Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Σύλληψη Ολλανδής δημοσιογράφου για “προσβολή” του σουλτάνου Ερντογάν!!

Αναδημοσίευση από το Analystsforchange
Πάσα ομοιότητα με πρόσωπα και πράγματα είναι εντελώς συμπτωματική, άλλωστε εμείς εδώ δεν έχουμε σουλτάνο, μόνο κάτι βρωμομπλόκερ που του χαλάν την σούπα
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =
Με την σύλληψη Ολλανδής δημοσιογράφου απαντά ο Ερντογάν στην αποκάλυψη περί δημιουργίας δικτύου παρακολούθησης για όσους τον «προσβάλουν» στην Ολλανδία.
Η Ολλανδή δημοσιογράφος συνελήφθη στο Κουσάντασι διότι μέσω του Twitter «πρόσβαλε» το σεπτό πρόσωπο του Τούρκου σουλτάνου.
Η δημοσιογράφος Έμπρου Ούμαρ συνελήφθη όταν ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό μια περικοπή άρθρου της για την ολλανδική εφημερίδα Μετρό, που ασκούσε κριτική στον Ερντογάν.

Η Ούμαρ πρόλαβε να αναρτήσει στο Twitter: «Η αστυνομία μου χτυπά την πόρτα. Δεν είναι αστείο». Ήταν η τελευταία επαφή της τουρκικής καταγωγής δημοσιογράφου που φέρει και την τουρκική υπηκοότητα με τον έξω κόσμο.
Το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε πως μετά την σύλληψή της δεν έχει καμία επαφή με τη δημοσιογράφο. Ακολούθησε πάντως μήνυμα του Ολλανδού πρωθυπουργού ο οποίος ανέφερε πως μίλησε με την Ούμαρ και έδωσε εντολή στον Ολλανδό πρόξενο στην Σμύρνη να επιληφθεί της υπόθεσης.
Το ολλανδικό προξενείο ήρθε επίσης σε επαφή με στελέχη του τουρκικού κόμματος CHP της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η δημοσιογράφος θα απελευθερωθεί, με εντολή απαγόρευσης εξόδου από την Τουρκία, μέχρι να δικαστεί.
Η σύλληψη της Ούμαρ έρχεται μετά την αποκάλυψη ότι το τουρκικό προξενείο στο Ρότερνταμ επιχείρησε να δημιουργήσει δίκτυο παρακολουθήσεων στην Ολλανδία με σκοπό τον εντοπισμό όσων “προσβάλουν” τον Ερντογάν.
Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτερ είχε διαμαρτυρηθεί έντονα και τώρα έλαβε την απάντηση από τον μεγάλο σουλτάνο, δυναμικά.
Την ίδια ώρα πάντως οι Τούρκοι απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα στον Έλληνα φωτογράφο Γιώργο Μουτάφη, όπως αναφέρει η γερμανική Bild.
Παρόμοιο περιστατικό είχε σημειωθεί και μερικές ημέρες νωρίτερα με Γερμανό δημοσιογράφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: