Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Δημήτρης Κατσικάρης. Για τις διαδικασίες δέσμευσης παρανόμως εξαχθέντων προϊόντων από τα Λατομεία Αγγέλου στη Σαλαμίνα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
 «Για τις διαδικασίες δέσμευσης παρανόμως εξαχθέντων προϊόντων από τα Λατομεία Αγγέλου στη Σαλαμίνα»

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Έλεγχος στην περιοχή Κολώνας Αίγινας και έναρξη διαδικασίας διοικητικών κυρώσεων

 
Με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Δημήτρη Κατσικάρη, το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Πειραιώς και Νήσων διενήργησε αυτοψία στην παραλία του κρυπτού λιμένα (Κολώνα) Αίγινας.
Από τον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκαν παρεμβάσεις ευρείας κλίμακας στο χώρο, με διανοίξεις, διαπλατύνσεις, εκριζώσεις δενδρυλλίων και γενικότερη αναδιαμόρφωση, χωρίς τις απαιτούμενες εγκρίσεις και, κυρίως, χωρίς έγκριση περιβαλλοντικών όρων.
Κατόπιν τούτων, από τις υπηρεσίες της  Περιφέρειας Αττικής ξεκίνησε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.
Για το θέμα που προέκυψε, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, δήλωσε τα εξής:

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΕΛ. ΑΣ: Κάθε μέρα και μια εξαφάνιση παιδιού στην Ελλάδα!


Ένα παιδί εξαφανίζεται καθημερινά στην Ελλάδα, με τον συνολικό αριθμό των εξαφανισμένων παιδιών να ανέρχεται σήμερα στα 97, ενώ 23 είναι τα ανήλικα θύματα αρπαγής, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΑΣ, τα οποία παρουσιάστηκαν σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Εξαφανισμένων Παιδιών, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού» στο Ζάππειο.
Τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2013 εξαφανίστηκαν 138 παιδιά, από τα οποία τα 90 έχουν βρεθεί. Παρουσιάζοντας τα επίσημα στατιστικά στοιχεία εξαφανίσεων ανηλίκων, ο αστυνόμος Β' Αντώνης Παπαντώνης, από το Τμήμα Αναζητήσεων Προσώπων και το Γραφείο Εξαφανίσεων Ατόμων, τόνισε ότι ο μέσος όρος ανεύρεσης των ανηλίκων που έχουν εξαφανιστεί το 2012 και τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2013 ανέρχεται σε 78,4%, ποσοστό που κατά πάσα πιθανότητα είναι μεγαλύτερο.
Μάλιστα, όπως είπε, το ποσοστό εξαφανίσεων ανηλίκων στην περιφέρεια είναι μεγαλύτερο από ό,τι στην Αττική, σε αντίθεση με το παρελθόν, ενώ υπογράμμισε ότι στον κατάλογο με τα αίτια εξαφάνισης παιδιών πρώτα είναι τα οικογενειακά, επισημαίνοντας πως είναι 2,5 φορές μεγαλύτερος ο αριθμός των κοριτσιών που εξαφανίζονται σε σχέση με τα αγόρια.
Πάντως, σύμφωνα με τα διεθνή στατιστικά στοιχεία για εξαφανισμένα παιδιά, 800.000 εξαφανίσεις παιδιών δηλώνονται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, δηλαδή 2.000 παιδιά την ημέρα, 100.000 παιδιά αναζητούνται κάθε χρόνο στη Γερμανία, 20.000 παιδιά δηλώνονται εξαφανισμένα κάθε χρόνο στην Αυστραλία και 45.000 παιδιά στη Βραζιλία. Το 2012 εξαφανίστηκαν 13.455 παιδιά στη Ρωσία, με τα 1.382 να αναζητούνται ακόμη.
πηγή: spirospero.gr

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Νομικά Πρόσωπα ΟΤΑ: Ετοιμάζουν απολύσεις ανά Αποκεντρωμένη

Συμπληρωματικά στοιχεία για τα Νομικά Πρόσωπα των δήμων και των περιφερειών ζητά μέχρι τις 31 Μαΐου με έγγραφο του το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να ετοιμάσουν τις τελικές λίστες με τους υπό κατάργηση – συγχώνευση ανά Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ανάλογη με αυτή των 86 οργανισμών των δήμων της Αττικής που δημοσιοποίησε την προπερασμένη Τετάρτη η aftodioikisi.gr.  
Στο έγγραφο που δημοσιεύεται στον Τύπο το υπουργείο ζητά από τους δήμους να  αποστείλουν εντός της επόμενης εβδομάδας αναλυτικές καταστάσεις με τους οργανισμούς που εποπτεύουν και το προσωπικό που απασχολούν,

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Απαγόρευση κυκλοφορίας θαλάσσιων μοτοποδηλάτων για το καλοκαίρι


 
Από το Γραφείο Γενικής Αστυνομίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ανακοινώνεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας των ιδιωτικής χρήσης ή εκμισθωμένων θαλάσσιων μοτοποδηλάτων ανεξαρτήτως τύπου ή και ονομασίας (SEA BEETLE, SEA BIKE, SURF JET, JET SKI κλπ.), κατά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2013, μεταξύ των ωρών 14:00 έως 17:00.

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Σύσκεψη για τα προβλήματα της μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού Πόρου

 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης συγκάλεσε νέα ευρεία σύσκεψη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του βιολογικού καθαρισμού και του αποχετευτικού δικτύου Πόρου. Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Δήμαρχος Πόρου Δημήτρης Στρατηγός, ο πρώην Δήμαρχος και Περιφερειακός σύμβουλος Σπύρος Σπυρίδων, ο Γενικός Διευθυντής υποδομών της Περιφέρειας Θόδωρος Καρδοματέας, ο Διευθυντής Τεχνικών υπηρεσιών της Π.Ε. Νήσων Νάσος Μοσχολέας και συνεργάτες τους τεχνικοί.
Μετά από την παρουσίαση των αυτοψιών που έγιναν από τις διευθύνσεις της Περιφέρειας σε όλα τα επίπεδα και μετά από εκτενή διάλογο, αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:
Ο Δήμος Πόρου να προβεί σε άμεση διαδικασία εγκατάστασης ομάδας συντήρησης των εγκαταστάσεων δικτύου αποχέτευσης και της μονάδας βιολογικού καθαρισμού.

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΟΕΕΣΣ, ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΣΤ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΩΝ

 
Η σύγκρουση του Υπουργείου Ναυτιλίας με τις κοινοπραξίες ιδιοκτητών των F.B. της γραμμής Σαλαμίνας - Περάματος  οδήγησε, για λίγες ώρες, σε αποκλεισμό χιλιάδες πολίτες, που έχουν την ατυχία να  χρησιμοποιούν   για την καθημερινή τους μετακίνηση, υπό μορφή αστικής συγκοινωνίας  προς και από το λεκανοπέδιο της Αττικής μία από τις μεγαλύτερες, αν όχι την μεγαλύτερη  γραμμή της Ευρώπης. Τα ετήσια στοιχεία που καταγράφονται  για την  λειτουργία αυτής της γραμμής είναι: 13.000.000 επιβάτες, 3.000.000 μικρά αυτοκίνητα, 1.300.000 δίκυκλα,  280.000 φορτηγά αυτοκίνητα.
Δυστυχώς η σοβαρότητα με την οποία  αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα τόσο από το Υπουργείο Ναυτιλίας όσο και από τις κοινοπραξίες των ιδιοκτητών, είναι αντιστρόφως ανάλογη με τον ρόλο που διαδραματίζει η λειτουργία αυτής της γραμμής  στην ζωή των 80 χιλιάδων κατοίκων της Σαλαμίνας. 
Το ζήτημα που προκάλεσε την σύγκρουση,

Ρούλα Νάννου. Το ταμείο είναι μείον

 
Τώρα που κόπασε λίγο ο κουρνιαχτός από τις αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές ορισμένων, είναι ώρα να κάνουμε ταμείο και να αποδώσουμε τα του Καίσαρος.
Η κόντρα που καλλιεργήθηκε με το Υπουργείο Ναυτιλίας για το θέμα της ασφαλιστικής κάλυψης των σκαφών προς τρίτους βάσει των διατάξεων του ΠΔ 06/12, ήταν τελείως αψυχολόγητη και αδικαιολόγητη.
Συνέπεια αυτής η αποδρομολόγηση των ferries με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Οι αγαπητοί ιδιοκτήτες, πρέπει να ξέρουν ότι με την κάλυψη αυτή, που επιβάλλεται από την Κοινοτική Οδηγία 2009/20/EC (γνωστή στο ναυτικό κόσμο ως P&I), τίθεται περιορισμός ευθύνης των Πλοιοκτητών σύμφωνα με την Διεθνή Σύμβαση και αποζημιώνονται πλήρως τόσο τα μέλη του πληρώματος όσο και οι επιβάτες σε περίπτωση ατυχήματος ή ζημίας κατά τη διάρκεια του πλου.

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Το ΥΝΑ βάζει τα πράγματα στην θέση τους και αποκαλύπτει το θέατρο του παράλογου. Σε επικίνδυνες ατραπούς οδηγεί τους επαγγελματίες και κυρίως τους εργαζόμενους στα F/B ο δήμαρχος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εκτέλεση των δρομολογίων και την εξυπηρέτηση των συγκοινωνιακών αναγκών στις δρομολογιακές γραμμές Πέραμα - Παλούκια Σαλαμίνας και Πέραμα - Φανερωμένη Σαλαμίνας
 
Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εκτέλεση των δρομολογίων και την εξυπηρέτηση των συγκοινωνιακών αναγκών στις δρομολογιακές γραμμές Πέραμα - Παλούκια Σαλαμίνας και Πέραμα - Φανερωμένη Σαλαμίνας. Πρόκειται για τις μοναδικές πορθμειακές γραμμές στη χώρα στις οποίες οι πλοιοκτήτες δεν έχουν ανταποκριθεί στην υποχρέωση

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Το θέατρο του παράλογου, στις πλάτες του λαού στην αίθουσα Δ. Μπόγρη 13/5/13 στις 6μμ σε σκηνοθεσία Τσαβαρή. Η είσοδος ελεύθερη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
11 Μαΐου 2013
Ο Δήμος Σαλαμίνας καλεί τους κατοίκους και τους φορείς του νησιού μας στην έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 13- 5-2013 στην αίθουσα « Δημ. Μπόγρη» και ώρα 18.00μμ, προκειμένου να τους ενημερώσει για τους άμεσους κινδύνους από τον επικείμενο αποκλεισμό της Σαλαμίνας από την Τρίτη 14-5-2013.

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Νέα μέθοδος ενημέρωσης (α λά καρτ)

Σε τουλάχιστον περίεργες μεθόδους ενημέρωσης, καταφεύγουν τώρα τελευταία εκεί στο κτήριο της οδού Αμμοχώστου, διαρρέοντας πληροφορίες για πολύ σημαντικά θέματα που αφορούν το νησί, σε περιθωριακά blogs, που ανάμεσα στις συνομοσιολογικές, τις παγκοσμιοκαταστροφολογικές, τις χαφιεδορουφιανικές και τις ανώνυμες υβριστικές αναρτήσεις “κρεμάνε” και μια σοβαρότατη πληροφορία, χωρίς πηγή φυσικά, όχι για την ανακοινώσουν αλλά για την σχολιάσουν κατά το δοκούν του διαρρέοντος.
Έτσι, από ένα τέτοιο blog, μάθαμε ότι δημοπρατήθηκε η αποχέτευση της Δημοτικής Ενότητας Αμπελακίων με ποσοστό έκπτωσης 36% (!), μιά μέρα πριν την επίσημη ανακοίνωση:
“Από τα λόγια στα έργα κι από τη Προγραμματική Σύμβαση με τον Δήμο Ασπροπύργου στη δημοπράτηση!!!
Δημοπρατήθηκε σήμερα το έργο “Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης Αμπελακίων – Σεληνίων” και ανάδοχος αναδείχτηκε η κατασκευαστική εταιρία ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ με έκπτωση 36%!!!”
Τώρα τι δουλειά έχει ο Δήμος Ασπροπύργου με τα Αμπελάκια, ε! πως λέμε … “τι Λωζάννη, τί Κοζάνη”, κάπως έτσι …

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

ΝΤΑΜΑΡΙ: Παρέμβαση κας Νάννου στην Απόφαση Διακοπής ρεύματος στα «ΑΓΓΕΛΟΥ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΑΕ.»

Αξιότιμε κε Αντιπεριφερειάρχη,
Η απόφασή σας (αρ. πρωτ. 553 / 2-4-2013 πατήστε ΕΔΩ) η οποία επιβάλλει την διακοπή ρεύματος στο σπαστηροτριβείο της εταιρείας ΑΓΓΕΛΟΥ ΛΑΤΟΜΕΙΑ  ΑΕ στο νταμάρι του Μπατσί, και η οποία κατέστη αναπόφευκτη εξαιτίας της συνεχιζόμενης αυθαιρεσίας του Εκμεταλλευτή, ήταν πλήρως δικαιολογημένη και επιβεβλημένη αφού το μέτρο της σφράγισης αποδείχτηκε ανεπαρκές και ατελέσφορο.
Όμως φρονώ ότι η απόφαση αυτή, όπως έχει διατυπωθεί, δεν πρόκειται να επιφέρει το προσδοκώμενο από το νόμο αποτέλεσμα, διότι η έννοια της ‘εγκατάστασης’ έχει παραφρασθεί από την Υπηρεσία σας. Έχει δε  αποτυπωθεί στην εν λόγω Απόφαση κατά τέτοιο τρόπο που δημιουργεί ανυπέρβλητο κώλυμα στη ΔΕΗ

ΕΠΙΣΤΟΛΉ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ


Κύριε Σπυλιόπουλε,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι με το κλείσιμο του μαγαζιού ηλεκτρικών ειδών ΑΛΑΙΣΚΑΣ FUN ELECTRIC δυστυχώς απομακρύνθηκε και το container ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών της εταιρείας, το οποίο ήταν εξαιρετικά χρήσιμο για το νησί μας ειδικά λόγω του μεγάλου πληθυσμού του.
Για το λόγο αυτό, ο Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας σας προτείνει να ζητηθεί ξανά από την εταιρεία το container, αυτή τη φορά όμως από το Δήμο και στη συνέχεια θα μπορούσε κάλλιστα να τοποθετηθεί απέναντι από το Νεκροταφείο, όπου υπάρχουν τα γραφεία καθαριότητας και to προσωπικό.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία.
Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος
Μάρκος Ακύλας
Η Γραμματέας
Μαίρη Κανάκη

Ευχές από την υπ. Δήμαρχο Ρούλα Νάννου