Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Επιτυχής διακομιδή ασθενούς μαθητή από την Αίγινα


Απολύτως επιτυχής ήταν η διακομιδή 16χρονου μαθητή από την Αίγινα, σήμερα τα χαράματα, μετά από συνεργασία και συντονισμένες ενέργειες όλων των αρμοδίων υπηρεσιών.
Μετά από επικοινωνία του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Δημήτρη Κατσικάρη με τον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, υπήρξε άμεση και αποτελεσματική κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και ο 16χρονος μαθητής μεταφέρθηκε με σκάφος του Λιμενικού στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου και νοσηλεύεται έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων αισθάνεται την ανάγκη να

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Γ. Μιχελάκης: Θα μπει «λουκέτο» στις ζημιογόνες δημοτικές επιχειρήσεις

 
Θα μπει «λουκέτο» στις ζημιογόνες δημοτικές επιχειρήσεις καθιστά σαφές ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης. Όπως τονίζει σε συνέντευξή του στη real news, «η διαδικασία  αξιολόγησής βρίσκεται στο τελικό της στάδιο. Περιμένουμε την ολοκλήρωσή της προκειμένου να έχουμε μια σαφή εικόνα για το πόσες είναι οι ζημιογόνες δημοτικές επιχειρήσεις. Ποιες είναι αυτές που δεν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους και αδυνατούν να φέρουν σε πέρας το έργο που ανέλαβαν», προσθέτει.

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Οι “Δυνάμεις Εθελοντών Σαλαμίνας”, διοργανώνουν την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 11:00, ανοιχτό σεμινάριο με θέμα “Αναζήτηση εργασίας στην Ελλάδα του 2014”.

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σαλαμίνα, 22/12/2013
Οι “Δυνάμεις Εθελοντών Σαλαμίνας”, θέλοντας να συμβάλουν στην καταπολέμηση της κοινωνικής μάστιγας της ανεργίας, διοργανώνουν την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 11:00, ανοιχτό σεμινάριο με θέμα “Αναζήτηση εργασίας στην Ελλάδα του 2014.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιήσει η κ. Σταυρούλα Δριβάκου, επαγγελματικός σύμβουλος, και θα γίνει στην αίθουσα “Πολιτιστικό Κύτταρο” του Συλλόγου Φίλων & Θαυμαστών Στέλιου Καζαντζίδη, στην Λεωφόρο Αιαντείου και Ειρήνης 1 (10η στάση).

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Ρούλα Νάννου. Όχι άλλα λύματα στην Ψυτάλλεια!

 
Όπως είναι γνωστό, η Ευρωπαϊκή Ένωση με την Οδηγία 91/271/ΕΚ υποχρέωσε όλα τα κράτη μέλη να κατασκευάσουν δίκτυα αποχέτευσης αστικών λυμάτων, σε όλους τους οικισμούς άνω των 2.000 κατοίκων, η κατασκευή των οποίων θα βάρυνε κατά 75% την Ε.Ε. και κατά 25% το κράτος.
Η χώρα μας όμως λόγω της οικονομικής κρίσης αδυνατούσε να καλύψει το ποσοστό της, με συνέπεια να μη μπορεί να εφαρμοστεί η Οδηγία.
Το 2010 η Ε.Ε., ειδικά για την Ελλάδα, δέχτηκε να καλύψει το 95% του κόστους και πίεσε τη χώρα μας να εφαρμόσει χωρίς καθυστέρηση την Οδηγία.
    Η κλιμακούμενη απειλή της Ε.Ε. για τα επικείμενα πρόστιμα ανάγκασε την Κυβέρνηση να εντάξει άρον άρον όλους ανεξαιρέτως τους οικισμούς της Ελλάδας στο πρόγραμμα κατασκευής έργων αποχέτευσης, όπως έγινε και με τους οικισμούς Αμπελακίων, Σεληνίων και Αιαντείου.

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Τσαβαρής, ο Δήμαρχος που Χάρισε την Περιουσία του Δήμου στην ΕΥΔΑΠ


Ο πρώην Σύμβουλός μου, κ. Τσαβαρής, στη θητεία μου ως δήμαρχος υπονόμευε και υπέσκαπτε συστηματικά το έργο μου, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να με εκθέτει.
Η αναφορά του συχνά πυκνά στη κατάσχεση του ποσού των 3,5 εκατ. € που

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013, επ’ ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων, οι υποψήφιες του συνδυασμού “ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΗ” διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία συνάντηση φίλων γυναικών στην αίθουσα ΛΕΟ

 
Την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013, επ’ ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων, οι υποψήφιες του συνδυασμού “ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΗ” διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία συνάντηση φίλων γυναικών στην αίθουσα ΛΕΟ.
Εκεί ανταλλάχθηκαν ευχές, αλλά ακούστηκαν και οι απόψεις των παρευρισκόμενων γυναικών σχετικά με τα δημοτικά δρώμενα και τα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.
Η διαπίστωση κοινή και τα μηνύματα σαφή και συγκεκριμένα. Η τοπική κοινωνία

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

O συνδυασμός “ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΗ” της υπ. Δημάρχου κας Ρούλας Νάννου, επισκέφτηκαν χτες, την Ι.Μ. Αγίου Νικολάου Λεμονίων

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013 μέλη του συνδυασμού "ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΗ" με την υποψήφια  Δήμαρχο κα Ρούλα Νάννου, επισκέφτηκαν την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Λεμονίων Σαλαμίνας.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενίσχυση του έργου της αναστύλωσης του Βυζαντινού Ναού, έργο που πραγματοποιείται από την Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων με την συνδρομή της Ηγουμένης Παχωμίας και των άλλων μοναχών.
Το έργο αυτό  αξίζει την συμπαράσταση όλων μας, φορέων και πολιτών ώστε να συντηρηθεί και να αναδειχθεί ένα σπουδαίο μνημείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Γραφείο  Τύπου
ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΗ

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης: ΟΧΙ στη λειτουργία μεγάλης μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στην Αίγινα

 
Σχετικά με την άδεια χρήσης θαλασσινού νερού που δόθηκε για 10 χρόνια από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής για τη λειτουργία μεγάλης μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στη θέση Λιγέα Αίγινας, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Όπως όλοι γνωρίζουν, με προσωπική μου παρέμβαση και εισήγηση το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής με την υπ. αριθμ. 213/2012 απόφασή του, ομόφωνα γνωμοδότησε αρνητικά  επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την ίδρυση πλωτής μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας έκτασης 10 στρεμμάτων και ετήσιας δυναμικότητας 120 τόνων, στη θέση Λιγέα της Αίγινας, για τον πρόσθετο λόγο ότι εκεί πρόκειται να λειτουργήσει η εγκατάσταση της μονάδας Βιολογικού καθαρισμού της Αίγινας.

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Παρέμβαση προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου για την διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Αντικυθήρων με τον Πειραιά και την Κρήτη

 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, απέστειλε στον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, την ακόλουθη επιστολή:
«Κύριε υπουργέ,
Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε την απόφαση διακοπής των ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Αντικυθήρων με την Κρήτη, μια απόφαση που γυρίζει το ρολόι της ιστορίας 60 χρόνια πίσω, με καταστροφικές συνέπειες για το ιστορικό και μικρότερο νησί της Περιφέρειας Αττικής.
Τον τελευταίο καιρό, βρίσκεται σε εξέλιξη μια συντονισμένη προσπάθεια ακτοπλοϊκών εταιριών που δραστηριοποιούνται στο νησιωτικό μας σύμπλεγμα, να «αποδράσουν» από τις υποχρεώσεις τους έναντι των

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Σκανδαλίδης: Στηρίζουμε προοδευτικούς υποψηφίους, λέμε όχι στην αλλαγή εκλογικού νόμου

 
Ακόμη ένα «όχι» από το ΠΑΣΟΚ, αυτή τη φορά μέσω του Κ. Σκανδαλίδη, έλαβε ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης στην πρότασή του για αλλαγή του εκλογικού νόμου. Παράλληλα, μιλώντας  στη διάρκεια σύσκεψης με τους γραμματείς των Ν.Ε. από τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, ο Κ. Σκανδαλίδης το όνομα του οποίου , όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, συζητιέται και για υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ στο Νότιο Αιγαίο, τόνισε ότι: «η πρώτη κατεύθυνση είναι να καταρτιστούν ψηφοδέλτια προοδευτικά, του χώρου της ευρύτερης Κεντροαριστεράς, αλλά και γενικότερα δυνάμεων προοδευτικών των τοπικών κοινωνιών, με ενίσχυση των προοδευτικών προτάσεων που θα ξεπηδήσουν από τις τοπικές κοινωνίες».