Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Ενημέρωση για απόπειρα απάτης επαγγελματιών

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων απέστειλε επιστολή στους Επαγγελματικούς Συλλόγους της Π.Ε. Νήσων, τους δήμους και τα αστυνομικά τμήματα της χωρικής τους αρμοδιότητας με κοινοποίηση στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πειραιά, κατόπιν τηλεφωνικών καταγγελιών από ιδιοκτήτες επιχειρήσεων τροφίμων διαφόρων περιοχών όπως από Σαλαμίνα, Αίγινα, Γαλατά, Ύδρα και Πόρο, αναφορικά με απόπειρα απάτης τους από δήθεν υπάλληλο του Υγειονομικού με το επώνυμο «Γαλανός».
Στην ενημερωτική επιστολή που υπογράφει ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, το τμήμα Υγειονομικού & Περιβαλλοντικού Ελέγχου εφιστά την προσοχή στους Επαγγελματικούς συλλόγους και τους πληροφορεί ότι :

-         Οι υγειονομικοί έλεγχοι διενεργούνται σύμφωνα με την Εθνική και Ενωσιακή Νομοθεσία.
-          Πάγια τακτική της Υπηρεσίας όταν υπάρχουν καταγγελίες για επιχειρήσεις τροφίμων είναι να διενεργείται έκτακτος υγειονομικός έλεγχος χωρίς προειδοποίηση του καταγγελλόμενου έτσι ώστε να είναι δυνατή η αξιολόγηση της κατάστασης υπό πραγματικές συνθήκες.
-         Οι επόπτες Δημόσιας Υγείας διαθέτουν υπηρεσιακή ταυτότητα την οποία και είναι υποχρεωμένοι να επιδεικνύουν πριν την έναρξη του υγειονομικού ελέγχου.

Τέλος, γίνεται έκκληση σε όλους τους υπεύθυνους των επιχειρήσεων τροφίμων να μην επιτρέπουν τον υγειονομικό έλεγχο της επιχείρησης τους εάν οι ελεγκτές δεν επιδείξουν την υπηρεσιακή τους ταυτότητα και όταν παρουσιάζονται φαινόμενα απάτης ή εκβιασμού τους να καταγγέλλουν άμεσα το γεγονός στο Τμήμα Ασφάλειας της περιοχής τους ή στον Εισαγγελέα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: