Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Τα τύμπανα του “πολέμου” ηχούν στο Αιάντειο


 
Διαστάσεις φαίνεται να παίρνει η αντιπαράθεση του Δημάρχου κ. Γιάννη Τσαβαρή με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αιαντείου κ. Γιάννη Μπούτση.
Μετά την ανοιχτή επιστολή που απηύθυνε ο κ. Μπούτσης, προς τους εξωραϊστικούς Συλλόγους της περιοχή του Αιαντείου, την περασμένη εβδομάδα, εξηγώντας για ποιούς και πόσους λόγους δεν εμφανίστηκε σε καμμία από τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις τους, (ολόκληρη η επιστολή εδώ), ο Δήμαρχος απαντάει εμμέσως -πλην σαφώς- στα όσα του καταμαρτυρά ο κ. Μπούτσης, κατηγορώντας τον για ασέβεια στην ιστορία του τόπου, επειδή η τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αιαντείου, συνέπεσε χρονικά με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των “Σαλαμινείων 2012″, στο Αμπελάκι.
Με την ίδια επιστολή, ο Δήμαρχος, καλεί τους Συλλόγους του Αιαντείου για ενημέρωση από τον ίδιο, την Τρίτη 02/10, στις 6 το απόγευμα, στο Κοινοτικό Κατάστημα του Αιαντείου.
Ο κ. Μπούτσης πέρασε ήδη στην … αντεπίθεση, με μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση και κατηγορεί, με την σειρά του, τον Δήμαρχο, “πως έχει χάσει κάθε έλεγχο λόγων και πράξεων”.
Το μόνο βέβαιο είναι οτι η αντιπαράθεση αυτή θα έχει συνέχεια καθώς και οι δύο πλευρές παρουσιάζονται αμετακίνητες στις θέσεις τους.

Ολόκληρη η επιστολή του Δημάρχου κ. Γιάννη Τσαβαρή:
Σαλαμίνα 26 Σεπτεμβρίου 2012
Προς
Πρόεδρο και μέλη Εξωραϊστικών Συλλόγων Αιαντείου
κοιν: Ο.Ε.Ε.Σ.Σ.
Κύριε Πρόεδρε
Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αιαντείου κ. Γιάννης Μπούτσης καλεί την Παρασκευή 28η Σεπτεμβρίου και ώρα 19.00, Τακτική Συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας.
Ο κ. Μπούτσης εκ προθέσεως “αγνοεί” ότι την ίδια μέρα και ώρα, στον Αρχαίο Λιμένα υπάρχει προγραμματισμένη η κορυφαία εκδήλωση των ¨ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ 2012″ δείχνοντας ασέβεια στην ιστορία του τόπου.
Συγχρόνως σας καλεί στην Δημοτική Κοινότητα όπου θα σας παραδώσει έγγραφο – κατηγορητήριο … κατά της Δημοτικής αρχής.
Επειδή όπως καταλαβαίνετε δεν μπορώ να παρευρίσκομαι για να δώσω απαντήσεις, για τους λόγους που ανωτέρω σας αναφέρω, στις ανυπόστατες “κατηγορίες” του προέδρου ο οποίος μετά από τρεις μήνες θα είναι απλό μέλος του Δ.Σ., σας καλώ την Τρίτη 2 Οκτωβρίου και ώρα 18.00 στο Δημοτικό κατάστημα Αιαντείου για να σας ενημερώσω.
Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας
Γιάννης Τσαβαρής 

Ολόκληρη η επιστολή του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αιαντείου κ.Γιάννη Μπούτση:
Αιάντειο 01/10/2012
Απάντηση στην από 26/09/2012, επιστολή του κ. Τσαβαρή
Φαίνεται ότι ο κ. Τσαβαρής έχει χάσει κάθε έλεγχο λόγων και πράξεων. Με κατηγορεί για ασέβεια στην ιστορία του τόπου. Θα τον ρωτήσω μόνο: Για ποιό τόπο μιλάτε κ. Τσαβαρή;. Για τον δικό μου τόπο ή τον δικό σας;
Επιπλέον, θα ήθελα να θυμίσω στον κ. Τσαβαρή, ότι η Δημόσια Διοίκηση, μέρος της οποίας είναι η Δημοτική Κοινότητα Αιαντείου και κατ΄ επέκταση το Συμβούλιο της, δεν πρέπει να, και δεν … αργεί κάθε φορά που γίνεται κάποια τελετή ή εκδήλωση στην ευρύτερη περιοχή. Η αλήστου μνήμης χούντα των συνταγματαρχών τα έκανε αυτά για να μαζεύει ακούσιους κλακαδόρους στις φιέστες της.
Ακόμα, η 110/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας προβλέπει την “Ανακήρυξη της 29ης Σεπτεμβρίου ως επίσημης αργίας του Δήμου αφιερωμένης στο Πολεμικό Ναυτικό” και όχι την 28η, που είναι κανονική εργάσιμη μέρα, άρα καλώς προγραμμάτισα την τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου. Πού έγκειται λοιπόν η ασέβεια κ. Τσαβαρή;
Όσο για την κορυφαία εκδήλωση που αναφέρετε σαν λόγο… παράλυσης της Διοίκησης, αυτή είναι η άποψή σας. Γιατί η άποψη του κόσμου, που απείχε κατά γενική ομολογία από τις εκδηλώσεις των “Σαλαμινίων 2012″, είναι διαφορετική. Στους καιρούς που ζούμε, με τα καθημερινώς διογκούμενα προβλήματα, εσείς ξοδεύετε για μια θεατρική παράσταση, τόσα χρήματα, όσα χρειάστηκε ο Δήμος Σαλαμίνας, τα περασμένα Χριστούγεννα, για να μοιράσει τρόφιμα σε 400 απόρους δημότες του νησιού.
Τέλος, αναφορικά με την … υπενθύμισή σας, κ. Τσαβαρή, ότι σε τρεις μήνες θα είμαι “απλό μέλος του Δ.Σ.” του Αιαντείου, θα χρειαστεί να μας εξηγήσετε καλύτερα τις αντιλήψεις σας περί της Ισοπολιτείας και της Δημοκρατίας. Δηλαδή το απλό -πλην όμως εξίσου αιρετό- μέλος του Συμβουλίου μιας Δημοτικής Κοινότητας είναι υποτιμητικός, κατά πως υπαινίσεσθε, ρόλος για κάποιον που κατά την άποψή σας οφείλει να είναι πιόνι κάθε κελεύοντος ταγού ή τιμητικός ρόλος για κάθε πολιτική προσωπικότητα με θέση, άποψη και φωνή στα φλέγοντα ζητήματα του τόπου;
Πολύ περίεργες αντιλήψεις έχετε για τους θεσμούς κ. Τσαβαρή. Να το προσέξετε αυτό στο μέλλον …
Ο Πρόεδρος της
Δημοτικής Κοινότητας Αιαντείου
Γιάννης Μπούτσης 

σ.σ. Όπως διαβάσατε, στην τελευταία παράγραφο της επιστολής του, ο κ. Τσαβαρής, προεξοφλεί, οτι μετά από τρείς μήνες, ο κ. Μπούτσης θα είναι απλό μέλος του Δ.Σ. (προφανώς πρόκειται περί τυπογραφικού λάθους, αφού ο. Μπούτσης είναι Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου).
Εδώ τίθεται ένα ζήτημα, καθώς με την τροποποίηση του νόμου 3852/2010 (Καλλικράτης), καταργούνται οι εσωτερικές εκλογικές διαδικασίες στις Δημοτικές Κοινότητες για την ανάδειξη Προέδρου, καθώς Πρόεδρος ορίζεται αυτόματα ο Σύμβουλος που πήρε τις περισσότερες ψήφους.
Στην περίπτωση του Αιαντείου, η Σύμβουλος με τις περισσότερες ψήφους είναι η κ. Δέσποινα Τσενόγλου. Μετά όμως από την σφοδρή λογομαχία που είχαν με τον Δήμαρχο, στις 25 Αυγούστου, στην εκδήλωση του Συλλόγου του Αγίου Φανουρίου, στο Νάτο, η κ. Τσενόγλου παραιτήθηκε αμέσως από το επταμελές Συμβούλιο του ΚΑΠΗ, ενώ την περασμένη Τετάρτη 26/09, έγινε δεκτή η παραίτηση της από το δεκαπενταμελές Συμβούλιο του ΑΚΟΙΠΟΠ.
Επίσης δεν εμφανίστηκε στην τακτική συνεδρίαση στο Κοινοτικό Συμβούλιο του Αιαντείου, την περασμένη Παρασκευή 28/09, παρότι είχε επιστρέψει από την ιδιαίτερη πατρίδα της, για την οποία είχε αναχωρήσει μετά το φραστικό επεισόδειο με τον Δήμαρχο.
Έτσι, η τελική έκβαση για το θέμα της Προεδρίας της Δημοτικής Κοινότητας Αιαντείου παραμένει αίνιγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: