Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Δελτίο τύπου - Δενδροφύτευση στην παραλία Αιαντείου

 Πολλοί εθελοντές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Περιβαλλοντικού Ομίλου Σαλαμίνας για την δενδροφυτευση της Παράλιας Αιαντειου την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου. Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης ήταν η περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση μιας από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες του νησιού μας.
Ο μεγάλος αριθμός των εθελοντών, καθώς και η συντονισμένη τους δουλειά είχε το αποτέλεσμα να φυτευτούν γύρω στα 100αλμυρίκια μέσα σε μια ώρα. Το παρόν στη δράση αυτή έδωσαν μέλη του Περιβαλλοντικού Ομίλου Σαλαμίνας, ο Ποδηλατικός Όμιλος Σαλαμίνας «Ο Πρωτέας», η ΔΕΣ (Δύναμη Εθελοντών Σαλαμίνας), οι «Φίλοι του Δάσους», μαθητές από τα σχολεία μας και πολλοί ακόμη πολίτες που κατέφθασαν εγκαίρως στο σημείο συνάντησης με τις τσάπες τους και πολύ διάθεση για δουλειά. Ο Όμιλος τους ευχαριστεί όλους για την προσφορά τους.
Ο Όμιλος συνεχίζει και αυτήν την Κυριακή3 Μαρτίου, ώρα 10 το πρωί την προσπάθεια του με δυο ακόμη δεντροφυτεύσεις στις πλατειές Αγίου Νικόλαου στα Σελήνια και Παπάγου & Ιπποκράτους (πίσω από τo Supermarket Carrefour).
Ευελπιστούμε η άνοιξη να μπει με αισιοδοξία και ομορφιά στο νησί μας!
 

ΞΕΚΙΝHΣΕ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Τo  Σάββατο 23 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κοινωνικού Ιατρείου - Φαρμακείου του Δήμου Σαλαμίνας, παρουσία βουλευτών της Β΄ Πειραιά κυρίας Μαρίας Γιαννακάκη από την ΔΗΜ.ΑΡ και κ. Τζένης Βαμβακά  από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α ,  Αρχών και Φορέων της πόλεως.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημαντική αυτή δράση του Δήμου Σαλαμίνας με συνεργασία με τη Μη κυβερνητική Οργάνωση «Στάση Ζωής», υλοποιήθηκε με πολλή δουλειά, αγάπη και μεράκι, και εντάσσεται στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να στηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο τις οικονομικά ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, που δοκιμάζονται από τις αντιξοότητες της σημερινής συγκυρίας, όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο Δήμαρχος της Σαλαμίνας.

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

“Έφυγε” ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος


Με ανακοίνωσή της, η ΕΣΗΕΑ γνωστοποιεί τον θάνατο του δημοσιογράφου και εκδότη της εφημερίδας “Ελεύθερη Ώρα” Γρηγόρη Μιχαλόπουλου:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει τον θάνατο του δημοσιογράφου και εκδότη της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ», Γρηγόρη Μιχαλόπουλου, ο οποίος «έφυγε» σήμερα σε ηλικία 75 ετών.

Ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος γεννήθηκε στην Τρίπολη το 1938. Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές πήρε το πτυχίο της Παντείου Σχολής. Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε από την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» το 1965. Στη συνέχεια εργάστηκε στον «ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΡΥΚΑ», ενώ από το 1981 υπήρξε εκδότης της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ».

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τους οικείους του και ενημερώνει ότι η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλλεί τη Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013 στις 11.00 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη”.

 

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Παραίτηση της Βουλγάρικης κυβέρνησης με ασυνήθιστη ευαισθησία τουλάχιστον για τα δικά μας πολιτικά σκύβαλα, οι οποίοι όχι μόνο δολοφόνησαν το Λαό μας, αλλά εξακολουθούν να ασελγούν πάνω του!

Παραιτήθηκε η κυβέρνηση στη Βουλγαρία μετά τις διαδηλώσεις
Η βουλγαρική κυβέρνηση παραιτήθηκε μετά τις πανεθνικές διαδηλώσεις κατά της λιτότητας και της υψηλής τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόικο Μπορίσοφ.
"Δε θα συμμετάσχω σε μια κυβέρνηση επί της θητείας της οποίας οι πολίτες υφίστανται ξυλοδαρμό από την αστυνομία", τόνισε απευθυνόμενος στο Κοινοβούλιο ο βούλγαρος πρωθυπουργός.

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

«Παρουσίαση του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων»


Στο πλαίσιο της προγράμματος Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Αττικής, θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος Τουριστικής προβολής των Νησιών, από τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Δημήτρη Κατσικάρη και τα στελέχη της διαφημιστικής εταιρείας που δημιούργησε την καμπάνια.

Η παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων (Ακτή Ποσειδώνος 14-16, 6ος όροφος), παρουσία των δημάρχων, των εκπροσώπων των φορέων τουριστικής ανάπτυξης και των εκπροσώπων του Τύπου.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ -ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ


ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 
ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 
18 Φεβρουαρίου 2013
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αποκλεισμό για μια ώρα, της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τον Πειραιά, πραγματοποίησαν στις 11 το πρωί κάτοικοι και φορείς στη Σαλαμίνα, στον σταθμό ταξί στα Παλούκια, με αφορμή την απομάκρυνση από το νησί, δημοσίων υπηρεσιών όπως  ΔΟΥ, ΙΚΑ, ΝΑΤ κ.λ.π
Σύμφωνα με τον Δήμο Σαλαμίνας, η μεταφορά της εφορίας, του υποκαταστήματος του ΙΚΑ, αλλά και μιας σειράς δημοσίων υπηρεσιών, θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στους κατοίκους και τις επιχειρήσεις του νησιού, αφού εκατοντάδες πολίτες θα αναγκάζονται καθημερινά σε μετακινήσεις με κόστος αλλά και χρόνο.

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Οι γιατροί του κόσμου στην Σαλαμίνα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Σαλαμίνας σε συνεργασία με τους γιατρούς του κόσμου και την ευγενική χορηγία της εταιρείας Vodafone, θα πραγματοποιήσουν, δωρεάν παιδιατρικό οδοντιατρικό έλεγχο και εμβολιασμούς σε παιδιά ηλικίας 4 - 15 που αντιμετωπίζουν δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας για κοινωνικούς και οικονομικούς λόγους.
Το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου δημοτικού σχολειού από 09:30 έως 14:00.
 
Ο
Αντιδήμαρχος
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
 
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΟΥΡΙΚΗΣ
 
 
Ο
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΒΑΡΗΣ
 

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Η «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ Σαλαμίνας» καταγγέλλει τις πανικόβλητες κινήσεις του δημάρχου κ Τσαβαρή στο 12 και ένα, ο οποίος σύρεται στις εξελίξεις από την αντιπολίτευση

Μετά την σημερινή μας ανακοίνωση για δυναμικές κινητοποιήσεις του συνδυασμού μας βλέποντας την μακαριότητα και την απραξία της δημοτικής αρχής σε σχετικές πρωτοβουλίες, αναγκάσαμε τον δήμαρχο Σαλαμίνας προ 20 λεπτών να ανακοινώσει με την λήξη της κοπής της πίτας της ΟΕΕΣΣ προφορικά και από μικροφώνου και την δική του αντισυγκέντρωση την ίδια μέρα με διαφορά μόλις μισής ώρας!!!
Χαιρόμαστε που έστω και συρόμενος από τον κ Σοφρά, ο δήμαρχος προχωρά έστω και την ύστατη στιγμή σε κινητοποιήσεις ως είχε υποχρέωση μετά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην τελευταία του συνεδρίαση.
Θεωρούμαι ότι ο σκοπός μας, της αφύπνισης του δημάρχου επετεύχθη. Κατόπιν τούτου και για να υπάρχει κοινωνική συνοχή και γαλήνη στον τόπο μας θα συμμετάσχουμε όλοι μαζί ενωτικά στην προσπάθεια του δήμου σε μια και μοναδική συγκέντρωση μια κι ο στόχος είναι ένας.
Με εκτίμηση
το γραφείο τύπου του συνδυασμού
“ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ” Σαλαμίνας δημ. συνδυασμός
υπ. δημάρχου Σπύρου ΣΟΦΡΑ
τηλ. συνεννόησης 2155000947 & 6932215569

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ Σαλαμίνας Σπύρου ΣΟΦΡΑ, ΚΑΛΕΣΜΑ για δυναμικές κινητοποιήσεις στις 18-02-2013 ημέρα Δευτέρα στις 10:30πμ

Κάλεσμα
Ο συνδυασμός “ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ” του υπ. Δημάρχου Σπύρου ΣΟΦΡΑ
καλεί
όλους τους κατοίκους του νησιού μας έξω από κομματικά χαρακώματα, σε μαζική κινητοποίηση την
Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:30 το πρωΐ,
στο πάρκο των Παλουκίων,
με πορεία στα ταμεία των F/B αποκλείοντας τα συμβολικά για 1 ώρα
για να διαμαρτυρηθούμε μαζικά και δυναμικά για το κλείσιμο στο νησί μας των δημόσιων υπηρεσιών τόσο της “ΕΦΟΡΙΑΣ” τον ερχόμενο μήνα, όσο και του “ΕΟΠΥ (ΙΚΑ)” που σύντομα θα ακολουθήσει.
Καλούμε όλους τους φορείς του νησιού, αλλά και τον δήμαρχο Σαλαμίνας σε εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου να συμμετάσχουν την προσπάθεια αυτή, ώστε να περισώσουμε έστω και την τελευταία στιγμή ότι μπορεί να περισωθεί
Σπύρος ΣΟΦΡΑΣ
υπ. Δήμαρχος Σαλαμίνας

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Ο.Ε.Ε.Σ. Σαλαμίνας ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΠΙΤΑΣ


Με τις θερμότερες ευχές μας για Ειρηνικό, Δημιουργικό, Ευτυχισμένο και Κοινωνικά Δίκαιο 2013, με υγεία, αντοχή και αγώνα για ένα καλλίτερο αύριο, ειρηνικό κόσμο ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, με σεβασμό στο περιβάλλον και στα ανθρώπινα δικαιώματα που δέχονται ολομέτωπη επίθεση, σας καλούμε στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ομοσπονδίας και της εφημερίδας μας «ΠΑΛΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ» που θα γίνει στις 10 Φεβρουαρίου 2013, ημέρα ΚΥΡΙΑΚΗ και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα «Δημ. Μπόγρη» του Δημαρχιακού Μεγάρου Σαλαμίνας.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Γεν. Γραμματέας                        Ο Πρόεδρος

Δημήτρης ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ                    Δημήτρης ΤΣΟΥΡΑΜΑΝΗΣ

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Σκουπίδια Αττικής: Αύριο, ο τελευταίος διαγωνισμός για τα εργοστάσια


 
Με το διαγωνισμό για το εργοστάσιο σκουπιδιών στη Φυλή, ολοκληρώνεται αύριο από τον ΕΔΣΝΑ, στις 12 το μεσημέρι η διαδικασία για τα τέσσερα εργοστάσια μέσω ΣΔΙΤ στην Αττική. Να σημειωθεί πως Δήμος Φυλής, κάτοικοι και ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΕΔΣΝΑ, ζητώντας όχι μόνο την απόσυρση του διαγωνισμού για τη Φυλή αλλά και συνολικά όλου του ΠΕΣΔΑ.