Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Ενεργοί πολίτες για το λατομείο! Το θέατρο του παραλόγου

Πολλά έχουμε ακούσει και δει στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Έχουμε δει μικρόφωνα και καρέκλες να φεύγουν, αντεγκλήσεις και βρισιές εκατέρωθεν, μέχρι κλήση της αστυνομίας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Όλα αυτά δικαιολογούνται, με δεδομένο τον οξύθυμο χαρακτήρα του Έλληνα. 
Υπάρχει όμως κάτι που δεν το χωράει ο νους του ανθρώπου, που δεν εξηγείται με κοινή λογική. Είναι η κατάργηση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής για το λατομείο, η οποία τόσα πρόσφερε και τόσα είχε ακόμα να προσφέρει. Αυτό είναι ένα ακόμα μελανό σημείο της δημαρχιακής θητείας της κυρίας Νάννου, το οποίο οφείλει να εξηγήσει.
Μία παροιμία λέει: Υποστηρίζουμε αυτό που ο εχθρός πολεμάει και πολεμάμε αυτό που ο εχθρός υποστηρίζει.
Ποιοι είναι όμως οι φίλοι μας και ποιοι οι εχθροί μας; Τους εχθρούς τους ξέραμε, οι φίλοι που μέχρι χθες πίναμε νερό στο όνομά τους και είχαμε στηρίξει πολλές ελπίδες πάνω τους, μας πρόδωσαν.
Ας δούμε τι έγινε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.
 
Ξεκινάει η Δήμαρχος και πλέκει το εγκώμιο της Διαπαραταξιακής Επιτροπής. 
Τι καλοί άνθρωποι, τι αγωνιστές, πόσο τρέξανε, πόσο πρόσφεραν, πόσο κινδύνεψαν, ύμνοι και έπαινοι. Παίρνουν το λόγο οι Σύμβουλοι της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας τα ίδια, μπράβο και εύγε. Ούτε μία κακή κουβέντα. Θα περίμενε κανείς αυτή την Επιτροπή να την ενισχύσουν με νέα μέλη και να τη στηρίξουν μέχρι το οριστικό κλείσιμο του λατομείου.
Και όμως, οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, συνεπικουρούμενοι από τον τέως Δήμαρχο κ. Σοφρά, μας έστειλαν σπίτι μας.
Το ερώτημα είναι καταλυτικό. Τι σκοπό εξυπηρετούσε η διάλυση της Επιτροπής, ποιον ήθελαν να βοηθήσουν;
Αν υπάρχει ίχνος λογικής, θέλουμε να το μάθουμε.
Σε αντίθετη περίπτωση το μυαλό μας πηγαίνει εκεί που πάει το μυαλό όλων, ότι υπάρχει ανίερη συμμαχία με την παρανομία.
Δύο "λεπτομέρειες": 
Ένας σύμβουλος που φυλάγαμε βάρδιες στο λατομείο και μέχρι προχθές ήθελε να ξαναπάμε γιατί δεν αντέχει να βλέπει τις νταλίκες να πηγαινοέρχονται, ψήφισε τη διάλυση της Επιτροπής. Μπράβο Γιάννη, άξιος. Κρίμα τα ξενύχτια και την τρεχάλα που ρίξαμε.
Ένα άλλος σύμβουλος, πολλά υποσχόμενος, είπε: "μην το ψάχνετε, έχετε μείνει μόνοι”. Μπράβο Μιχάλη, μεγάλη αλήθεια είπες. 
Μας αφήσατε μόνους, μας προδώσατε.
Φαίνεται ότι σας χαλάγαμε την ησυχία γιατί σκαλίζαμε τη βρώμα και τη δυσωδία, μπαίναμε στο μάτι του κατά συρροή κλέφτη.
Τελευταίο αποκούμπι ήταν ο Δήμος, η Ρούλα, τα "καθαρά χέρια", η νομιμότητα, κάποιοι άνθρωποι που υποτίθεται έμειναν καθαροί. Επλανήθημεν πλάνην οικτράν. Μας "παρασημοφόρησαν" και μας έδιωξαν με δόξα και τιμή.!
Μία ακόμα “λεπτομέρεια”. 
Σύμφωνα με ομολογία της Δημάρχου ο λατόμος ήλθε στο Δήμο και συζήτησαν “οικονομικά” θέματα. Τι μπορούσαν να συζητήσουν με ένα κατά συρροή κλέφτη που χρωστάει εκατομμύρια, και δεν έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο στο όνομά του και ούτε ευρώ στους λογαριασμούς του, μόνο αυτοί ξέρουν.
Εμείς πάντως δεν μάθαμε ποιοι συναντήθηκαν και τι συμπέρασμα έβγαλαν και το κυριότερο δεν μας ήθελαν στη συνάντηση ούτε ζωγραφιστούς!!
Κατά διαβολική "σύμπτωση", μετά τη συνάντηση, η Επιτροπή άρχισε να απαξιώνεται και ο λατόμος να αποθρασύνεται.!! Σήμερα κλέβει ανενόχλητος...
Ίσως η Δήμαρχος διέπεται από το σύνδρομο του πανηγυριού της Φανερωμένης όπου ο σύζυγος “καθαρίζει” στα μεγάλα οικονομικά θέματα, γιατί μόνο αυτόν εμπιστεύεται...
Ποιοι είναι τελικά οι φίλοι μας και ποιοι οι εχθροί μας;
Τους εχθρούς τους ξέραμε, τους “φίλους” τους μάθαμε από το “φιλί του Ιούδα”.
Ας μη χαίρονται όμως, ο αγώνας συνεχίζεται.
Απαλλαγμένοι από ψευδαισθήσεις και δημαρχιακά βαρίδια, συνεχίζουμε εναντίον όσων παρανομούν και όσων ανέχονται ή καλύπτουν ή συμπράττουν με την παρανομία.
Θα σας κρατάμε ενήμερους για τις κινήσεις μας και θα ρίχνουμε φως στις σκοτεινές διαδρομές της παρανομίας και της διαπλοκής. Είναι ο μόνος τρόπος να προστατεύσουμε τη ζωή μας και τα συμφέροντα του νησιού.

Ενεργοί πολίτες για το λατομείο.

Αναδημοσίευση από το Salamis News

Δεν υπάρχουν σχόλια: