Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Η ΕΙΔΗΣΗ. Η «έκπληξη» του Πειραιά - υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης! (και κάτσε συ να δίνεις φρούδες ελπίδες σε αφελείς, ποιος να σε πιστέψει πια;)

 
Ο Πειραιάς προχωρά στο αύριο ενωμένος, κι αυτός, ανήμπορος να
εμπνεύσει ενότητα προχωρά στο αύριο υποκρινόμενος έργο και όραμα !!!
Σε κλίμα συναίνεσης και συνεννόησης η εκδήλωση του Portnet.gr και του PassPort! (Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013) 
Σε κλίμα συναίνεσης και με διάθεση συνεννόησης, Ο υπ. Παιδείας και Πολιτισμού Κων. Αρβανιτόπουλος αποκάλυψε ότι υποβάλλεται φάκελος για την υποψηφιότητα του Πειραιά ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021.
Ο Θ. Δρίτσας του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε ότι έστω κι ως «καπρίτσιο» της Ιστορίας η πόλη ετοιμάζεται να διεκδικήσει σε επίπεδο υποδομών ότι της αντιστοιχούσε και δεν κέρδισε την προ του 2004 περίοδο.
Ο Δ. Καρύδης του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως επιβάλλεται η υπέρβαση των παραδοσιακών διαχωριστικών γραμμών και η αξιοποίηση των περίπου 400εκ. ευρώ που προβλέπονται από το ΕΣΠΑ για το Μετρό, το Τραμ και το λιμάνι της κρουαζιέρας. Ζήτησε με έμφαση μάλιστα να εγκαταλειφθούν τα σχέδια για δημιουργία άλλου λιμανιού κρουαζιέρας στο Φάληρο, κάτι με το οποίο συμφώνησαν όλοι.
Ο Γιάννης Κακουλίδης της ΔΗΜΑΡ εστίασε στην  αναπτυξιακή  δυνατότητα που μπορεί να έχει από μόνη της η επένδυση στον Πολιτισμό, αναφέροντας την περίπτωση του Δημοτικού Θεάτρου αλλά και της ανάπλασης της Τρούμπας.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο δήμαρχος Πειραιά Β. Μιχαλολιάκος, ενώ την συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Νότης Ανανιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: