Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Κας ΝΑΝΝΟΥ ΣΤΟ ΛΙΒΕΛΟΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ κ.ΤΣΑΒΑΡΗ, «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης»


Την παροιμία αυτή μου θυμίζει το χθεσινό λιβελογράφημα του κ.Τσαβαρή με τίτλο «Ένοχος ένοχον ου ποιεί, κ.Νάννου».
Του συνέστησα “σιωπή” , αλλά δυστυχώς επανέρχεται, σαν τον «δολοφόνο που ξαναγυρίζει πάντα στο τόπο του εγκλήματος», με βαρύτατους χαρακτηρισμούς και ύβρεις στο πρόσωπό μου, ίδιον της ελαφρότητας του χαρακτήρα του.
Τον καταδιώκουν φαίνεται οι Ερινύες του οικονομικού εγκλήματος που αποπειράθηκε να διαπράξει σε βάρος του Δήμου και των συνδημοτών μας, κατά συρροή.
Ατυχώς γι΄αυτόν κι ευτυχώς για τους συνδημότες μας, βρήκε μπροστά του 17 ακέραιους δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου που εν σώματι πέταξαν στα “σκουπίδιαολόκληρη τη Συμπληρωματική του Σύμβαση, κι έτσι την γλύτωσαν οι συνδημότες μας που θα καλούνταν να πληρώσουνχρυσή” την επέκταση του δικτύου, μόνο και μόνο γιατί έπρεπε να φουσκώσουν οι τσέπες των εργολάβων.

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Απίστευτα μπερδέματα στο Αιάντειο με άγνωστες προεκτάσεις...


Απίστευτα μπερδέματα στο Αιάντειο με άγνωστες προεκτάσεις. Όταν η πολιτική οδηγείται στις αίθουσες των δικαστηρίων(!) Πρώτος διδάξας ο δήμαρχος που ήδη έχει παραπέμψει για ψήλου πήδημα πολλούς από τους πρώην συνεργάτες του μην αντέχοντας την κριτική τους. Εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο έτσι… για το Αιάντειο ρε γαμώτο…
========================
ΕΩΣ ΕΔΩ ΚΕ ΜΠΟΥΤΣΗ!
Mετά το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αιαντείου την 24η  Δεκεμβρίου 2012, τις εισηγήσεις του κ. Μπούτση και τη σύμφωνη γνώμη των μελών της Δημοτικής Κοινότητας της κ. Δημητριάδου και των κ.κ. Μητρόπουλου και Βασιλείου αναγκάζομαι να πάρω θέση και να απαντήσω.

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η


Σύλλογος εργαζομένων Δήμου Σαλαμίνας, “Καλές γιορτές σε όλους με υγεία και αγάπη”


Ας είναι το 2013 η χρονιά που θα επιστρέψει το χαμόγελο στα χείλη μας και που θα φέρει στη χώρα μας τις καλύτερες προοπτικές για ένα δημιουργικό, πιο δίκαιο και ανθρώπινο μέλλον. Σε αυτή τη μεγάλη δοκιμασία που περνάμε οι Έλληνες, είμαστε βέβαιοι ότι θα μας κρατήσει ενωμένους η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη και ο σεβασμός προς το συνάνθρωπο.

   Το παρόν και το μέλλον της χώρας απαιτεί την ενεργή συμμετοχή και τη συλλογική προσπάθεια όλων μας. Με δύναμη, ήθος, ελπίδα και αξιοπρέπεια οφείλουμε να παλέψουμε για την πρόοδο του τόπου μας, το δικαίωμα όλων στην εργασία και την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης.

“Καλές γιορτές σε όλους με υγεία και αγάπη”

Ευχές από την κα Νάννου


Χρόνια πολλά σε όλους τους συμπολίτες μας, με υγεία, δύναμη και περισσότερη αλληλεγγύη, ώστε ενωμένοι να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες των καιρών. 

Ρούλα Νάννου
Υποψ. Δήμαρχος Σαλαμίνας

Ο Μάριος Τραυλός σας εύχεται …


Ένα είναι βέβαιο. Πως  ΕΝΩΜΕΝΟΙ  θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας και θα εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο Αύριο για τα παιδιά μας. Χρόνια Πολλά.

Μάριος ΤΡΑΥΛΟΣ
τ. Δήμαρχος Αμπελακίων

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ


Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

ΡΟΥΛΑ ΝΑΝΝΟΥ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΗΜΟΤΩΝ - 14/12/2012 Και τα ψέματα έχουν όριο, κε Τσαβαρή !!!


       Η αμαρτωλή Συμπληρωματική Σύμβαση της πολύπαθης αποχέτευσης, που η Δημ. Αρχή προσπάθησε με νύχια και με δόντια να περάσει από τον προσυμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ατύχησε  και τις 3 φορές που εκδικάστηκε. 

  Το Ανώτατο Δικαστήριο την απέρριψε οριστικά «για πολλαπλές και ουσιώδεις πλημμέλειες που δεν μπορούν να παρακαμφθούν».

   Η Δημ. Αρχή, χωρίς να έχει πάρει τις απαιτούμενες από το νόμο προεγκρίσεις των αρμόδιων Αρχών, έδωσε με απευθείας ανάθεση στον ίδιο εργολάβο έργο αξίας 7,6 εκατομμ. ευρώ με έκπτωση 9,3%.

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Σε “ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ”, ο Σπύρος Σοφράς ανοίγει τον δρόμο προς τις δημοτικές εκλογές

Σαλαμίνα16 Δεκεμβρίου 2012
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Σήμερα Κυριακή 16Δεκεμβρίου στις 11 το πρωΐ, ο νέος ανεξάρτητος συνδυασμός “ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ” του υποψηφίου δημάρχου κ Σπύρου ΣΟΦΡΑ, πραγματοποίησε με ιδιαίτερη επιτυχία την πρώτη του ενημερωτική, προεκλογική συγκέντρωση, στο “εργατοϋπαλληλικό κέντρο” της Σαλαμίνας όπου ο υποψήφιος δήμαρχος έγινε δεκτός με ιδιαίτερο ενθουσιασμό από παλιούς και νέους φίλους, του ανεξάρτητου συνδυασμού “ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ” αναπτερώνοντας έτσι τις ελπίδες του Σαλαμινιώτικου λαού για ένα ελπιδοφόρο αύριο όπου όλοι μαζί, αδελφωμένοι θα αναπληρώσουμε τον χαμένο χρόνο έξω και πέρα από κόμματα και χρώματα με ανιδιοτέλεια για ένα καλύτερο αύριο των παιδιών μας.
Αποσπάσματα της ομιλίας του κ Σπύρου Σοφρά ΕΔΩ
Ολόκληρη την ομιλία του κ Σπύρου Σοφρά μπορείτε να την διαβάσετε ΕΔΩ
Θα ακολουθήσει δε μετά τα Θεοφάνεια, συνέντευξη τύπου για όλα τα τοπικά μέσα για την οποία και θα ενημερωθείτε όλοι εγκαίρως.
Σας ευχαριστούμε θερμά για την συνεργασία
Με εκτίμηση
το γραφείου τύπου κι ενημέρωσης
του συνδυασμού “ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ”

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε ομιλία του υπ. δημάρχου Σπύρου ΣΟΦΡΑ την Κυριακή 16/12 = 11:00΄πμ


δελτίο τύπου
Ο υποψήφιος δήμαρχος κ. ΣΠΥΡΟΣ ΣΟΦΡΑΣ,

σας προσκαλεί

στην πρώτη  ομιλία του που θα πραγματοποιήσει

την Κυριακή  16 Δεκεμβρίου 2012 στις 11 το πρωΐ

στο “Εργατικό Κέντρο” Σαλαμίνας, Πέτρου Φουρίκη 17

χαράζοντας μια νέα πορεία στα δημοτικά μας δρώμενα 

             Σαλαμίνα 12 Δεκεμβρίου 2012
το γραφείο τύπου του συνδυασμού

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ


Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου στις 15.00 μμ στο Γήπεδο Αίαντα η Μικτή παλαιμάχων Σαλαμίνας  θα αντιμετωπίσει τους επίλεκτους παλαίμαχους  επαγγελματίες ποδοσφαιριστές όπως Τζόρτζεβιτς, Γεωργάτος, Ανατολάκης, Καψής, Λυμπερόπουλος, Δέλλας, Μπατίστας, Φραντζέσκος, Ξανθόπουλος, Αφάς, Αποστολάκης, Κορακάκης, Σκαρμούτσος, Δήμος, Ζαίμι, Βενιαμίν, Μπαλτιμάς, Γκώνιας, Γκούμας, Κάμπας, Ανδράλας, Σιδηρόπουλος.
Προπονητής Σάββας Παντελίδης
Διαιτητής  Κύρος Βασσάρας
Τα έσοδα θα διατεθούν για το συσσίτιο του Ιερού Ναού Αγ. Ανδρέα
Τιμή εισιτηρίου 5 ΕΥΡΩ 

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Αυθαίρετα, πληρώστε και… πουλήστε!


To έμφραγμα που είχε προκαλέσει στην αγορά η απαγόρευση της μεταβίβασης ακινήτων με πολεοδομικές παραβάσεις, εάν δεν είχε εξοφληθεί το συνολικό πρόστιμο αυθαιρέτων, αποκαθιστά το υπουργείο περιβάλλοντος.
Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου που δημοσιεύτηκε χθες στην εφημερίδα της κυβέρνησης δίνει την δυνατότητα διεξαγωγής κάθε συναλλαγής επί των ακίνητων αρκεί να έχει πληρωθεί το 30% του προστίμου.

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Αναβλήθηκε η συζήτηση της αίτησης ακύρωσης κατά του Χωροταξικού των Υδατοκαλλιεργειών στο ΣτΕ


Αναβλήθηκε και πάλι η συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας της αίτησης ακύρωσης κατά του Χωροταξικού Πλαισίου των Υδατοκαλλιεργειών, που είχε προσδιοριστεί για τις 5.12.2012. Λόγος αναβολής είναι ότι η Διοίκηση δεν έχει αποστείλει στο δικαστήριο τις απόψεις της επί του θέματος. Και γιατί να το κάνει άλλωστε, αφού όσο καθυστερεί με τον τρόπο αυτό την εκδίκαση της υπόθεσης, δημιουργεί τετελεσμένα, εκδίδοντας κατ΄ εφαρμογήν του Χωροταξικού δεκάδες διοικητικές πράξεις υπερεπέκτασης και αύξησης δυναμικότητας ιχθυοτροφείων σε όλη την Ελλάδα και θεσμοθετώντας την πρώτη βιομηχανική ζώνη αποκλειστικής ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ), στο Νότιο και Βόρειο Ευβοϊκό Κόλπο και το Δίαυλο των Ωρεών.

Θυμίζουμε τι έχει συμβεί: (α) οι εταιρίες ιχθυοκαλλιέργειας έφτιαξαν ένα bussiness plan, με το οποίο χάρισαν στον εαυτό τους όλο τον ελληνικό παράκτιο χώρο, (β) εφτά Υπουργοί της κυβέρνησης Παπανδρέου θεσμοθέτησαν στις 4.11.2011 με «διαδικασίες - μαϊμού» το bussiness plan αυτό ως το μοναδικό Χωροταξικό Πλαίσιο του ελληνικού παράκτιου χώρου και (γ) 111 θιγόμενοι φορείς (ανάμεσα στους οποίους 21 Δήμοι, η ΚΕΔΕ, η Συνομοσπονδία Αλιέων κ.α.) προσέφυγαν στο ΣτΕ, ζητώντας την ακύρωση της σκανδαλώδους Απόφασης. Λόγω της σπουδαιότητας της υπόθεσης, η δικάσιμος αρχικά προσδιορίστηκε για τις 2.5.2012, αλλά εν συνεχεία αναβλήθηκε για τις 5.12.2012. Κατά τα λοιπά, για την έλλειψη επενδύσεων στην Ελλάδα, φταίνε οι φορείς που προσπαθούν να περισώσουν τη νομιμότητα και το περιβάλλον… Νέα δικάσιμος ορίστηκε η 3η Απριλίου 2013.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.syntonistikiepitropi.gr

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Εκπαιδευτική - ενημερωτική ημερίδα της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων για το κόκκινο σκαθάρι που προσβάλλει τα φοινικοειδή (Rhynchophorus ferrugineus)


Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή δεκάδων στελεχών από όλες τις Περιφέρειες, πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική – εκπαιδευτική ημερίδα για το κόκκινο σκαθάρι που προσβάλλει τα φοινικοειδή (Rhynchophorus ferrugineus) που διοργάνωσε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου.
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης που έχει καταρτίσει και εφαρμόζει η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων, με σκοπό την εκπαίδευση δημόσιων και ιδιωτικών συνεργείων που διαχειρίζονται τα φοινικοειδή.

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η (35ης Σ/σης) την 7η-12-2012 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ στις 16.00


Έχω την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010  να σας καλέσω σε Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνος, την  7η-12-2012 ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  και ώρα 16.00  στο Δημοτικό Κατάστημα, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα κατωτέρω θέματα:

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Επιστολή-καταπέλτης από την Ηθοποιό Γωγώ Ατζολετάκη προς τον πρωθυπουργό


Αγαπητέ κ. Πρωθυπουργέ,
Παρακολούθησα τις θριαμβολογίες σας για τα αποτελέσματα του πρόσφατου Eurogroup, που αφορούν στην επιτυχή έκβαση της παροχής οικονομικής βοήθειας προς την χειμαζόμενη χώρα μας. Και άκουσα δια των πρωθυπουργικών χειλέων σας, πως πλέον αρχίζει μια «καινούργια μέρα» για την Ελλάδα, πως πλέον η πατρίδα μας θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης !
Ασφαλώς πολλοί σας πίστεψαν, επειδή ήθελαν να σας πιστέψουν. Και άλλοι χειροκρότησαν, επειδή αυτό επιτάσσουν τα συμφέροντά τους. Όμως ο πολύς, ο μεγάλος σε όγκο ΛΑΟΣ, αυτός ο λαός τον οποίον εκπροσωπείτε, αναρωτιέται:
Για ποιά ανάπτυξη μιλάτε; Δεν έχετε συνειδητοποιήσει ότι το καράβι βυθίζεται ; Τα αμπάρια έχουν πάρει πολύ νερό και ήδη -εκεί στα βάθη- πνίγονται πολλοί, αβοήθητοι… κι άλλοι πηδούν αλλόφρονες από τη γέφυρα σε απονενοημένα διαβήματα διαφυγής.
Χαμογελάτε και επαίρεστε για τη σωτηρία της χώρας. Ποιας χώρας, αλήθεια;… Φοβάμαι πως έχετε μπερδέψει τις χώρες, ίσως αγωνίζεστε να σώσετε μιαν άλλη χώρα, ή ίσως ζείτε σ” άλλη χώρα.