Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Γιάννης Τσαβαρής, προκαλεί την Δήμαρχο σε δημόσια συζήτηση γιατί ο Δήμος δεν μπορεί να πάρει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα

Στα πλαίσια των επαφών της με την Βουλευτή της Β’ Πειραιά κ. Μαρία Γιαννακάκη, η κυρία Δήμαρχος υπογράμμισε ότι «ο Δήμος δεν μπορεί να πάρει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συμμετάσχει σε διαδικασίες προγραμμάτων ΕΣΠΑ» και το λέει έτσι απλά, χωρίς αιδώ, αποκρύπτοντας την αλήθεια.
Η κυρία Δήμαρχος γνωρίζει πολύ καλά ότι:
-          Επί των ημερών μας δεν υπήρχε καμία οφειλή σε ΙΚΑ και Εφορία
-          Επί των ημερών μας ξεκίνησε η εκκαθάριση της πρώην Δημοτικής Επιχείρησης ΔΗ.Κ.Ε.ΣΑ και ολοκληρώθηκε τον περασμένο Αύγουστο
Επίσης, η κυρία Δήμαρχος γνωρίζει πολύ καλά ότι ο Δήμος στερείται φορολογικής ενημερότητας, λόγω της μη απόδοσης  στην Εφορία (παρακρατηθέντων Φ.Π.Α. και Φ.Μ.Υ.) της πρώην Δημοτικής Επιχείρησης ΔΗ.Κ.Ε.ΣΑ, επί Δημαρχίας Σπύρου Σοφρά, ποσού 1.000.000 ευρώ περίπου και ασφαλιστικής ενημερότητας, λόγω της μη απόδοσης στο ΙΚΑ (παρακρατηθέντων εργοδοτικών εισφορών) πάντα της ίδιας Δημοτικής Επιχείρησης και κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, ποσού 270.000 ευρώ.
Γνωρίζει επίσης πολύ καλά η κυρία Δήμαρχος, ότι οι οφειλές αυτές βεβαιώθηκαν στην Εφορία και το ΙΚΑ σε βάρος του Δήμου τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Η κυρία Δήμαρχος αντί να προστατεύσει τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών, όπως είναι υποχρεωμένη, προτιμά να προστατεύσει τον «πολιτικό της φίλο» κ. Σπύρο Σοφρά, αποκλείοντας την Σαλαμίνα από την συμμετοχή της στα Προγράμματα ΕΣΠΑ και όχι μόνο.
Πράξη πολιτικής αναλγησίας και κοινωνικής αμετροέπειας αποτελεί η επιλογή της κυρίας Δημάρχου να καταδικάσει τον Δήμο, σε εποχή κρίσης, στην μιζέρια και τον αφανισμό, προσφέροντας απλόχερα, πολιτική και νομική κάλυψη στον υπαίτιο αυτού του κακουργηματικού χαρακτήρα γεγονότος.
Θα καλέσουμε την κυρία Δήμαρχο σε συζήτηση του θέματος σε Δημοτικό Συμβούλιο, που με δική μας πρωτοβουλία θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, να προασπίσει τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών, ως έχει εκ του Νόμου υποχρέωση και να πράξει τα δέοντα, προκειμένου ο Δήμος να απεμπλακεί από την δυσχερέστατη αυτή θέση, να μην ζημιωθεί  και να μπει σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης και κοινωνικής πολιτικής για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας.
Σαλαμίνα 20/11/2014
Ο τ. Δήμαρχος Σαλαμίνας
Γιάννης Τσαβαρής

Δεν υπάρχουν σχόλια: