Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Γιάννης Τσαβαρής: Σαλαμίνα ξέφραγο αμπέλι


Τα φαινόμενα εκφυλισμού της πολιτική ζωής συνεχίζονται. Η ανίκανη σημερινή Δημοτική Αρχή φαίνεται να έχει παραιτηθεί από τα καθήκοντά της και ιδίως από την προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου.
Όλοι ζήσαμε τον απέραντο σκουπιδότοπο που μετατράπηκε η Σαλαμίνα το καλοκαίρι, την ανεπάρκεια στην αντιμετώπιση της οστρακοκαλλιέργειας στην Ψιλή Άμμο, τη μετατροπή του λατομείου σε χώρο απόρριψης σκουπιδιών και βιομηχανικών αποβλήτων, την ανεξέλεγκτη λειτουργία των ρυπογόνων μονάδων σε αρχαιολογικούς χώρους και πολλά άλλα.

Οι ενδείξεις λένε ότι δεν είναι μόνο θέμα ανικανότητας αλλά σε αυτό θα επανέλθουμε. Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα οδηγεί σε καταστροφή του περιβάλλοντος, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και απώλεια πόρων για το Δήμο.
Πολύ πρόσφατα γιορτάσαμε στον Τύμβο την επέτειο της ναυμαχίας της Σαλαμίνας. Θα περίμενε κανείς, τουλάχιστον την ημέρα εκείνη να σταματήσει η λειτουργία των παράνομων δραστηριοτήτων. Και όμως, μέρα μεσημέρι, σε απόσταση αναπνοής από τον Τύμβο, μέσα στον αρχαίο λιμένα, πλωτός γερανός έσκαβε το βυθό.
Ρωτάμε τη Δήμαρχο, γνωρίζει το γεγονός, υπάρχει σχετική άδεια, τι κάνει για την προάσπιση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς;
Αν δεν γνωρίζει τι συμβαίνει στο χώρο ευθύνης της, στο χώρο που οφείλει να προστατεύει ως κόρη οφθαλμού, της αφιερώνουμε το βίντεο της ντροπής που ανάρτησε στο διαδίκτυο ο δημοσιογράφος κ. Γ. Λεκάκης.
Τέλος ρωτάμε την δήμαρχο
·       Γιατί η Δήμαρχος δεν φροντίσατε να περάσει στην κυριότητα του Δήμου η Α’ Ζώνη και η Λιμενική Ζώνη της Κυνόσουρας όπως έκαναν οι Δήμοι Πειραιά, Κερατσινίου και Περάματος για τις αντίστοιχες εκτάσεις που ανήκουν στα διοικητικά όρια των Δήμων τους και δεν παραχωρήθηκαν στην Cosco;
·       Γιατί δεν εφαρμόσατε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπ. αρ. 2 της 12-1-2016;
·       Γιατί δεν προσφύγατε εναντίον όσων παρανομούν και όσων ανέχονται την παρανομία;
Αληθεύει ότι η Cosco προσφέρθηκε να χρηματοδοτήσει την τουριστική αξιοποίηση της Κυνόσουρας με την προϋπόθεση να απομακρυνθούν οι παράνομες δραστηριότητες;
Γιάννης Τσαβαρής
Δημοτικός Σύμβουλος
τ. Δήμαρχος Σαλαμίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια: