Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Ε Σ Σ Α Κ Δεν θέλω αυτή την Σαλαμίνα


 Το ΕΣΣΑΚ συνεχίζει και πραγματοποιεί περιπολίες με ιδιωτικά οχήματα και εξοπλισμό, προσωρινά βέβαια έως ότου εξοπλιστεί με ένα ειδικό όχημα εξοπλισμένο για τον σκοπό της πυρόσβεσης. Όλα τα έξοδα καυσίμων, όλα τα έξοδα εκπαίδευσης, όλα τα έξοδα των Εθελοντών προέρχονται από το υστέρημα των ίδιων των Εθελοντών.  Παρόλη την αδιαφορία για όποια υποστήριξη του ΕΣΣΑΚ, για υλικά εξοπλισμού, για ένα μικρό ποσοστό κάλυψης εξόδων, για την παραχώρηση κάποιου οχήματος, για την όποια συζήτηση έστω για την ηθική & ψυχολογική τόνωση από τον Δήμο Σαλαμίνας, το ΕΣΣΑΚ συνεχίζει ενεργά το έργο υπέρ της προστασίας του τόπου.

 Είναι γνωστό ότι όλοι μας βλέπουμε καθημερινά την κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους, στα οικόπεδα, γενικά στις περιοχές της Σαλαμίνας σχετικά με τις δράσεις των δημοτικών φορέων για την πραγματοποίηση δράσεων πρόληψης δασικών πυρκαγιών. Το ΕΣΣΑΚ το έχει επικοινωνήσει αυτό το φαινόμενο αδράνειας προτείνοντας κάποιες ενέργειες πρόληψης στο δήμο Σαλαμίνας. Οφείλουμε να πούμε ότι είδαμε, σε μια σημερινή μας περιπολία, κάποιες δράσεις-καθαρισμοί των δρόμων από ξερά χόρτα. Βέβαια, αυτές οι ενέργειες όμως αποτελούν ελάχιστα παραδείγματα, με βάση το δρομολόγιο της περιπολίας μας. Η διαδρομή της περιπολίας μας ήταν στις περιοχές: Κακή Βίγλα, Κύριζα, Περανι, Σελήνια, Αμπελάκια, Αιάντειο.
 Ο σκοπός αυτού του δελτίου είναι να υπενθυμίσουμε τον υψηλό κίνδυνο, να ευαισθητοποιήσουμε και να ενεργοποιήσουμε όποιες άμεσες ενέργειες των πολιτών και του δήμου Σαλαμίνας για πρόληψη δασικών πυρκαγιών και καθαρισμό του νησιού μας. Επειδή μπορεί να υπάρχει υψηλό φόρτο εργασίας και μπορεί να μην υπάρχει η άμεση και σωστή ενημέρωση προς το  δήμο Σαλαμίνας, σας ενημερώνουμε με αυτό το δελτίο. Είμαστε σίγουροι, ότι υπάρχουν και άλλες περιοχές σε αρκετά χειρότερη κατάσταση από αυτές τις φωτογραφίες που θα παραθέσουμε ποιο κάτω. Ας ελπίσουμε όλοι μας να υπάρχει άμεση ενεργοποίηση των αρχών για το καλού του κοινωνικού αγαθού.     
Αν και δεν είμαστε φωτογράφοι και δεν είναι αυτός ο σκοπός της πυρο-περιπολίας και πυροσκοπιάς, σας παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και είχαμια σκασίλα που δεν θέλεις αυτή τη Σαλαμίνα;
Αν δεν σου αρέσει στο καλό και να μας γράφεις

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα προς όλους και όλες..
Μήπως χάνετε το νόημα; Εχει να κάνει αυτη η εικόνα με πρόσωπα; Είναι ευθύνη όλων μας. Σωστά ή λάθος;

Τώρα όλα τα άλλα, εγω προσωπικά, τα ακούω ως λόγια για δημιουργία εντυπώσεων.

Μας αρέσει να είναι μέσα στα σκουπίδια η Σαλαμίνα;

Μας αρέσει να κινδυνεύουμε καθημερινά & να καεί το δάσος μας;

Μας αρέσει που είναι έτσι η Κυνοσούρα;

Μας αρέσει που έχουμε ΙΣΤΟΡΙΑ αλλα δεν αξιοποιείτε σωστά;

Μας αρέσουν τα σκουπίδια στους δρόμους;

Μας αρέσει που έχουμε ανεμόμυλους και είναι έτσι;

Για να κλείσω, ας δούμε το πρόβλημα και όχι τους ανθρώπους!

ο Εθελοντισμός είναι αξία. Όχι άλλο καναπε και να βλέπω τη φώτια απο το παράθυρο.

Πρέπει όλοι μας να πάρουμε πρωτοβουλίες για δράσεις !