Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ Όπως αντιλαμβάνεστε μετά από αυτήν την εξέλιξη, σεβόμενη τον εαυτό μου την ανιδιοτελή προσπάθεια και προσφορά μου στο ΚΑΠΗ Σεληνίων αποχωρώ από τον συνδυασμό πρωτοβουλία πολιτών

ΠΡΟΣ
1.Προεδρο του Δ.Σ. Δήμου Σαλαμίνας (με την παράκληση να διαβαστεί στο Δ.Σ.)
2.Μελη Δ.Σ. Σαλαμίνας
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1.Προεδρο Δημοτικής κοινότητας Σεληνίων
22 Μαρτίου 2:06 μ.μ.
Πηρά την απόφαση κατόπιν έντονου προβληματισμού και σεβόμενη τις ηθικές μου αρχές αναγκαστώ να ανεξαρτητοποιηθώ από τον συνδυασμό ‘πρωτοβουλία πολιτών’ του κ. Τζαβαρη.
Ο λόγος της αποχώρησης μου είναι ότι με έκπληξη πληροφορήθηκα πως κατόπιν εντολής του Δημάρχου η επιτροπή Α.ΚΟΙ.ΠΟ.Π, πήρε την απόφαση της καθαίρεσης μου από πρόεδρο της συντονιστικής επιτροπής του κέντρου ανοικτής προστασίας ηλικιωμένων Αμπελακιων.(ΚΑΠΗ).

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Υπoγραφή Προγραμματικής Σύμβασης για την κατασκευή του Γηπέδου της ‘Υδρας

 
Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό και το Δήμαρχο Ύδρας Άγγελο Κοτρώνη, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Δημήτρη Κατσικάρη, η Προγραμματική Σύμβαση για το έργο «Κατασκευή Γηπέδου Ποδοσφαίρου Ύδρας»,. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από ένα χρόνο, έχει προϋπολογισμό 900.000 Ευρώ και θα καλυφθεί από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.
Το έργο περιλαμβάνει τη νέα χωροθέτηση του γηπέδου ποδοσφαίρου, συνολικής έκτασης περίπου 5 στρεμμάτων, το οποίο θα κατασκευασθεί σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

«ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ Σαλαμίνας» Αιάντειο, απόσπασμα από την 1η δημόσια διαβούλευση υπ. Δημάρχου κ Σπύρου Σοφρά 14/03/2013

Αγαπητοί φίλες και φίλοι
Είναι  σαν χτες  που με τους περισσότερους  είχαμε  τακτικές  επαφές και συνεργασία για την αντιμετώπιση διάφορων θεμάτων , και  με την ευκαιρία αυτής της συνάντησης θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να σας ευχαριστήσω για την αγάπη σας και την στήριξή σας στις προηγούμενες εκλογές, ανεξάρτητα του αποτελέσματος, εμείς θα είμαστε πάντα μαζί, γιατί μας ενώνουν σχέσεις φιλίας σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης,  κοινό χαρακτηριστικό μας η αγάπη για τον τόπο μας για τον συνάνθρωπό μας για το περιβάλλον που ζούμε.
Με τους παλιούς γνωστούς έχουμε ένα κώδικα

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΑΜΑΡΙ

 
Κατανοώ τη μεγάλη στενοχώρια του κ.Τσαβαρή αφού ποτέ δεν περίμενε ότι θα σφραγιστεί το νταμάρι. Διαφορετικά δεν θα είχε εκτεθεί τόσο πολύ στην προ 10ημέρου συνεδρίαση του ΔΣ, πλέκοντας σε υπέρμετρο βαθμό το εγκώμιο του λατόμου. Δικαίωμά του βέβαια και υποχρέωσή του να το κάνει, αφού ομολόγησε ότι τον επισκέφθηκε αρχές του 2011 και ζήτησε συνεργασία, χωρίς να το ξέρει κανένας ούτε ακόμα και ο στενός του συνεργάτης κ. Αστράκος.
Ο πανικός κ. Τσαβαρή είναι κακός σύμβουλος και η έλλειψη ψυχραιμίας σας εκθέτει ακόμη περισσότερο.
Και εξηγούμαι:
(παρ.1). Αν και υψηλόβαθμος Δημόσιος Υπάλληλος, διαβάζετε δημόσια έγγραφα και δεν καταλαβαίνετε τι γράφουν.
Άλλο είναι η λειτουργία και άλλο η μετεγκατάσταση. Μην τα συγχέετε.
Αυτά που λέτε έχουν να κάνουν με την μετεγκατάσταση.

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

PERIVOS. Δενδροφύτευση στις πλατείες του νησιού, παρά τα όσα κακόβουλα τους σούρνουν στα ανώνυμα σχόλια, συνεχίζουν το έργο τους. ΜΠΡΑΒΟ!


 
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν και οι δυο δενδροφυτευσεις του Περιβαλλοντικού Ομίλου Σαλαμίνας το Σάββατο 9 Μαρτίου στην πλατεία Αγίου Νικόλαου στα Σελήνια και στην πλατεία Παπάγου & Ιπποκράτους (πίσω από τα supermarket Carrefour). Οι συγκεκριμένες πλατείες είχαν αρκετά άδεια παρτέρια, οπότε με τις δεντροφυτεύσεις αναβαθμίστηκαν αισθητικά και περιβαλλοντικά, ενώ παράλληλα αυξήθηκε το περιαστικό πράσινο του νησιού μας.
Στη δράση αυτή συμμετείχε η θεραπευτική κοινότητα ΝΟΣΤΟΣ στα Σελήνια, την οποία ο όμιλος ευχαριστεί ιδιαιτέρως για την προσφορά της.
Επίσης, 25 μεσογειακά δέντρα και φυτά δόθηκαν στον Εξωραϊστικό Σύλλογο «Μύλοι, Λιβάδι, Αλυκές» προκειμένου να φυτευτούν από τα μέλη του συλλόγου.
Οι χειμωνιάτικες δράσεις του ομίλου έφτασαν αισίως στο τέλος τους. Σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τις ανοιξιάτικες!

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Κάλεσμα στην 1η δημόσια διαβούλευση Αιαντείου

 
Κ ά λ ε σ μ α

Ο συνδυασμός ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ του υπ. Δημάρχου Σπύρου ΣΟΦΡΑ
καλεί
τους κατοίκους του ΑΙΑΝΤΕΙΟΥ να συμμετέχουν στην
1η διαβούλευση τοπικών προβλημάτων της περιοχής,
Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013 στις 5:00 το απόγευμα
στο κέντρο “ΧΑΤΖΗΣ”
συμμετέχω σημαίνει ενδιαφέρομαι
θέλω τα τοπικά μου προβλήματα να προβάλλονται αγωνιστικά, ουσιαστικά και δυναμικά!!!
Καλούμε τους κατοίκους και τους φορείς του ΑΙΑΝΤΕΙΟΥ, να δώσουν το δυναμικό παρών
 
Σπύρος ΣΟΦΡΑΣ
υπ. Δήμαρχος Σαλαμίνας

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Αποδίδουν οι συστηματικοί έλεγχοι της Π.Ε. Πειραιά


Με την πρόσφατη επιτυχία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, με την δέσμευση ποσοτήτων κρεάτων που τελικά αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για κρέας ιπποειδών αντί βόειου, που αναγραφόταν στα σχετικά παραστατικά, αποδεικνύεται και πάλι ο σημαντικός ρόλος των ελεγκτικών υπηρεσιών σε επίπεδο Περιφερειακών Ενοτήτων.
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ελεγκτές της Π.Ε. Πειραιά τα κατάφεραν τόσο καλά. Από την αρχή του 2011 οι αρμόδιες υπηρεσίες μας πραγματοποιούν χιλιάδες εντατικούς και συστηματικούς υγειονομικούς, αγορανομικούς και κτηνιατρικούς ελέγχους, όπως προκύπτει και από τον αναλυτικό απολογισμό που εξέδωσε πρόσφατα η Π.Ε. Πειραιά.

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ


4 Μαρτίου 2013

Σας καλούμε στην Πανσαλαμίνια συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί  στις 8 Μαρτίου στις 11 π.μ στο σταθμό ταξί στα Παλούκια, προκειμένου να σταματήσουμε την απομάκρυνση των δημόσιων υπηρεσιών Δ.Ο.Υ και  Ι.Κ.Α από το νησί.

Η μαζική συμμετοχή όλων μας είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε

Το απαράδεκτο πρόστιμο στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά κινδυνεύει να τα οδηγήσει σε οριστικό κλείσιμο


Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013
    ΕΡΩΤΗΣΗ

          Προς τους κ.κ. Υπουργούς:

- Οικονομικών

- Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών ,Μεταφορών και Δικτύων

- Εθνικής Αμυνας

- Ναυτιλίας

Θέμα: Το απαράδεκτο πρόστιμο στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά κινδυνεύει να τα οδηγήσει σε οριστικό κλείσιμο. Ανάγκη ανασυγκρότησης, πλήρους λειτουργίας και απασχόλησης των εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και όλης της Ναυπηγικής βιομηχανίας.

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, για τον θάνατο του δημοσιογράφου Ανδρέα Αναγνώστου


Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο αιφνίδιος θάνατος του αγαπητού συναδέλφου Ανδρέα Αναγνώστου είναι μια σημαντική απώλεια για τη μαχόμενη δημοσιογραφία, μια μεγάλη απώλεια για τη δημοσιογραφική οικογένεια του Πειραιά. Ο Ανδρέας υπηρέτησε τη δημοσιογραφία ως λειτουργός και μαχόμενος ρεπόρτερ, χωρίς δεσμεύσεις και προκαταλήψεις και συνέβαλε αποφασιστικά επί δεκαετίες στον φωτισμό των μεγάλων προβλημάτων του Πειραιά και των Νησιών που ζητούσαν επειγόντως λύσεις. Με αδαμάντινο χαρακτήρα και το χαμόγελο στα χείλη, άσκησε τη δημοσιογραφία με δικαιοσύνη και σεβασμό σε πρόσωπα και αξίες, πάντοτε με την αγωνία να μην αδικήσει κανέναν. Η απουσία του φτωχαίνει τη μεγάλη δημοσιογραφική οικογένεια του Πειραιά και στερεί από όλους μας έναν σταθερό σύμμαχο στον αγώνα για την επίλυση των προβλημάτων των πολιτών, με όπλο την πολύπλευρη ενημέρωση και την αλήθεια. Αγαπημένε φίλε Ανδρέα, αντίο».

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ποδηλασίας στην Σαλαμίνα στις 10 Μαρτίου 2013


Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας σε συνεργασία με το Δήμο Σαλαμίνας και τον Α.Σ. ‘’Ο ΠΡΩΤΕΑΣ’’, διοργανώνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2013 στην Ορεινή Ποδηλασία, στο αγώνισμα του Μαραθωνίου (Marathon XCM) ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΣΤΙΣ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 11.00, από το Δημαρχείο Σαλαμίνας και οι αθλητές με συνοδεία θα διανύσουν 8 χλμ. ασφάλτινου δρόμου και κατόπιν θα δοθεί το ελεύθερο για τη χωμάτινη διαδρομή μήκους 67 χλμ. (συνολική απόσταση διαδρομής 75 χλμ.).

Ο τερματισμός θα γίνει στα Κανάκια Σαλαμίνας.

Στον αγώνα θα λάβουν μέρος πολλοί αξιόλογοι αθλητές καθώς επίσης και ο παγκόσμιος πρωταθλητής του αγωνίσματος Περικλής Ηλίας!

 

ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2013, ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ ΠΟ.ΠΕ.ΣΑ.


ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞHΣ:

  • ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΧΩΡΑ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ (FLAMINGO) ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ ΕΩΣ  ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ
  • ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ  ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΕΔΕΣΜΑΤΑ, ΑΦΘΟΝΟ ΚΡΑΣΙ, ΧΟΡΟ & ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ  7 ΜΑΡΤΙΟΥ  ΚΑΙ ΩΡΑ 17:00
  • ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ (FLAMINGO) ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 15:00
  • ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΕΛΗΝΙΩΝ ΜΕ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΑΡΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΖΟΠΟΡΩΝ, ΓΛΕΝΤΙ, ΧΟΡΟ, ΕΔΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΦΘΟΝΟ ΚΡΑΣΙ  ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 15:00
  • ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΙΑΝΤΕΙΟΥ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΔΕΣΜΑΤΑ, ΚΡΑΣΙ, ΧΟΡΟ & ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ν.Π.Δ.Δ  ΠΟ.ΠΕ.ΣΑ.
ΤΙΝΑ ΜΠΕΓΝΗ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΒΑΡΗΣ