Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Μέλος του οργανωτικού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ξυλοφόρτωσε την πρ. Βουλευτή Ανεξάρτητων Ελλήνων, στο Υπ. Αττικής Ευγενία Αρβανίτη-Πρεβεζανου

 
Ζήλεψε τις δόξες ενός άλλου πολιτικού το στέλεχος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων μέλος του οργανωτικού μάλιστα κ. Τόμπρας και άρχισε να σφυροκοπεί με γροθιές και κλωτσιές την πρ. Βουλευτή Ευγενία Αρβανιτη-Πρεβεζανου πολιτευτή των ανεξαρτήτων Ελλήνων στο υπόλοιπο Αττικής.
Εκείνο που μας έκανε αλγεινή εντύπωση ήταν το γεγονός να βλέπουμε να χτυπάει με γροθιές και κλωτσιές ο κ. Τόμπρας την πρ. Βουλευτή Ανεξάρτητων Ελλήνων, στο Υπ. Αττικής  Ευγενία Αρβανίτη-Πρεβεζανου χωρίς να προλάβει να καταλάβει κανείς τι έχει συμβεί
Ο πολιτευτής των ανεξαρτήτων Ελλήνων της Σάμου δημοσιογράφος κ. Γιώργος Γαρυφάλλου που ήταν σχεδόν σε απόσταση αναπνοής από το συμβάν έτρεξε να χωρίσει τους εμπλεκομένους.

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Σπύρος Σοφράς, υπ. Δήμαρχος Σαλαμίνας. Εύχομαι σ’ όλους τους Σαλαμίνιους Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση


Ανακοίνωση συνδέσμου φιλάθλων SANGRE AZUL

 
Σήμερα ο Γεν. Γραμματέας του Συνδέσμου, Αλαϊσκας Αθανάσιος, εκπρόσωπος μας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ερασιτέχνη Αία, Αναστάσιο Λουκά. Θέμα η απάντηση του ΔΣ στην πρόταση μας να αναλάβουμε ο Σύνδεσμος(ο Κόσμος) τις τύχες του Συλλόγου που καταθέσαμε προ ημερών στα γραφεία του Συλλόγου μπροστά σε όλο το  ΔΣ.
Η πρόταση μας ήταν συγκεκριμένη:

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Ν.ΑΥ.ΜΑΧΗ.Α. κίνηση δράσης πολιτών Σαλαμίνας, ανοιχτή συζήτηση Σάββατο 27/4/2013 αίθουσα Δημ. Μπόγρη

Ανοιχτή συζήτηση 
 
με θέμα :
 
” Πολιτικές εξελίξεις – η πρόταση της αριστεράς “
 
Εισηγητής : Παναγιώτης Λαφαζάνης
 
Σάββατο 27 Απρίλη
 
ώρα 7μμ στην Αίθουσα Μπόγρη
 

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Ταχύτερη εξυπηρέτηση δημοτών Ν. Ηρακλείου με το νέο σύστημα Ηλεκτρονικής Διοίκησης του Δήμου (… και στην Σαλαμίνα κύριε; )

Περισσότερα από 2000 αιτήματα δημοτών έχουν εξυπηρετηθεί με το νέο σύστημα Ηλεκτρονικής Διοίκησης του Δήμου Ηρακλείου που λειτουργεί από τον περασμένο Οκτώβριο Οι δημότες έχουν πλέον την δυνατότητα να επικοινωνούν άμεσα με τον δήμο από το τηλέφωνο τους καλώντας το πενταψήφιο νούμερο 15277, τα αιτήματα τους καταχωρούνται στο σύστημα και εμφανίζονται στις αρμόδιες υπηρεσίες. Το σύστημα Ηλεκτρονικής διοίκησης είναι μία νέα δομή στον δήμο Ηρακλείου, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα εκπαιδεύτηκαν οι εργαζόμενοι που το λειτουργούν και πλέον αποτελεί το βασικό εργαλείο για την διαχείριση αιτημάτων των δημοτών διευκολύνοντας επιπλέον τις υπηρεσίες του δήμου στην αποτελεσματικότερη λειτουργία τους.
Ο Δήμος Ηρακλείου είναι ο πρώτος δήμος της χώρας που λειτουργεί το σύστημα Ηλεκτρονικής διοίκησης το οποίο δημιουργήθηκε από εργαζόμενους του δήμου του και ειδικά για τις ανάγκες της πόλης του.
 

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Αρβελέρ: Κράτος θα έχετε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013

Μεγάλες αποκαλύψεις από την Ελένη Αρβελέρ.
Η καθηγήτρια μίλησε στον Σταύρο Θεοδωράκη για το ευρώ και την κρίση.
Η ίδια θεωρεί ότι σκόπιμα η Τρόικα ανεβάζει συνεχώς τον πήχη των μέτρων για να μας αναγκάσουν, με τον τρόπο τους, να φύγουμε από το ευρώ.
Η καθηγήτρια επίσης αποκάλυψε ότι υψηλόβαθμο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης της είπε ότι η Ελλάδα θα υφίσταται ως κράτος μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013.
Δείτε το βίντεο:

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Πρόταση Σοφρά για συζήτηση «Εορτασμός των 2500 χρόνων από την Ναυμαχία της Σαλαμίνας – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης»

ΑΠΟ: Σπύρος Σοφράς
          Αρχηγός  Μείζονος Μειοψηφίας
 
ΠΡΟΣ: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
 
Σαλαμίνα:   17 Απριλίου 2013
 
ΘΕΜΑ: Εορτασμός των 2500 χρόνων από την Ναυμαχία της Σαλαμίνας –  Πολιτιστική                      Πρωτεύουσα της Ευρώπης.
 
Κυρία Πρόεδρε
Τελευταία παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα, με το σοβαρότατο  αυτό  θέμα, για το οποίο η πρωτοβουλίας των κινήσεων είναι αρμοδιότητα του Δήμου μας, όπως στην εκδήλωση Portnet.gr και  Passport  την 11/4/2013 στον Πειραιά, δελτίο τύπου Αντιπεριφερειάρχη κ. Κατσικάρη την 12/4/2013 και δελτίο τύπου, του γραφείου τύπου, του Υπουργού κ. Αρβανιτόπουλου. Κρίνω ότι το θέμα λόγο της σοβαρότητάς του, δεν μπορεί και ούτε εξαντλήθηκε στη προ ημερησίας διάταξης συζήτηση-ενημέρωση  που το έφερε ο κ. Δήμαρχος στο Συμβούλιο της 15/4, δεδομένου ότι δημιουργήθηκαν  πολλά κενά και αφέθηκαν ασαφή – αδιευκρίνιστα σημεία, κατόπιν τούτων
Παρακαλώ όπως, εφόσον κρίνετε αναγκαίο, την διεξαγωγή εκτάκτου Δημοτικού Συμβουλίου με Θέμα «Εορτασμός των 2500 χρόνων από την Ναυμαχία της Σαλαμίνας – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης», διαφορετικά να το   εισάγετε ως θέμα ημερήσιας διάταξης στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο όποτε προγραμματίσετε, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στον κ. Δήμαρχο να φωτίσει περισσότερο το σοβαρότατο αυτό θέμα.   
 
Σπύρος Σοφράς
Αρχηγός Μείζονος Μειοψηφίας
 

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Μείον 1304 θέσεις σε 13 δήμους και 17 ΝΠΔΔ, ο κόσμος χάνεται κι το… … δημαρχείο, χτενίζεται με το τι θα γίνει το 2021!!!!!!!!

Στην κατάργηση 1304 θέσεων κενών οργανικών θέσεων σε 13 δήμου  και  17 Ν.Π.Δ.Δ προχώρησε με την υπογραφή 30 ΚΥΑ ο υπουργός Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδης κατ΄ εφαρμογή των  διατάξεων της παρ. 1α του άρθρου 33 του Ν. 4024/2011.
Επί των ανωτέρω 30 συνολικά αποφάσεων το ποσοστό κατάργησης ανέρχεται στο 57%  αφού καταργούνται 1.304 κενές οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού, ενώ το ποσοστό διατήρησης ανέρχεται στο 43% καθότι διατηρούνται  966 θέσεις κατόπιν ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολόγησης.
Τα εν λόγω σχέδια αποφάσεων θα διαβιβαστούν άμεσα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για συνυπογραφή και εν συνεχεία στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση, προκειμένου να προσαρμοστούν οι Οργανισμοί Εσωτερικής Υπηρεσίας των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού στις διατάξεις του άρθρου 33 του ανωτέρω νόμου.
 

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Πειραιάς ,Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης & άλλα παραμύθια

Καλά πότε πήρε απόφαση το Δημοτικό συμβούλιο Πειραιά για να θέσει η πόλη υποψηφιότητα για Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης και το μάθαμε από τον Υπουργό Παιδείας ,ούτε που το καταλάβαμε.
Το ποια διαδικασία ακολουθείται για να ανακηρυχθεί μια πόλη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης ,περιγράφεται στην 1622/2006/ΕΚ απόφαση . Βασικό κριτήριο αποτελεί πάντα η απόφαση της ιδίας της πόλης, που θα κληθεί αν επιλεγεί να φτιάξει και το σχετικό φάκελο.Εκείνο που σίγουρα ισχύει σήμερα είναι ότι  με βάση
την απόφαση 2012/0199 (COD) του Ε.Κ και του Συμβουλίου για τη θέσπιση δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης για τα έτη 2020 έως το 2033 προτείνονται Ρουμανία και Ελλάδα ως κράτη που θα έχουν το 2012 μια από τις πόλεις τους ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.
Αυτά προς το παρόν !!Όχι ότι δεν θέλουμε το πρώτο λιμάνι σε αυτό το ρολό αλλά δεν τσιμπάμε κιόλας
αναδημοσίευση από: http://plateiaippodameias.blogspot.gr/ 

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Η ΕΙΔΗΣΗ. Η «έκπληξη» του Πειραιά - υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης! (και κάτσε συ να δίνεις φρούδες ελπίδες σε αφελείς, ποιος να σε πιστέψει πια;)

 
Ο Πειραιάς προχωρά στο αύριο ενωμένος, κι αυτός, ανήμπορος να
εμπνεύσει ενότητα προχωρά στο αύριο υποκρινόμενος έργο και όραμα !!!
Σε κλίμα συναίνεσης και συνεννόησης η εκδήλωση του Portnet.gr και του PassPort! (Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013) 
Σε κλίμα συναίνεσης και με διάθεση συνεννόησης, Ο υπ. Παιδείας και Πολιτισμού Κων. Αρβανιτόπουλος αποκάλυψε ότι υποβάλλεται φάκελος για την υποψηφιότητα του Πειραιά ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021.
Ο Θ. Δρίτσας του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε ότι έστω κι ως «καπρίτσιο» της Ιστορίας η πόλη ετοιμάζεται να διεκδικήσει σε επίπεδο υποδομών ότι της αντιστοιχούσε και δεν κέρδισε την προ του 2004 περίοδο.
Ο Δ. Καρύδης του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως επιβάλλεται η υπέρβαση των παραδοσιακών διαχωριστικών γραμμών και η αξιοποίηση των περίπου 400εκ. ευρώ που προβλέπονται από το ΕΣΠΑ για το Μετρό, το Τραμ και το λιμάνι της κρουαζιέρας. Ζήτησε με έμφαση μάλιστα να εγκαταλειφθούν τα σχέδια για δημιουργία άλλου λιμανιού κρουαζιέρας στο Φάληρο, κάτι με το οποίο συμφώνησαν όλοι.
Ο Γιάννης Κακουλίδης της ΔΗΜΑΡ εστίασε στην  αναπτυξιακή  δυνατότητα που μπορεί να έχει από μόνη της η επένδυση στον Πολιτισμό, αναφέροντας την περίπτωση του Δημοτικού Θεάτρου αλλά και της ανάπλασης της Τρούμπας.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο δήμαρχος Πειραιά Β. Μιχαλολιάκος, ενώ την συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Νότης Ανανιάδης.

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Αυτόφωρο για όποιον βασανίζει ζώα κι όχι μόνο

πηγή: εθνος.gr
Αυτόφωρο για όσους βασανίζουν ζώα ζητεί με ερμηνευτική εγκύκλιο του νόμου για την προστασία αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ρούσσος Παπαδάκης ανοίγοντας ομπρέλα προστασίας για τα κατοικίδια και μη.
«Μείζονος σημασίας θέμα, καθίσταται και η αναφορά στην αστυνομική αρχή ότι πρόκειται για αυτεπαγγέλτως διωκόμενο έγκλημα για το οποίο δεν προσαπαιτείται η καταβολή του παραβόλου των 100 ευρώ, ως ισχύει για τα κατ' έγκληση διωκόμενα εγκλήματα, αλλά και η τήρηση της αυτοφώρου διαδικασίας, κρίνεται αναγκαία για τον κολασμό του εγκλήματος αυτού που έχει βαρύνουσα εγκληματική απαξία» σημειώνεται στην εγκύκλιο του κ. Παπαδάκη.
Ο εισαγγελικός λειτουργός,

ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, “Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά …”

 
Προσπαθώντας να απαντήσει στις σοβαρότατες αιτιάσεις της πρόσφατης ανοιχτής επιστολής μου, για την απόφαση που εκμαίευσε από το Δημοτικό Συμβούλιο της Σαλαμίνας, αναφορικά με το ζήτημα της επιβολής τελών στον ΟΛΠ, για το λατομείο της Τούρλας, ο κ. Τσαβαρής, εκτέθηκε, ανεπανόρθωτα, αυτή τη φορά.
Στο Δελτίο Τύπου, που ήρθε σαν απάντηση στην ανοιχτή επιστολή μου, και που ο κ. Τσαβαρής δεν έχει ούτε το θάρρος να το υπογράψει, βάζοντας τεχνηέντως το … Γραφείο ενημέρωσης του Δήμου να υπογράψει ένα κείμενο που υποτίθεται ότι με καταγγέλλει, ο κ. Τσαβαρής επιδίδεται στο … αγαπημένο του σπορ. Για μια ακόμη φορά παραποιεί την αμείλικτη -γι΄αυτόν- πραγματικότητα και μάλιστα με τρόπο βάναυσο.
Ανασύρει και χρησιμοποιεί “προϊστορικά” έγγραφα και τα χρησιμοποιεί όπως, μόνο τον ίδιο βολεύει, αγνοώντας επιδεικτικά (ή μήπως επιλεκτικά;)

ΥΠΕΣ: € 17,8 εκατ. στους δήμους για λειτουργικά, επενδύσεις



Ποσό 17.822.916,67 € στους δήμους κατανέμει από τους ΚΑΠ το υπουργείο Εσωτερικών, με απόφαση του υπουργού Ε. Στυλιανίδη.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, «το ανωτέρω ποσό διατίθεται για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών καθώς και επενδυτικών δραστηριοτήτων-έργων των Δήμων της χώρας».


 

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

«Νέα έργα στην περιοχή Τροιζηνίας, από την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων»

Μετά από προετοιμασία και εισήγηση της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αποφάσισε την ένταξη στο τεχνικό πρόγραμμα της Ενότητας δύο σημαντικών έργων, ενώ ομόφωνα αποφάσισε την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Τροιζηνίας και Περιφέρειας Αττικής για την ένταξη, χρηματοδότηση και κατασκευή ενός ακόμη σημαντικού έργου στην περιοχή. Συγκεκριμένα:
Στην 1η αναμόρφωση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Αττικής, αποφασίστηκε να χρηματοδοτηθούν από ίδιους πόρους τα παρακάτω:
1.            «Μελέτη βελτίωσης επαρχιακής οδού Νο 58 Γαλατά - Λεμονοδάσος προς  Μετόχι Ερμιόνης», προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ.
2.            «Κατασκευή του ιστορικού Κήπου της Γ΄ Εθνοσυνέλευσης στην Τροιζήνα», προϋπολογισμού 225.000 ευρώ.

Παρέμβαση Ρούλας Νάννου στο Περιφ/κό Συμβούλιο

 
Κύριε Πρόεδρε,
Σχετικά με τη Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την προσθήκη δραστηριότητας διάλυσης πλοίων της επιχείρησης ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε. που βρίσκεται εγκατεστημένη στην Κάτω Πούντα στα Αμπελάκια Σαλαμίνας, άκουσα τον κ. Προμπονά και θα ήθελα κατ΄ αρχάς να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την αρνητική εισήγησή του προς το Συμβούλιο, έστω και για το συγκεκριμένο λόγο που αναφέρεται σ΄αυτήν.
Όμως, επιτρέψτε μου να σας προβληματίσω λίγο, μεταφέροντας την ανησυχία σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας για την καινούργια δραστηριότητα από την οποία επαπειλείται το νησί.
Κύριε Πρόεδρε,  το νησί μας βάλλεται από πολλές μεριές.
Ψυττάλεια, Ρεβυθούσα, νταμάρια, ιχθυοτροφεία και ναυπηγο-επισκευαστική ζώνη, είναι δραστηριότητες οι οποίες έχουν προκαλέσει σημαντικές επιπτώσεις τόσο στο περιβάλλον όσο και στην υγεία των κατοίκων.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τώρα θέλουν να μας φορτώσουν και την ρυπογόνο όσο και καρκινογόνο δραστηριότητα της διάλυσης των απανταχού ανά την Ελλάδα παροπλισμένων και εγκαταλελειμμένων σαπιοκάραβων.

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΔΡΑΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ... ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

H μεγάλη γιορτή των μικρομηκάδων στην Δράμα, έκλεισε 35 χρόνια ζωής και το γιόρτασε από τις 17 μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου 2012.
Σε μια όμορφη πόλη, απόλυτα ταυτισμένη με τον ελληνικό κινηματογράφο στην πιο νεανική εκδοχή του, προβλήθηκαν 84 ελληνικές ταινίες μικρού μήκους από τις 209 που υποβλήθηκαν στο Εθνικό Διαγωνιστικό Τμήμα, συμμετοχή ρεκόρ για τα δεδομένα του θεσμού αν μάλιστα λάβει κανείς υπ’ όψιν την οικονομική δυσπραγία.
Οι φετινές «μικρές», ανεξάρτητες στην πλειονότητά τους παραγωγές, διακρίνονται για την ποιότητά τους αλλά και την έμφαση που δίνουν οι δημιουργοί τους στην ταλανισμένη από την κρίση Ελλάδα και στις ανθρώπινες σχέσεις όπως αυτές διαμορφώνονται σε μια χώρα που δοκιμάζεται: ανεργία, φτώχια, άστεγοι, έξαρση του εθνικισμού, οικογένεια, εργασιακές σχέσεις, «φακελάκια», job interviews.
Άλλωστε, όπως υπογραμμίζει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Αντώνης Παπαδόπουλος «η ταινία μικρού μήκους αποτελούσε ανέκαθεν προνομιακό χώρο για την άμεση αποτύπωση συμπτωμάτων της ελληνικής κοινωνίας αλλά και τον πειραματισμό στην καλλιτεχνική δημιουργία».

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Ο άνθρωπος δεν πρέπει να κρίνεται από τον τρόπο που μιλάει αλλά από τον τρόπο που σωπαίνει (Τσάρλς Κόλτον)

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Ο άνθρωπος δεν πρέπει να κρίνεται από τον τρόπο που μιλάει αλλά από τον τρόπο που σωπαίνει (Τσάρλς Κόλτον)
Παγιδεύοντας το Δημοτικό Συμβούλιο της Σαλαμίνας, στην τελευταία συνεδρίαση του, με το εκβιαστικό δίλλημα «θέλετε έσοδα για τον Δήμο ή όχι», ο κ. Τσαβαρής κατόρθωσε και εκμαίευσε μια έωλη και νομικά αστήρικτη απόφαση του Συμβουλίου, που θα … προσπαθήσει να επιβάλλει αναδρομικά λατομικά τέλη στον ΟΛΠ, για το νταμάρι της Τούρλας.
Μπροστά στο αδιέξοδο που έχει προκαλέσει ο ίδιος, στο ζήτημα της Τούρλας, ο κ. Τσαβαρής προσπάθησε με ΨΕΥΤΟΔΙΛΛΗΜΑΤΑ να εξασφαλίσει μια ομόφωνη απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο. Φυσικά δεν τα κατάφερε. Ο στόχος του είναι προφανής. Προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις νομικές συνέπειες που τον περιμένουν για το θέμα αυτό.
Πέρα από την πλήρη ανυπαρξία νόμιμης δυνατότητας για την είσπραξη οποιουδήποτε είδους τέλους από τον ΟΛΠ, κάτι που το γνωρίζουν και οι … πέτρες,

Για πρώτη φορά το ΣΔΟΕ επιβεβαίωσε ότι ερευνά αιρετούς της Αυτοδιοίκησης

Παρά τις  κατά καιρούς διαψεύσεις  ότι δεν ελέγχονται Δήμαρχοι της Αττικής  ή άλλα αιρετά στελέχη της Αυτοδιοίκησης και τις γραπτές «βεβαιώσεις» που χορηγούσε η ηγεσία του, σε κάθε Δήμαρχο το όνομα του οποίου αναφερόταν στα δημοσιεύματα αυτά, τελικά με ανακοίνωσή του (3/4/2013) παραδέχθηκε ότι  βρίσκονται  σ’ εξέλιξη έρευνες.
«Η Επιχειρησιακή Δ/νση ΣΔΟΕ Αθηνών διεξάγει έρευνες για αιρετά πρόσωπα της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίες βρίσκονται στην φάση της επεξεργασίας τραπεζικών δεδομένων», υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση .
Στην ανακοίνωση, δεν αναφέρονται ονόματα, γεγονός που ενδέχεται να πυροδοτήσει νέο γύρο «ψιθύρων» και μη εμπλεκόμενα πρόσωπα, με μοναδικό στόχο να τα διαβάλλουν ηθικά και πολιτικά ενόψει μάλιστα και των Δημοτικών Εκλογών του 2014.

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

«Ο εβραίος σαν φαλίρει τα παλιά τεφτέρια ανοίγει»! Ανεξόφλητο Περιβαλλοντικό Γραμμάτιο !!

 
αναδημοσίευση από: Ψιλή Άμμος Σαλαμίνας
Η ανακοίνωση για το Ανεξόφλητο Περιβαλλοντικό Γραμμάτιο μου θύμισε την γνωστή παροιμία … «Ο Εβραίος σαν φαλίρει τα παλιά τεφτέρια ανοίγει»!
Και πώς να μην την θυμηθούμε όταν το «αντιπολιτευόμενο την αντιπολίτευση» γραφείο ενημέρωσης του δήμου ξαναφέρνει στη επιφάνεια παλιά ξινά σταφύλια προκειμένου να μετριάσει την απαξίωση που του επιφύλαξε ο ΕΟΤ και όχι μόνο!
Τι άλλο θα μπορούσε να σκεφθεί κανείς για ένα δήμο, που από το πρωί μέχρι το βράδυ δεν κάνει τίποτε άλλο από το να προπαγανδίζει την απέχθεια και την δυσφορία (για να μη πω το μίσος και την κακία) εις βάρος όλων όσων κατά την γνώμη τους είχαν την ατυχία ή ίσως και το έλλειμμα να διοικήσουν τον δήμο, και ομιλώ ασφαλώς, για

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Αντιδήμαρχος στην Ηράκλεια Σερρών έκλεψε τρόφιμα για απόρους, η πολιτική αλητεία στην ψηφοθηρία δεν έχει όρια

Αντιδήμαρχος του Δήμου Ηράκλειας Σερρών ήταν ο δράστης της κλοπής τροφίμων για απόρους στις Σέρρες. Ο αντιδήμαρχος επέστρεψε τα προϊόντα, όταν έγινε αντιληπτός. Σύμφωνα με το thestival.gr είχε προλάβει να αφαιρέσει στο διάστημα 7 με 22 Ιανουαρίου κι αφορά έξι κασόνια γραβιέρα, 23 κασόνια φέτα, έξι κασόνια μακαρόνια και 35 κιβώτια ελαιόλαδου συνολικής αξίας 1.000 ευρώ, τα οποία προοριζόταν για την υλοποίηση σχετικού προγράμματος για τη διανομή προϊόντων σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του δήμου. Σκοπός του ήταν να τα διαθέσει όπου εκείνος ήθελε.
Σε ρεπορτάζ της ΕΤ-3 όταν έγινε η κλοπή, οι εθελοντές που είναι υπεύθυνοι για τα προϊόντα σε δηλώσεις που έκαναν μπροστά στην κάμερα υπέθεταν ότι ο κλέφτης θα ήταν κάποιος άνθρωπος που είχε ανάγκη. «Δεν μπορούμε να τον κατηγορήσουμε», έλεγαν πολύ ανθρώπινα αλλά δεν είχαν φανταστεί ότι ο κλέφτης ήταν ο αντιδήμαρχος.
 

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Σγουρός: Ναι σε ουσιαστικό έλεγχο, όχι στην εποπτεία

Την αντίθεση των Περιφερειών στη σύσταση και λειτουργία του Οικονομικού Παρατηρητηρίου των ΟΤΑ, επανέλαβε ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ και  περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός κατά την παρουσία του στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.
Παράλληλα, ο κ. Σγουρός αναφέρθηκε στην πάγια θέση της ΕΝ.Π.Ε. για άμεση εφαρμογή του προληπτικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο για όλες τις δαπάνες των Περιφερειών.
«Θέλουμε καλύτερους ελέγχους και όχι περισσότερους ελέγχους. Είναι αντιπαραγωγικό και αναποτελεσματικό να φορτώνουμε τις υπηρεσίες με πολλούς – αλληλοκαλυπτόμενους – ελέγχους. Ζητάμε έναν εξαντλητικό, πλήρη και επί της ουσίας έλεγχο πριν από κάθε μας δαπάνη, και όχι έναν έλεγχο που έρχεται καθυστερημένα, αφότου έχει γίνει η δαπάνη και έχει πλέον δημιουργηθεί τετελεσμένο.