Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Παίρνοντας αποστάσεις από τα γεγονότα

Είναι αλήθεια πως εδώ στην Σαλαμίνα ζούμε το θέατρο του παραλόγου, η απολίτικη κι αυθαίρετη δημοτική διοίκηση περνά από το κακό στο χειρότερο μη σας πω στο χειροτερότερο.
Ακούσαμε προεκλογικά το «κάλεσμα» της νεράιδας, πιστέψαμε σαν χάπατα τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα και τα κατάπιαμε χωρίς νερό κι αμάσητα μάλιστα και τώρα, δεν χωνεύεται με τίποτα.
Φυσικά για προφανείς λόγους διατηρώ την ανωνυμία μου και είμαι βέβαιος πως με δικαιολογείται, με τα νέα ήθη και έθιμα του τόπου μας δεν είναι να παίζουμε!

Διαβάζοντας δε την τελευταία ανακοίνωση-καταγγελία του πρώην Δημάρχου κ Γιάννη Τσαβαρή για τις μεθοδεύσεις της νεοφώτιστης Δημάρχου δεν πίστευα στα μάτια μου. Περίμενα αν μη τι άλλο να βγάλει μια ανακοίνωση να τον διαψεύσει, να τον κατακεραυνώσει, αμ’ δε, στου κουφού την πόρτα, πάρ’ την πόρτα και φύγε.
Δεν πέρασαν δε λίγα 24άωρα από την καταγγελία Τσαβαρή κι έρχεται να τον «δικαιώσει» και με την 22η έκτακτη οικονομική επιτροπή, όπου παγίως τους ενημερώνουν μια ώρα πριν, ώστε οι περισσότεροι να μην μπορούν να παραστούν, αυτό θα πει μεθόδευση κα Δήμαρχε, δάσκαλε που δίδασκες και νόμους δεν εκράτεις.
Μπαίνοντας λοιπόν στην διαύγεια του Δήμου Σαλαμίνας στην ΑΔΑ: ΩΝΔΛΩ1Ε-ΟΗ5 - Έγκριση Πρακτικού της Επιτροπής διενέργειας του ανοικτού διεθνή ηλεκτρονικού διαγωνισμού που αφορά την: «Προμήθεια καυσίμων κίνησης, θέρμανσης και ελαιολιπαντικών του Δήμου Σαλαμίνας». καταλαβαίνει και ο πλέον καλόπιστος πως είναι οι πλέον ακατάλληλοι για να μας παραδώσουν μαθήματα «ήθους, ηθικής, εντιμότητας και χρηστής διαχείρισης των δημοσιονομικών»:
Φαντάζομαι ότι και πάλι η αντιπολίτευση ειδοποιήθηκε μια ώρα πριν τηλεφωνικά και γι αυτό απουσίαζε.
Απουσίαζαν όμως και τρεις της συμπολίτευσης (Ειρήνη Μπινιάρη αναπληρώτρια Δημάρχου, Δραγομάνοβιτς Γεράσιμος, Γκλίστης Προκόπης) γιατί άραγε;;; Αυτοί είχαν σαφή αντίληψη του προβλήματος και απείχαν;
Ποιος ήταν ο λόγος του κατεπείγοντος, αποφάσισαν ομόφωνα οι παρόντες για το κατεπείγον; Γιατί δεν αναφέρεται στην αναρτημένη απόφαση; Αν μη τι άλλο, αυτοί που παρέστησαν τον άκουσαν τον λόγο του κατεπείγοντος και συμφώνησαν;
Γιατί κυρία Δήμαρχε δεν ξαναγίνεται διαγωνισμός  μέσα σε 20 μέρες  όπως λέει ο Νόμος και στέλνετε  το θέμα άρον, άρον στο Δημοτικό Συμβούλιο για απ’ ευθείας ανάθεση;
Τι έγινε κυρία Δήμαρχε «ο απ’ ευθείας» όπως αποκαλούσες τον πρώην άλλαξε άρθρο κι έγινε «η απ’ ευθείας»;
Απ’ ευθείας ανάθεση λοιπόν για καύσιμα αξίας 500.000 ευρώ με ελαφριά την καρδία;
Αλήθεια τι περιμένεις από το Δημοτικό Συμβούλιο; Ήδη έχεις κατηγορηθεί γι αυτό από την αντιπολίτευση αλλά και από τρεις δικούς σου (Καπετάνιου – Πρόεδρος ΔΣ, Βασιλικής και Τοπούζογλου).
Ακούγεται από πολλούς ότι η οικονομική κρίση θα μετασχηματίσει το σύγχρονο χρεοκοπημένο μοντέλο ζωής και θα φέρει νέα νοοτροπία και θα οδηγήσει σε καλύτερες μέρες.
Υπό ποιες προϋποθέσεις όμως; Μια κοινωνία που τη διοικούν κοντόφθαλμες, γερασμένες και ιδιοτελείς  συνειδήσεις πως μπορούν να φέρουν το καινούργιο;
Εμείς οι νέοι  τα βλέπουμε όλα αυτά… ξεκινώντας από τον δικό μας μικρόκοσμο την δική μας τοπική κοινωνία.

Ξυπνήσαμε και διεκδικούμε «ο σιωπών δοκεί συναινείν» 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάθε καινούργιο ιδιαίτερα από νέους ανθρώπους είναι καλοδεχούμενο και επιβεβλημένο.
Χρειάζεται η πείρα κι εμπειρία όμως και των μεγαλύτερων σε ηλικία αυτών που έχουν να επιδείξουν εντιμότητα, έργο και πολύ τρέξιμο, παρά την ηλικία τους. Η ιστορία όσο πρόσφατη κι αν είναι έχει γραφτεί κι έχει αναδείξει και καταδείξει από πολύ νωρίς μόλις ένα χρόνο μετά τον πολιτικό εκείνο που αγωνίστηκε για την Σαλαμίνα όσο κανείς. Η ιστορία συνεχίζει να γράφεται αλλά δυστυχώς για την Σαλαμίνα οι σελίδες που γράφονται εδώ κι ένα χρόνο είναι μελανές, μαύρες σαν το κατράμι.

Ανώνυμος είπε...

Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην Σαλαμίνα, αυτό της κινητής τηλεφωνίας “WIND”, παρά την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Σαλαμίνας, μπαίνει στο ψυγείο με ευθύνη Δημάρχου και Κορρού που το έφερε τότε στο προσκήνιο.
• Τι άνομες δεύτερες σκέψεις έγιναν;
• Τι συνδιαλλαγή και με ποιους;
• Τι θέλουν να αποφύγουν και να κρύψουν;
• Ποιες οι σκοπιμότητες;
Κυρία δήμαρχε γνωρίζεται πως αυτό και μόνον από μόνον του αποτελεί παράβαση καθήκοντος και διώκεται ποινικά;
Ο παραθεσμικός Δήμαρχος καλός γνώστης και των νομικών θεμάτων δεν σας ενημέρωσε;
Ε ρε γλέντια

Ανώνυμος είπε...

Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2015
ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΠΝΙΓΜΩΝ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ


Μείζον καλοκαιρινό θέμα οι φετινοί πνιγμοί στο νησί μας. Ο ένας μετά τον άλλο οι πνιγμοί έχουν προκαλέσει πόνο σε αρκετά σπίτια συντοπιτών μας. Βασιλικά, Μπλε Λιμανάκι, «Κατάστημα», Άγιος Γεώργιος, είναι μερικές από τις περιοχές των αδικοχαμένων αυτών ανθρώπων. Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια, τα γράφουμε, τα φωνάζουμε, τα ποστάρουμε, και όμως τίποτα δεν αλλάζει. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής θα έπρεπε και πρέπει να είναι το κυριότερο μέλημα μας. Όλη αυτή η δυσάρεστη κατάσταση που βιώνουμε κάθε καλοκαίρι στο νησί μας θα μπορούσε να καταπολεμηθεί αν όχι πλήρως τουλάχιστον κατά ένα μεγάλο ποσοστό με την πρόσληψη μιας ομάδας ναυαγοσωστικής βοήθειας.

Παλιότερα τέτοιες ομάδες υπήρχαν και είχαν αποτέλεσμα, τώρα όλα έχουν εγκαταλειφθεί. Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι βάζουν ιδιωτικούς φρουρούς για τα πάρκινγκ και δεν μπορούν να βάλουν ναυαγοσώστες στις παραλίες. Αυτή η ξεφτίλα μόνο σε εμάς υπάρχει. Δεν αισθάνεστε ντροπή;Μακριά απ’ το σπίτι μας κι ας είναι όπου να’ναι;
Θα σας παρακαλούσα να δείξουμε την πρέπουσα ευαισθησία γιατί μιλάμε για ανθρώπινες ζωές και δεν ξέρεις ποτέ, που, πότε και σε ποιον μπορεί να συμβεί το κακό. Αναλογιστείτε τα παραπάνω κι ας γίνει το παρόν κείμενο υπόβαθρο για την εκκίνηση διαδικασιών καταπολέμησης και πρόληψης των παραπάνω τραγικών γεγονότων.


ΣΚΕΨΟΥ
«ΣΗΜΕΡΑ Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΑΥΡΙΟ ΠΟΙΟΣ;»
(Λόγια σκληρά,λόγια αλήθειας)

Με εκτίμηση Q.

Πρόταση σε αυτούς που κάνουν τα ψηφίσματα των νόμων .Να συμπληρώσουν ότι ΟΛΕΣ οι παραλίες να έχουν'' ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ.'' &κυρίως τα μαγαζιά που μαζεύουν & τον περισσότερο κόσμο και να χρεώνονται όλη την ευθύνη τα μαγαζιά Όπως ήταν & η πρόταση του κ. ΒΑΣΙΛΙΚΗ ,άλλά ο δήμος δεν θα τους χρεώνει από 15ευρω σε 25 ευρω θα το αφήσει 15. Πιστεύω ότι η ζωή ενός συνανθρώπου μας έχει μεγαλύτερη αξία από το να βγάλει κάτι παραπάνω ο ΔΗΜΟΣ Μπορεί αυτός που θα προσπαθήσουν να σώσουν τελικά να μη το καταφέρουν αλλά θα έχουμε καθαρή την συνείδηση μας ,ότι είχαμε την απαιτούμενη πρόβλεψη!!! Και θα υπάρξουν & θέσεις εργασίας για νέα ΠΑΙΔΙΑ που είναι ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ & κάνουν ότι δήποτε άλλο !!!Γιατί χρειάζεται μαθήματα για να κάνεις αυτό το επάγγελμα!!
Δημητριάδου Μαρία