Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Γιάννης Τσαβαρή! "Τίποτα, τίποτα δεν τους σταματά..."


Είχα διατυπώσει το ερώτημα, σε προηγούμενη ανακοίνωσή μου, αν η συνεχής και συστηματική απεμπόληση των δικαιωμάτων του Δήμου από την σημερινή Δημοτική Αρχή, οφείλεται σε ανικανότητα να αντιληφθούν το σωστό ή σε κάτι άλλο που ενδεχομένως σήμερα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε.
Βέβαια το ερώτημα ήταν ρητορικό, αφού στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου οι "μάσκες έπεσαν" και μας έλυσαν την απορία, όταν η Δημοτική Πλειοψηφία ψήφισε "μονοκούκι" την επέκταση της Ναυπηγικής Ζώνης -άκουσον, άκουσον-  μέσα στον Αρχαίο Λιμένα στα Αμπελάκια!!!
Μάλιστα, αυτό το έπραξαν σε αρχαιολογική ζώνη πολλαπλώς προστατευόμενη και σε άμεση γειτνίαση με την περιοχή όπου διεξάγονται ενάλιες ανασκαφές από τον καθηγητή κ. Λώλο.
Μια περιοχή (οικοδομικό τετράγωνο 96 Α'),που είναι χαρακτηρισμένη γενική κατοικία και λόγω της σημαντικής υποβάθμισης, χρήζει περαιτέρω επεμβάσεων αντιρύπανσης και όχι φυσικά προσθήκη νέας ναυπηγικής μονάδας βαριάς όχλησης.

Σε αυτήν λοιπόν την ιστορική πρόκληση, η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου "μετρήθηκε"  πολιτικά και βρέθηκε ελλιποβαρής, αφού καταπατώντας κάθε προεκλογική τους δέσμευση και φυσικά κάτω από τις "πολιτικές ευλογίες" της παρευρισκόμενης Δημάρχου, ενέκρινε την αλλαγή του συγκεκριμένου οικοδομικού τετραγώνου 96 Α', από χρήση γενικής κατοικίας, σε ναυπηγικής ζώνης.
Κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, εγκρίνοντας με την ψήφο σας αυτήν την τροποποίηση, προσθέσατε άλλη μια οχλούσα δραστηριότητα στον Αρχαίο Λιμένα.
Συγχαρητήρια!!! Ακόμα ηχούν στα αυτιά μας οι βαρύγδουπες προεκλογικές σας δεσμεύσεις για την προστασία των αρχαιολογικών μας χώρων.
Να ξέρετε όμως ότι " Ο καιρός γαρ εγγύς".
Διευκρίνηση
Με τα φεκ Δ΄173/2003 και ΑΑΠ' 68/2013, στο οικοδομικό τετράγωνο 96 Α' ορίζεται χρήση γης γενικής κατοικίας η οποία δε συνάδει με ναυπηγοεπισκευαστικές δραστηριότητες.
Με τους νόμους 3654/2008 φεκ Α΄ 57 και 4404/2016 φεκ Α΄126, εξαιρέθηκε η Λιμενική Ζώνη έμπροσθεν του Οικοδομικού Τετραγώνου 96 Α' από τη δικαιοδοσία του ΟΛΠ.
Γιάννης Τσαβαρής
Δημοτικός Σύμβουλος Σαλαμίνας
τ. Δήμαρχος Σαλαμίνας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

(Εφημερίδα ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ)
Το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά, με το υπ΄αρ. 164/2018 Βούλευμα, παραπέμπει τον πρώην Δήμαρχο στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για να δικαστεί ως υπαίτιος της αξιόποινης πράξης της διακεκριμένης περίπτωσης απιστίας στην υπηρεσία μεταχειριζόμενος ιδιαίτερα τεχνάσματα από την οποία προκλήθηκε ελάττωση της δημοτικής περιουσίας ιδιαίτερα μεγάλης αξίας ανώτερης των 30.000 €, από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση, η οποία προβλέπεται και τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος (κάθειρξη μέχρι 10 ετών).
Πρόκειται για την υπόθεση της παράνομης χρήσης 27 κινητών τηλεφώνων του Δήμου, η οποία με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του ΔΣ είχε παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη.
Joanni, χαιρετίσματα στα φυλακισμένα συντρόφια μας Άκη και Γιάννη.