Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Επίσκεψη στην Ύδρα για την 25η Μαρτίου του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρου

Την Ύδρα επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων την Τρίτη 24 Μαρτίου προκειμένου να συμμετάσχει στις εορταστικές  εκδηλώσεις που διοργανώνει το 1ο  Δημοτικό Σχολείο   (χρονολογείται από το 1770). Ο κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους της Περιφέρειας και συμμετείχε στις επετειακές εκδηλώσεις. Μετέφερε τον χαιρετισμό της Περιφερειάρχου κ. Ρένας Δούρου και συνεχάρη τους μαθητές και τους δασκάλους του 1ου Δημοτικού για την  εκδήλωση. Διαπίστωσε ότι το κτίριο που στεγάζεται το  Σχολείο χρειάζεται επειγόντως επισκευή και αποκατάσταση  ζημιών. Έδωσε εντολή στον Προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών να επικαιροποιηθεί η υφιστάμενη από το 2010 μελέτη αποκατάστασης προκειμένου να επισκευαστεί το κτίριο το συντομότερο δυνατόν.

Επίσης συγκάλεσε λαϊκή συνέλευση – διαβούλευση με τον Δήμαρχο κ. Γεώργιο Κουκουδάκη, τους Αντιδημάρχους και το Δημοτικό Συμβούλιο και τους ενημέρωσε για τις εξελίξεις των έργων στην Ύδρα και ειδικότερα:
 -Για την μελέτη του βιολογικού καθαρισμού η οποία είναι έτοιμη και ώριμη για δημοπράτηση.
-Για το μονοπάτι Καμίνι – Βλυχός που πλέον έχει απεμπλακεί  από τα προβλήματα της αρχαιολογίας και θα προχωρήσει.
-Συζητήθηκε το ενδεχόμενο μείωσης του τιμολογίου της ΔΕΗ διότι δεν είναι δυνατή η χρήση ηλιακών θερμοσιφώνων (λόγω  περιορισμών από την αρχαιολογική υπηρεσία) και ο εξοπλισμός του κοινοτικού ιατρείου της Ύδρας με αναλώσιμα και πιθανόν με υπερηχογράφο.

Τέλος, ο κ. Χατζηπέρος  ενημέρωσε για τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις καταπτώσεις βράχων λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων,  για τα λιμάνια Μετοχίου και Καμινίων και τον κεντρικό λιμένα και γενικότερα για το θέμα της συγκοινωνίας με συμβατικό πλοίο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το Πάμε Λουκέτο !!!! Είναι το νέο blogs που θα αναφερθεί στα δρώμενα του νησιού και στις τελευταίες εξελίξεις. Ξεκινάμε την ερχόμενη Δευτέρα με την βράβευση της ελιάς (δέντρο) που βρίσκεται στην Κακή Βίγλα. Εκεί, μετά απο ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής του τόπου μας θα παρασταθούν για να τιμήσουν την ελιά όλων των ειδών οι ελιές όπως τσακιστές, ζαρωτές με ή χωρίς αλάτι,ξυδάτες,θρούμπες,πράσινες,χαρακτές, ως επίτιμη θα παρασθεί η Ελιά Καλαμών!. Θα παρασθούν κατόπιν αποκλειστικής πληροφορίας το παρθένο ελαιόλαδο το σογιέλαιο το
βαμβακέλαιο και άλλα λοιπά σπορέλαια. Επειδή αυτό έχει παγκόσμια ανταπόκριση πιθανών να παρασταθεί μόνο για λίγο και το ορυκτέλαιο. Πάντα με πληροφορίες του ΄νέου blogs μας "παμε λουκέτο" το βραβείο θα αφιερωθεί απο την ελιά στην προγιαγιά της. (Την διοργάνωση την έχει αναλάβει αποκλειστικά η κ. Παρούσα. Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα κεραστεί ρετσινόλαδο. Η είσοδος στον κάμπο είναι ελεύθερη