Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 10 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ € ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ


Είναι χαρακτηριστικό του ανδρός να χρησιμοποιεί λόγια μεγάλα (κατά το μεγάλη μπουκιά φάε ……..), που στερούνται σοβαρής σκέψης και λογικού  ερείσματος.
Πολλές φορές στο παρελθόν έχω αρθρογραφήσει για την ασυνέπεια λόγου και έργων του κ. Τσαβαρή, τότε που ήταν στην αντιπολίτευση, την περίοδο που η ασυνέπεια των λόγων ήταν προσωπική υπόθεση και χαρακτήριζε το άτομο, σήμερα όμως, τα πράματα είναι τελείως διαφορετικά, σήμερα το άτομο τυγχάνει να είναι ο δήμαρχος του νησιού και οπωσδήποτε  η ασυνέπεια έχει ανταπόκριση  και επιρροή στην πορεία του τόπου.   

Ο κ. Τσαβαρής έχει στηρίξει το πολιτικό του μέλλον και την πορεία του ως δήμαρχος, στην ανεύθυνη και ψευδεπίγραφη επιχειρηματολογία του χρέους που βρήκε στο δήμο, μια πέρα για πέρα ψεύτικη εικόνα, που παρουσίασε και συνεχίζει να παρουσιάζει, κατά την έννοια του πες - πες κάτι θα μείνει, έτσι γενικά και αόριστα δαιμονοποιεί τους προηγούμενους δημάρχους και δημιουργεί το άλλοθι του, για την ανυπαρξία έργου και την μη υλοποίηση προεκλογικών υποσχέσεων.

 Ένα άλλοθι που δεν ισχύει, γιατί ο ίδιος το έχει ήδη καταρρίψει με τις πράξεις του, και συγκεκριμένα στο δημοτικό συμβούλιο της 13/12/2011 και στη συζήτηση του θέματος «Έγκριση Προγράμματος Οικονομικής Αποκατάστασης Δήμου Σαλαμίνας», στην ερώτηση μου σε ποιό ποσό έχει ανεβάσει μέχρι σήμερα το χρέος που βρήκε,  αφενός αποδέχτηκε  το ποσό των 3.000.000€ προς τρίτους, αφετέρου κατά  τη συζήτηση και την ψήφιση  του θέματος από τους δημοτικούς συμβούλους  της πλειοψηφίας, για την επιμήκυνση του χρέους, αποδείχτηκε ότι φορτώνουν στο δήμο άλλα 7.000.000 €.

Έτσι μόλις συμπλήρωσε ένα χρόνο στη διοίκησης του δήμου η νέα δημοτική αρχή υπό τον κ.Τσαβαρή αυξάνει το χρέος του δήμου κατά 10.000.000 €.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, μου δόθηκε η ευκαιρία, για μια ακόμη φορά να ζητήσω από το δήμαρχο, να δεχθεί το αίτημά μου για μια κοινή συνέντευξη τύπου (debate),   έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα, να ενημερωθούν κατά τον καλλίτερο τρόπο για το θέμα αυτό όλοι οι δημότες, πρόταση την οποία έντεχνα προσπάθησε να αποφύγει.

Τα περιθώρια στενεύουν  και τελικά θα υποχρεωθεί να αποδεχτεί την πρόταση μου, διότι διαφορετικά για άλλη μια φορά θα φανεί αναξιόπιστος στα μάτια των Σαλαμινίων πολιτών.

Εγώ θα επανέρχομαι στο αίτημα της κοινής συνέντευξης μέχρι την πραγματοποίησή της.

Σπύρος Σοφράς
Υποψήφιος Δήμαρχος Σαλαμίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια: