Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

O έξυπνος σιωπά, ο ηλίθιος επιμένει…


“Η αποστομωτική απάντηση του Δημοτικού Συμβούλου Μάνου Δερτούζου σε ένα θέμα που ‘χει προ πολλού εξαντληθεί στον υιό Νάνο μέσω FB που δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί πως τα ψέματα κάποτε τελειώνουν! 
Δώστε στην δημοσιότητα την ανύπαρκτη ”ΟΜΟΦΩΝΗ” εισήγηση της νομικής υπηρεσίας, διαφορετικά ΜΟΚΟ κατά την προσφιλή σας έκφραση”
Επειδή γράφτηκαν πολλά και περισσότερο από τον κ. Μιχάλη Νάννο θα απαντήσω συνοπτικά αλλά και με λεπτομέρεια αν χρειασθεί, αλλά δεν θα ακολουθήσω την δική του διάλεκτο με προσβλητικές εκφράσεις όπως «το βρώμικο πολιτικό παιγνίδι που παίζετε με μαέστρο τον αρχηγό σου.» ούτε το ειρωνικό του και προσβλητικό του ύφος εις βάρος μου.
Αφήνω τον κόσμο να βγάλει τα συμπεράσματα του. Εξ άλλου είναι προσφιλής του τακτική σε όλες τις αναρτήσεις μου να μιλά με τον ίδιο τρόπο. Θα έλεγα επίσης στην φίλη μου την Τέτα μη νιώθει απαξίωση σε αυτούς που έχουν διαφορετική άποψη και την διατυπώνουν με ευθύτητα ευπρέπεια και ήθος.
Με αυτόν τον τρόπο δεν βοηθά τον διάλογο.  Για να πάω στην ουσία του θέματος . Επειδή όλοι επικαλούμεθα τον Νόμο 4264/14 άρθρο 26 ας δούμε τι αναφέρει:
Άρθρο 26. Ειδικότερα θέματα υπαιθρίου στάσιμου εμπορίου

1. Για τη συμμετοχή σε εμποροπανηγύρεις που διενεργούνται με την ευκαιρία θρησκευτικών ή επετειακών εορτών, σε παραδοσιακές εμποροπανηγύρεις και ζωοπανηγύρεις που τελούνται μία φορά το χρόνο, σε πασχαλινές και σε χριστουγεννιάτικες αγορές, απαιτείται άδεια. Η ισχύς των αδειών αυτών δεν μπορεί να υπερβαίνει για τις εμποροπανηγύρεις των θρησκευτικών ή επετειακών εορτών τιςπέντε (5) συναπτές ημέρες, για τις παραδοσιακές εμποροπανηγύρεις και ζωοπανηγύρεις που τελούνται μία φορά το χρόνο τις επτά (7) συναπτές ημέρες, για τις πασχαλινές αγορές τις δέκα (10) συναπτές ημέρες και για τις Χριστουγεννιάτικες αγορές τις δεκαπέντε (15) συναπτές ημέρες.
Η άδεια χορηγείται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο αποφαίνεται και για τη διάρκεια ισχύος της εντός των ορίων του προηγούμενου εδαφίου.
3. Το υπαίθριο στάσιμο εμπόριο διεξάγεται σε πλατείες ή άλλους ανεξάρτητους, υπαίθριους, ελεύθερους, ιδιωτικούς, δημόσιους, δημοτικούς ή εκκλησιαστικούς χώρους. Το Δημόσιο, οι δήμοι και οι εκκλησιαστικές αρχές δεν επιτρέπεται να εκμισθώνουν ή να παραχωρούν κατά χρήση χώρους που προορίζονται για τη λειτουργία του υπαίθριου στάσιμου εμπορίου σε πρόσωπα που δεν κατέχουν τη σχετική ειδική άδεια.
Επειδή α) η κα Δήμαρχος στην εισήγησή της την ημέρα του Δημοτικού Συμβουλίου «……..επανέλαβε ότι σύμφωνα με τον 4264/2014 οι εμποροπανηγύρεις διεξάγονται μόνο από τους Δήμους. Συνεπώς, θα πρέπει η Μονή να παραχωρήσει είτε με αντάλλαγμα είτε χωρίς αντάλλαγμα, για 5 ημέρες το χώρο ιδιοκτησίας της στο Δήμο προκειμένου ο Δήμος να διεξάγει την εμποροπανήγυρη» ΑΔΑ:ΩΛΚΥΩ1Ε-Υ0Ο
Επειδή β) η κα Δήμαρχος στην ανακοίνωσή της αναφέρει «την ΟΜΟΦΩΝΗ όπως γράφηκε , γνωμοδότηση των 3 νομικών του Δήμου βάσει της οποίας θα πρέπει η Μονή, η οποία είναι ιδιοκτήτης της περιοχής, να παραχωρήσει (με αντάλλαγμα ή χωρίς αντάλλαγμα) χώρο στο Δήμο και ο Δήμος να εκμισθώσει» …..,
ΟΦΕΙΛΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ α) να μας αναφέρει σε ποιο άρθρο του νόμου που πιο πάνω διαβάζουμε ο Δήμος «νοικιάζει» από την Μονή τον χώρο και αυτός με την σειρά του «επινοικιάζει» στους μικροπωλητές. Εάν συνέβαινε αυτό, δεν θα έπρεπε ο νόμος να έχει προβλέψει ποιο είναι το τίμημα που θα πληρώσει ο Δήμος στον εκκλησιαστικό χώρο;
Β) ΟΦΕΙΛΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΟΜΟΦΩΝΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ 3 ΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ βάσει της οποίας η Μονή παραχωρεί στον Δήμο και ο Δήμος εκμισθώνει. Αυτό είναι ηθική πολιτική υποχρέωση της Δημοτικής αρχής να το κάνει το συντομότερο. Όσο δεν το κάνει δεν δικαιούται να προσβάλλει εμάς που διατυπώνουμε μία διαφορετική ερμηνεία από την δική τους. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι με το συγκεκριμένο περιεχόμενο δεν υπάρχει ομόφωνη απόφαση των 3 Νομικών του Δήμου και στην περίπτωση αυτή υπάρχει μείζον πολιτικό θέμα.

Θα πρέπει επίσης να καταλάβουν όλοι, ότι η διαφορετική άποψη είναι Δημοκρατία αρκεί να εκφράζεται με κόσμιο τρόπο. Θα πρέπει επίσης όλοι να γνωρίζουν ότι στην Δημοκρατία η διαφορετική άποψη, δεν υβρίζεται, δεν απειλείται, δεν τρομοκρατείται.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O έξυπνος σιωπά, ο ηλίθιος επιμένει…


Συνεχίζεται η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μιχάλης Κορρός εισηγείται να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης και σαν κατεπείγον το θέμα που αφορά καταγγελία για τις συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας με την WIND.
Στη συνέχεια θέτει τον λόγο του κατεπείγοντος του θέματος που συνίσταται στο γεγονός ότι
πρέπει να διευθετηθεί η οφειλή προς την WIND άμεσα , ώστε να μην είναι εκτεθειμένος ο Δήμος και να αποκατασταθεί η λειτουργία των σταθερών τηλεφωνικών συνδέσεων και η πρόσβαση στο Διαδίκτυο στο Λιμενικό Ταμείο και στην Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή αντίστοιχα.
Ομόφωνα το Σώμα κάνει δεκτό τον λόγο του κατεπείγοντος
Στην συνέχεια ο Δ.Σ. ο κ. Κορρός Μιχάλης είπε ότι την 1-10-2014 παρέλαβε το αρχείο της Σχολικής Επιτροπής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τον προηγούμενο Πρόεδρο κ. Δερτούζο Εμμανουήλ , ο οποίος τον ενημέρωσε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα με κινητά τηλέφωνα τα οποία είναι χρεωμένα στην Δευτεροβάθμια Σχολική επιτροπή και ένα χρέος το οποίο έχει αποδεχτεί η επιχείρηση και ήδη έχει αρχίσει να το αποπληρώνει. Επίσης παρουσίασε αλληλογραφία της Δευτεροβάθμιας με την τηλεφωνική εταιρεία που αναφέρεται σε ενεργοποίηση των συνδέσεων, σε λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί καθώς και σε έγγραφο που ζητούν να τους γνωρίσουν συνολικά τις συνδέσεις που έχουν γίνει με λεπτομερή στοιχεία οι οποίες ανέρχονται στις 52 καθώς και 7.500€ σε δώρα και επιδοτήσεις. Κατόπιν η Δήμαρχος αναφέρθηκε και αυτή σε 24 συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιούσαν η προηγούμενη Δημοτική Αρχή με μεγάλο χρόνο ομιλίας και απλήρωτους λογαριασμούς.
Κατόπιν δόθηκε ο λόγος στον Δ.Σ κ. Δερτούζο Εμμανουήλ ο οποίος αναφερόμενος στα όσα είπε ο κ. Κορρός είπε ότι ουδέποτε σαν Πρόεδρος της Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής έκανε αίτηση προς την εταιρεία για ενεργοποίηση γραμμών κινητής τηλεφωνίας και ότι ο υπεύθυνος του καταστήματος της Σαλαμίνας ανέλαβε όλη την ευθύνη . Μετά τοποθετήθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι επί του θέματος .
Η τελική κοινή πρόταση διαμορφώθηκε ως εξής : Να διαβιβασθεί η υπόθεση στον Εισαγγελέα για διερεύνηση και η οφειλή που αφορά λογαριασμούς συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής , του Δήμου Σαλαμίνας και του Λιμενικού Ταμείου να πληρωθούν από τους κατόχους τους.
.
Ακολουθεί διαλογική συζήτηση που με λεπτομέρεια αναφέρεται στο απομαγνητοφωνημένο πρακτικό της Συνεδρίασης και το Δημοτικό Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη του, τα ανωτέρω ,
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι Ο Μ Ο Φ Ω Ν Α
Να διαβιβασθεί η υπόθεση στον Εισαγγελέα για διερεύνηση και η οφειλή που αφορά λογαριασμούς συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής , του Δήμου Σαλαμίνας και του Λιμενικού Ταμείου να πληρωθούν από τους κατόχους τους.
.
Έτσι συντάχθηκε το παρόν πρακτικό και υπογράφθηκε από την Πρόεδρο του Δ.Σ.
Α κ ρ ι β έ ς Α ν τ ί γ ρ α φ ο
Σαλαμίνα 5-2- 2015

Ανώνυμος είπε...

Βρε νούμερα το θέμα δεν είναι νομικό αλλά πολιτικό .Η μονή φανερωμένης όλα αυτά τα χρόνια κατά παράβαση του νόμου έπαιρνε όλες τις εισπράξεις μέσα από μεσάζοντες από την εμποροπανήγυρη .Επεμβαίνει ο δήμος και ζητά ένα νόμιμο πόσο από τις εισπράξεις .Οι δυο πλευρές πρέπει κάπου να συμφωνήσουν εάν όχι η εμποροπανήγυρη δεν θα γίνει τα πράγματα είναι απλά .Τι νομική υπηρεσία μας λέτε ,τι για τον Μηνά φωνάζετε, τι αποφάσεις του ΔΣ ζητάτε για ποιες ενστάσεις συζητάτε . Υπάρχει θετική πολιτική βούληση από της δυο πλευρές το πανηγύρι θα γίνει δεν υπάρχει το πανηγύρι δεν θα γίνει. ΑΝΤΕ ΝΟΥΜΕΡΑ ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑΤΕ ΜΕ ΤΙΣ Μ@@@@@@@@@@@@@@@@@@