Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Επιστολή – Απάντηση κας Δημάρχου στο δημοσίευμα της εφημ. Η ΝΙΚΗ



Αγαπητέ κύριε Βλουτή,
Με έκπληξη αλλά δεν το κρύβω και με αγανάκτηση μαζί, άκουσα σήμερα το απόγευμα, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας, δημοτικό σύμβουλο της μειοψηφίας να διαβάζει μεγαλοφώνως ένα απόσπασμα από πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Η ΝΙΚΗ (αρ. φύλλου 1331 Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014) όπου αρθρογραφείτε, με το οποίο αποδίδετε σε μένα λόγια που δεν ειπώθηκαν και ούτε ήταν δυνατόν να ειπωθούν στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε, σχετικά με την αύξηση των δημοτικών τελών.
Το απόσπασμα που ανέγνωσε ο δημ. Σύμβουλος είναι το εξής:

« Πρεπει κε Βλουτη, να καταφερω σε συντομο χρονικο διαστημα, να αποφυγω την επιτηρηση του Υπουργειου, μεσα απο το Παρατηρητηριο του, για τον Δημο μου……..
Ναι, οσο σκληρο και να ακουγεται, πρεπει να επιβαλλω μετρα μνημονιου (χωρις εισαγωγικα, σας παρακαλω)....Και δεν θα κανω καμμια προσληψη και θα μπω και στη διαδικασια να απολυσω ,αλλα και να μεταταξω, σε αλλους Δημους, προσωπικο και να επιβαλλω φορους, για την αυξηση εσοδων στο Ταμειο του Δημου, παιρνοντας τα απο τον κοσμο που με ψηφησε».
Όπως καταλαβαίνετε, έτσι όπως έχετε αναπτύξει την απάντησή μου στο σχετικό ερώτημα σας, δίνεται η εντύπωση στον αναγνώστη ότι είναι πρόθεση δική μου  να επιβάλλω μέτρα μνημονίου κλπ κλπ και όχι του Παρατηρητηρίου, όπως είναι και το σωστό. Έτσι όμως παρουσιάζομαι ως άνθρωπος και δη γυναίκα ανάλγητη και στερούμενη κοινωνικής ευαισθησίας, στοιχεία τα οποία δεν προσιδιάζουν στην προσωπικότητα μου.
Επειδή λοιπόν, αφενός μεν τα γραφόμενα σας δεν απηχούν τις σκέψεις και τις προθέσεις μου, κι αφετέρου πιθανολογώ ότι η συνομιλία μας είναι ηχογραφημένη, σας παρακαλώ πολύ όπως ξανακούσετε με προσοχή τη συνομιλία μας, και εφόσον διαπιστώσετε κι εσείς ιδίοις ώτοις ότι τα περί επιβολής μέτρων μνημονίου κλπ είναι μέτρα που όχι εγώ αλλά το Παρατηρητήριο θα επιβάλλει σε περίπτωση που ο Δήμος ενταχθεί σε Πρόγραμμα Εξυγίανσης, τότε παρακαλείσθε για λόγους ηθικής αποκατάστασης να προβείτε στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας σας στην επιβεβλημένη διόρθωση την οποία οφείλετε για λόγους δεοντολογικούς να δημοσιεύσετε στην ίδια θέση δηλ. στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας.
Πιστεύω να συμφωνήσετε μαζί μου ότι με τον τρόπο που αναγράφονται και τα όσα εξιστορούνται από το σημείο « Ναι, οσο σκληρο ………» μέχρι το τέλος, δεν συνάδουν με το πνεύμα της πρώτης παραγράφου που αναφέρει « Πρεπει ...........να αποφυγω την επιτηρηση του Υπουργειου μεσα απο το Παρατηρητηριο του, για το Δημο μου...»
Θέλω να πιστεύω ότι πρόκειται περί λάθους και όχι σκοπιμότητας.
Τέλος, σε περίπτωση που δεν αναγνωρίσετε το λάθος, παρακαλώ πολύ να μου χορηγήσετε ένα αντίγραφο του ηχητικού ντοκουμέντου όπως και το συγκεκριμένο φύλλο αρ. 1331 της εφημερίδας σας, τα οποία μπορώ να τα παραλάβω η ίδια από τα γραφεία σας όταν θα ετοιμαστούν, αρκεί να με ειδοποιήσετε.
Προσβλέποντας σε μία απάντηση εκ μέρους σας
Σαλαμίνα 28/11/2014
Διατελώ μετά τιμής
Ισιδώρα Νάννου
Δήμαρχος Σαλαμίνας
Κιν. 6976013482

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΝΑΝΝΟΥ ΜΕ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΣΟΥ.

ΑΞΙΑ ΔΗΜΑΡΧΙΝΑ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙΣ ΤΟΥΣ "ΚΟΛΑΟΥΖΟΥΣ" ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟ Ι Δ Ι Ο Σ Χ Ο Λ Ι Ο ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ BLOGS ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΛΟΥΤΗ!!!
ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ Μ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΣΕ ΞΕΣΚΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΠΡΟΣΤΥΧΑ. ΑΛΗΘΕΙΑ... ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ. ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΤΑΞΕΣ; ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΦΟΡΜΠΥΧΤΙΚΗ ΣΟΥ; ΕΛΑ, ΠΕΣ... ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ... ΣΕ ΘΕΛΩ, ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΙΚΑΝΗ, ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΧΑΡΑΤΣΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ "ΑΔΕΛΦΡΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ", "ΤΟ ΤΕΚΝΟ ΤΟΥ ΑΝΑΤΡΕΠΩΜΕΝΟΥ", ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΑΡΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ" (ΟΠΩΣ ΕΔΩΣΕΣ ΤΟ Δ Ι Κ Α Ι Ω Μ Α ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΒΛΟΥΤΗ ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ BLOGS ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ), ΠΩΣ ΑΞΙΖΕΣ ΝΑ ΒΓΕΙΣ...
ΑΛΛΙΩΣ, ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΞΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ...
γκεγκε;

Ανώνυμος είπε...

Ο Τσαβαρής χτύπησε με ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΦΡΑΣΗ τη Νάννου και ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ που αναφέρει πως το ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΗ ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΣ, "αν και δεν είναι στις προθέσεις της"... Γιατί ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΘΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ (ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΥΤΗ) ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ... Γράφει ο άνθρωπος που τον έχετε ξεσκίσει όλοι οι Νανόσκυλοι, χωρίς να έχετε μπει στον κόπο να ενημερωθείτε ΣΩΣΤΑ και μετά να κρίνετε: "39.220 κάτοικοι, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του 2011, καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, για να ...εξοφλήσουν τα σπασμένα προηγούμενων χρόνων που το χρήμα "έρεε άφθονο, χωρίς να σκεφτούν πως δεν έπρεπε να "τρώνε" από τα έτοιμα. Σπαταλούσαν τόσα χρήματα για να διοργανώσουν τη γιορτή του κρασιού, τη γιορτή του ψαρά και τόσες άλλες εκδηλώσεις, στερεύοντας -στην κυριολεξία- το Ταμείο του Δήμου μας"...
Γράφει ακόμα ο Κ. Βλουτής:Την ρωτώ αν οι ψηφοφόροι της περίμεναν, μετεκλογικά, να δουν τη Δήμαρχό τους να "ενστερνίζεται" την πολιτική του Μνημονίου ή κάτι άλλο από εκείνη και η απάντησή της έχει τον ίδιο σκληρό τόνο στη φωνή: "Ποτέ, στον προεκλογικό μου αγώνα, δεν έκανα παροχολογία, όπως έκαναν άλλοι, τάζοντας στον κόσμο, μόνο και μόνο για να ξαναβγούν... Ποτέ δε υποσχέθηκα στους ψηφοφόρους μου κάτι που να μην μπορώ να το πράξω μετά... Και επειδή καταλαβαίνω που το πάτε θέλω να μεταφέρεται στους αναγνώστες της εφημερίδας: Υπόσχομαι, ως Δήμαρχος όλων των Σαλαμινιωτών πως σε δύο, το πολύ, χρόνια, θα έχω βρει άλλους τρόπους να μαζέψω πόρους, έτσι ώστε να τους ελαφρύνω από τα "χαράτσια. Κι αυτό που σας λέω είναι δέσμευση"!...
Στη 2σέλιδη συνέντευξή της, που ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, τη βρήκα, αναφέρει: Η Δήμαρχος "καλεί όλους τους Σαλαμινιώτες να βάλουν "πλάτη" έτσι ώστε, με το νοικοκύρεμα του Δήμου, να εξοικονομηθούν επαρκείς πόροι τόσοι που "του χρόνου να μπορέσουμε με χαρά να μειώσουμε την επιβάρυνση. Όλοι ζούμε την τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας και καταλαβαίνω ότι και το 1 ευρώ είναι δυσεύρετο, αλλά μπροστά στις εκατοντάδες και τις χιλιάδες ευρώ του ΕΝΦΙΑ που μας χαρατσώνουν χωρίς ανταπόδοση, τουλάχιστον στη δική μας περίπτωση θα πιάσουν τόπο, θα προστατέψουμε την υγεία μας και ίσως έτσι αποφευχθεί και η ένταξη στο Πρόγραμμα Εξυγίανσης το οποίο θα είναι πολύ πιο δαπανηρό κι επώδυνο για όλους μας"."...
ΠΟΙΟΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ, ρε, ο άνθρωπος; ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ τους και δεν βλέπουμε το χάλι μας, που εμείς φταίμε, για όσα έφαγαν και θα φάνε ακόμα... Γιατί είμαστε ΠΡΩΤΟΙ να τσακωνόμαστε ΜΕΤΑΞΥ μας και όλοι αυτοί "να πίνουν στην υγειά του κορόιδου" του Σαλαμινιώτη! Που έπρεπε ΟΛΟΥΣ να τους διώξουμε απ΄το νησί που το ξέσκισαν τόσα χρόνια. ΑΛΛΟΙ μπορεί να έχουν να πληρώσουν τα χαράτσια της, αλλά ΕΓΩ και μαζί μου κι άλλοι, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ...
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ