώ, δίπλα στον δοκιμαζόμενο λαό μας, σοφότεροι, έξω και πέρα από κόμματα, χρώματα και συντεχνιακές σκοπιμότητες, δίνοντας καθημερινά το αγωνιστικό μας παρών μέχρι της τελικής απαλλαγής απ’ το μεγάλο ψέμα, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του νησιού μας. Μας αξίζει μια καλύτερη τύχη και θα την έχουμε.
Καλή Χρονιά σ’ όλους τους κατοίκους του νησιού μας, ευτυχισμένο και παραγωγικό το 2012.

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Όταν η πείνα και η δυστυχία, γίνονται εργαλεία πολιτικού Marketing…. καταστρέφει κάθε τι θετικό της όποιας προσπάθειας, (… μη γνωρίζει η δεξιά σου τι ποιεί η αριστερά σου… )



Η σωτηρία της ψυχής
είναι πολύ μεγάλο πράγμα

Σαλαμίνα 23 Δεκεμβρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Σαλαμίνας ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων έγινε διανομή τροφίμων σε άπορους δημότες του νησιού, με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Γιάννη Τσαβαρή.
Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στη διανομή τροφίμων που έγινε τόσο στο Δημαρχιακό Μέγαρο, όσο και στα γραφεία των Α.Μ.Ε.Α. παρευρέθη και ο Περιφερειάρχης Νήσων κ. Δημήτρης Κατσικάρης.
Παράλληλα μοιράστηκαν τρόφιμα και στη Δημοτική Κοινότητα Αμπελακίων, όπου εκτός από τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Τσαβαρή, βοήθησαν στη διανομή ο Αντιδήμαρχος κ. Πέτρος Παπαθεοχάρης και η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελακίων κ. Δέσποινα Κιαβουράκη.
Διανομή επίσης έγινε και στις Δημοτικές Κοινότητες Αιαντείου και Σεληνίων.
Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Τσαβαρής ευχήθηκε επίσης στους εργαζόμενους στους χώρους εργασίας τους στις Κοινότητες, στο Αμαξοστάσιο και στα ΚΕΠ.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α.


ΚΙΝΗΣΗ
Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α.
( ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ)
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΕΗ!
ΠΡΩΤΑ ήρθε η απόφαση της ομοσπονδίας εργαζομένων στην ΔΕΗ, της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, που λέει ότι τα μέλη της όχι μόνο δεν θα κόψουν το ρεύμα, αλλά και θα περιφρουρήσουν όπου μπορούν ώστε κανένα σπίτι να μην μείνει χωρίς ρεύμα.

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Οι άστοχες κινήσεις της δημοτικής αρχής οδηγούν σε υπερχρέωση ο δήμου μας με 6 εκ. Ευρώ παρά την εναλλακτική και ανέξοδη πρόταση της κας Ρούλας Νάννου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο «Πρόγραμμα Αποκατάστασης της Οικονομικής Λειτουργίας του Δήμου» που έφερε προς συζήτηση και έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 13/12/11 η Δημοτική Αρχή, η κα Ρούλα Νάννου αντέτεινε την οικιοθελή ένταξη του Δήμου, όπως έκαναν και άλλοι Δήμοι, στο Ειδικό Πρόγραμμα Εξυγίανσης του άρθρ.262 του ν.3852/10  για να τύχει των ευεργετικών του διατάξεων.
Χαρακτήρισε δε ως μονόδρομο τη λύση αυτή για την εξυγίανση και επιβίωση του Δήμου μας,  διαφορετικά ο Δήμος θα οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια στην χρεοκοπία.

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

«Δε χωράνε όλα σε ένα Δέντρο!»

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, μία εβδομάδα πριν τη γιορτή των Χριστουγέννων, ο Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας πήρε την πρωτοβουλία να στολίσει το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της Ανακύκλωσης στην Πλατεία Αντιστάσεως, έξω από το Flamingo.
Aπό πολύ νωρίς μαζεύτηκαν μικροί και μεγάλοι, φέρνοντας κάθε είδος ανακυκλώσιμων συσκευασιών προκειμένου να στολίσουν με αυτές το δέντρο, στην κορυφή του οποίου είχε πολύ έντεχνα τοποθετηθεί το σήμα της Ανακύκλωσης. Κάποιοι μάλιστα έφεραν και συσκευασίες τις οποίες είχαν μετατρέψει με πολύ ευρηματικό τρόπο σε πραγματικά Χριστουγεννιάτικα στολίδια!
Ο σκοπός της συγκεκριμένης εκδήλωσης ήταν διπλός: Αρχικά, τη δημιουργία μίας ευχάριστης Χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη όλοι μας τις δύσκολες ημέρες που περνάμε και κυρίως την ευαισθητοποίηση του κόσμου και των αρμόδιων φορέων στο σοβαρό θέμα της Ανακύκλωσης. Στο τέλος μάλιστα ζωγραφίστηκαν ξύλινα πλακάτ με γιρλάντες από κουτάκια αναψυκτικών και έφεραν διάφορα μηνύματα (όπως τα ακόλουθα) για την ανακύκλωση που στη Σαλαμίνα δυστυχώς φτάνει μόνο μέχρι το  2% του συνόλου των απορριμμάτων.
«Στολίζουμε, Ευαισθητοποιούμε, Διεκδικούμε»
«Οι ανακυκλώσιμες συσκευασίες δεν είναι σκουπίδια, αλλά στολίδια και πρώτες ύλες»
«Δε χωράνε όλα σε ένα Δέντρο! Ανακύκλωση σε όλο το νησί ΤΩΡΑ!»
Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο για την ανταπόκρισή του και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!
Περισσότερες φωτογραφίες εδώ
PERIVOS

Δ. Τ. Νέα χρηματοδότηση του έργου της αποχέτευσης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων


Στο πλαίσιο της συνέχισης και ολοκλήρωσης του έργου της αποχέτευσης, του οποίου οι εργασίες είχαν διακοπεί από το Δεκέμβριο του 2009, η νέα Δημοτική Αρχή σημείωσε ακόμα μια επιτυχία.
Κατόπιν συντονισμένων προσπαθειών του Δημάρχου κ. Γιάννη Τσαβαρή, ο Δήμος μας εξασφάλισε νέα χρηματοδότηση του έργου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) ύψους 2.000.000 €.
Ήδη οι συνδέσεις του ιστορικού κέντρου της πόλης της Σαλαμίνας έχουν ξεκινήσει και οι κάτοικοι της εν λόγω περιοχής ειδοποιούνται για να καταθέσουν τις αιτήσεις τους
Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Τσαβαρής εξασφάλισε για το 2011 πιστώσεις συνολικού ύψους 4.000.000 € για την ολοκλήρωση του έργου.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ΕΥΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ


Εύχομαι το Μήνυμα της Γέννησης του Θεανθρώπου να περάσει στις καρδιές όλων μας και το Νέο Έτος να αποτελέσει την αφετηρία για νέες προσπάθειες, προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας και να βγάλουμε το νησί μας από τα αδιέξοδα.

Χρόνια Πολλά με υγεία σε όλους.

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Κίνηση Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. 46η ημέρα απεργίας στη Χαλυβουργία Ελλάδος

Κίνηση Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. 46η ημέρα απεργίας στη Χαλυβουργία Ελλάδος
Η κίνηση Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων στη Χαλυβουργία Ελλάδος και καλεί τους όλους πολίτες να τον στηρίξουν έμπρακτα.
==================================
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 17/ 12, ΟΜΟΝΟΙΑ, 11.00 π.μ.
ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ!
Το ψήφισμα της χτεσινής Συνέλευσης των Χαλυβουργών
================================== 

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Σταχυολογούμε κάποια σχόλια και παρατηρήσεις bloggers που αξίζει να τα δεις


Σταχυολογούμε κάποια σχόλια και παρατηρήσεις bloggers από τα φιλικά blogs που αξίζει να τις δει κανείς. Η ελεύθερη διακίνηση ιδεών και απόψεων είναι μέγιστο καθήκον και θα τις προβάλλουμε όλες έστω κι αν διαφωνούμε, όταν αυτές διατυπώνονται με ευγένεια και κυρίως κόσμια και με επιχειρήματα. Πεζοδρομιακές απόψεις δεν θα προβάλλονται τουλάχιστον απ’ το δικό μας blog για τον λόγο αυτό και σταματήσαμε τα ελεύθερα σχόλια αναγνωστών. Το θέμα είναι σε συζήτηση μεταξύ της συντακτικής ομάδας και θα επανέλθουμε. 

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
κατόπιν αντεγκλήσεων και διαξιφισμών χθες στο δήμο Σαλαμίνας ανάμεσα στον Καπετανάκη και τον Βαγγέλη Αστράκο για το θέμα της χρηματοδότησης του συλλόγου Κρητών, με τον Αστράκο να επιμένει ότι η εν λόγω χρηματοδότηση θα ανοίξει την όρεξη των υπολοίπων και τον Καπετανάκη να επιμένει για την χρηματοδότηση νικητής βγήκε ο αξιότερος Καπετανάκης. Γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του τον Αστράκο, για να μην πω κάπου αλλού επέτυχε το ποσό ενισχύσεως των 2000 ευρώ
14/12/11 17:30
Σ.Δ.: μήπως ήλθε η ώρα να ξυπνήσει ο εμπορικός σύλλογος; Τι κάνει κοιμάται ολόρθος; Πως προστατεύει τα δικαιώματα των μελών του κάνοντας πλάτες στον δήμαρχο και αντιδήμαρχο να επιδοτούν υμετέρους συλλόγους;  

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Χθες το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε ίσως την ....σπουδαιότερη απόφαση που έχει ποτέ πάρει.
Μετά από πρόταση του Δημάρχου, οι δημοτικοί του σύμβουλοι ψήφισαν να εξουσιοδοτηθεί ο Δήμαρχος να κάνει ότι μπορεί για να βρει χρήματα για να τελειώσει το έργο της αποχέτευσης.
Πιο κουτή και κουφή πρόταση απ’ αυτήν δεν μπορούσε να υπάρχει.
Κι όμως οι δημ. σύμβουλοί του, ως αγέλη προβάτων, μαζί με τα εξαπτέρυγα Στ. Μπακαούκα και Μιχ. Π"γεωργίου την ψήφισαν αβρόχοις ποσίν.
Ευτυχώς που δεν έπραξαν το ίδιο και οι υπόλοιποι της μειοψηφίας, κι έτσι διεσώθη την τελευταία στιγμή το κύρος αυτού που λέγεται Δημοτικό Συμβούλιο.
Να ψηφίζουν για κάτι που είναι αυτονόητο, υποχρέωση και καθήκον ενός δημάρχου, ε! αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Θα το θυμόμαστε ως ανέκδοτο.
Κάθε απόφαση που παίρνεται παράγει δικαιώματα και υποχρεώσεις, έχει δε αποστολέα και παραλήπτη.
Αυτή η απόφαση τι παράγει και ποιόν έχει αποστολέα και παραλήπτη;
Εδώ παρατηρείται το οξύμωρο σχήμα, αποστολέας και παραλήπτης να ταυτίζονται δηλ. ο δήμαρχος εζήτησε από το Συμβούλιο να εξουσιοδοτήσει τον ίδιο για να κάνει αυτά που δικαιούται και υποχρεούται, ως εκ της θέσης που κατέχει, να κάνει.
Με συγχωρείτε, αλλά αδυνατώ να το ερμηνεύσω.
Μου θυμίζει το άσμα του Πάριου: Θα στείλω κι ένα γράμμα και σε μένα.
Θαυμάστε επίπεδο δημοτικών συμβούλων.
14/12/11 17:36
Σ.Δ.: αυτή είναι η μια άποψη γιατί υπάρχει και η άλλη άποψη η οποία βρίζοντας και χλευάζοντας πεζοδρομιακά μια και στερούνται επιχειρημάτων, η οποία και απαιτεί να είχε ψηφίσει και η μειοψηφία το αυτονόητο.
Ο δήμαρχος πρέπει να εργάζεται για το καλό του τόπου και να κάνει ΟΤΙ είναι δυνατόν να βρίσκει χρήματα και επιδοτήσεις πάσης φύσεως για να προχωρά τα όποια έργα.
Άλλη ερμηνεία του ``Καλλικράτη`` ΔΕΝ υπάρχει και δεν χρειάζεται προς τούτο ΚΑΝΕΝΑ ψήφισμα ο κ. δήμαρχος.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
Ο Δήμος Σαλαμίνας ενημερώνει τους κατοίκους των οποίων τα σπίτια βρίσκονται στις οδούς που αναγράφονται στον κατωτέρω πίνακα, ότι μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για να συνδεθούν στο αποχετευτικό σύστημα.
Δικαιολογητικά που απαιτούνται:
α) Λογαριασμός ύδρευσης (ΕΥΔΑΠ)
β) Κτηματολογικό απόσπασμα (παρέχεται από το Δήμο)

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Καταγγελία του τέως Δημάρχου κ. Σπυρίδωνα Σοφρά για τις αλλοπρόσαλλες όσο και σπασμωδικές κινήσεις του σημερινού δημάρχου: “Ανίκανος & Αυτοεγκλωβισμένος”


Ανίκανος & Αυτοεγκλωβισμένος
Ο πολιτικός αμοραλισμό  και η πολιτική ανικανότητα καθοδηγούμενες από προσωπική εμπάθεια, δημιουργούν μια παράνοια επικίνδυνη για το άτομο που έχουν εμφιλοχωρήσει   αυτά τα χαρακτηριστικά, πολύ δε περισσότερο όταν πρόκειται για τον δήμαρχος του τόπου.

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί...


Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος της νέας δημοτικής αρχής κι οκτώ μήνες από την παραίτηση μου απ’ το γραφείο του δημάρχου. Συνειδητή επιλογή μου παρά τα καθημερινά χτυπήματα κάτω απ’ την μέση - κυρίως άσπονδων φίλων και συναγωνιστών - προφανώς με εντολή άνωθεν, να μην κάνω δηλώσεις για λόγους και αίτια, σεβόμενος αυτούς που συμπορευτήκαμε και συναγωνιστήκαμε τόσους μήνες.
Λάθος μέγα γιατί όσο αφήνεις τις «κοπριές λεύτερες» τόσο περισσότερο βρωμάνε, τόσο περισσότερο μύγες μαζεύουν.

Υπεγράφη το Σύμφωνο των Δημάρχων στις Βρυξέλλες


Σαλαμίνα 05 Δεκεμβρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα : Υπεγράφη το Σύμφωνο των Δημάρχων στις Βρυξέλλες

Στο πλαίσιο της σημαντικότερης ίσως πανευρωπαϊκής συνδιάσκεψης για τη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα, του προγράμματος 20/20 του 2020, ο Δήμαρχος Σαλαμίνας, συνοδευόμενος από τον Υπεύθυνο για θέματα Περιβάλλοντος Δημοτικό Σύμβουλο κ. Νίκο Φουρίκη, μετέβη στις Βρυξέλλες προσκεκλημένος του Επιτρόπου Ενέργειας κ. Γκούντερ Έτινγκερ.
Την Τρίτη 29/11/2011, όπου έγινε το συνέδριο υπεγράφη το Σύμφωνο των Δημάρχων, με την συμμετοχή πλέον των εξακοσίων Δημάρχων από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ



            Το Δικαστήριο της Χάγης είναι ένα όργανο προώθησης των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων, δικαιολόγησης επεμβάσεων και πολέμων και βαρύνεται με φρικτά εγκλήματα σε βάρος των λαών, τα τελευταία 20 χρόνια, μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ και στις άλλες σοσιαλιστικές χώρες της Κεντρικής Ανατολικής Ευρώπης. Όπως το «διεθνές δίκαιο», έγινε χειρότερο τα τελευταία 20 χρόνια, αφού είναι πλέον αποτέλεσμα του συσχετισμού ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, έτσι κι η «τήρησή» του, είναι αποτέλεσμα των «λύκο-συμμαχιών», που διαμορφώνονται στο εσωτερικό της ιμπεριαλιστικής πραγματικότητας και δεν έχει καμία σχέση με την έννοια της απόδοσης δικαιοσύνης.

ΑΡΧΗ ΑΝΔΡΑ ΔΕΙΚΝΥΣΙ


ΑΡΧΗ ΑΝΔΡΑ ΔΕΙΚΝΥΣΙ
Αναδημοσίευση από την ΓΝΩΜΗτης Σαλαμίνας
γιατί τα καλά πρέπει ξαναδιαβάζονται και δεύτερη φορά

Είχαμε προβλέψει ότι το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο θα παρουσίαζε ενδιαφέρον. Τίποτα όμως δεν μας είχε προϊδεάσει για αυτά που έγιναν σε σχέση με το θέμα της διαχείρισης των περασμένων διοικήσεων της ΔΕΠΑΣ-ΔΗΚΕΣΑ.
Στο χθεσινό λοιπόν δημοτικό συμβούλιο, ο νυν δήμαρχος κ. Τσαβαρής ανακοίνωσε ότι θα στείλει στον εισαγγελέα τις πρώην διοικήσεις για κακοδιαχείριση. Τα γεγονότα έχουν ως εξής:

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Στραβός είν’ ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε;


Εμβρόντητος ο λαός της Σαλαμίνας παρακολουθεί τα τεκταινόμενα του τόπου μας πριν καν συμπληρώσει η παρούσα δημοτική αρχή ένα χρόνο διοίκησης, καταφέρνοντας με την αδιαλλαξία και την εμπάθεια της να στρέψει το μεγαλύτερο κομμάτι, της μέχρι τα χτες εκλογικής της υπεροχής εναντίον της.
Παρακολουθούμε δημοτικά συμβούλια που για πρώτη φορά σοβαρότατα θέματα διοίκησης εκ προμελέτης έρχονται «προ ημερησίας διατάξεως» κι αυτό, για να βρεθεί η αντιπολίτευση φιμωμένη κι απροετοίμαστη. Τι κι αν φωνάζει σύσσωμη, ποιος την ακούει; Μόνο ο Κουλουριώτης και τους περιμένει στη γωνία για να διορθώσει όταν έρθει η ώρα τα δικά του λάθη και παραλήψεις.

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Σαλαμίνα : ένα απέραντο ιχθυοτροφείο, από τα Κανάκια έως την Γυάλα!


Τώρα που κόπασε ο κουρνιαχτός από τις βαρύγδουπες και δακρύβρεχτες ανακοινώσεις της Δημοτικής Αρχής γύρω από τις υδατοκαλλιέργειες και την αλόγιστη όσο και σκανδαλώδη υπογραφή της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) από την απελθούσα κυβέρνηση, πιστεύω ότι ήλθε η ώρα για μία ανασκόπηση του τεράστιου αυτού προβλήματος για το νησί μας.
Και τούτο, για να ενημερωθεί ο κόσμος και να κατανοήσει το μέγεθος της ολοκληρωτικής καταστροφής που επέρχεται με την δημοσιευθείσα ΚΥΑ, η οποία εξεδόθη κατ’ εξουσιοδότηση του Ν.2742/1999 και συνεπώς έχει ισχύ νόμου.
Δεν είναι μια απλή διοικητική πράξη όπως αυτάρεσκα υπαινίχτηκε ο Δήμαρχος στο Δ.Σ.
Με την ΚΥΑ, σε αντίθεση με όλες τις ακτές του Ν. Αττικής και των νησιών της, οριοθετείται στο νησί μας Περιοχή Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών κατηγορίας Α (κωδ. ΠΑΥ Α.10) εντός της οποίας χωροθετείται Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (κωδ. ΠΟΑΥ-ΥΔΚ6), που σημαίνει ότι όλη η Νότια παράκτια Σαλαμίνα (από όρμο Κανακίων έως Γυάλα) μπορεί να γίνει ένα απέραντο ιχθυοτροφείο.