Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Σταχυολογούμε κάποια σχόλια και παρατηρήσεις bloggers που αξίζει να τα δεις


Σταχυολογούμε κάποια σχόλια και παρατηρήσεις bloggers από τα φιλικά blogs που αξίζει να τις δει κανείς. Η ελεύθερη διακίνηση ιδεών και απόψεων είναι μέγιστο καθήκον και θα τις προβάλλουμε όλες έστω κι αν διαφωνούμε, όταν αυτές διατυπώνονται με ευγένεια και κυρίως κόσμια και με επιχειρήματα. Πεζοδρομιακές απόψεις δεν θα προβάλλονται τουλάχιστον απ’ το δικό μας blog για τον λόγο αυτό και σταματήσαμε τα ελεύθερα σχόλια αναγνωστών. Το θέμα είναι σε συζήτηση μεταξύ της συντακτικής ομάδας και θα επανέλθουμε. 

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
κατόπιν αντεγκλήσεων και διαξιφισμών χθες στο δήμο Σαλαμίνας ανάμεσα στον Καπετανάκη και τον Βαγγέλη Αστράκο για το θέμα της χρηματοδότησης του συλλόγου Κρητών, με τον Αστράκο να επιμένει ότι η εν λόγω χρηματοδότηση θα ανοίξει την όρεξη των υπολοίπων και τον Καπετανάκη να επιμένει για την χρηματοδότηση νικητής βγήκε ο αξιότερος Καπετανάκης. Γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του τον Αστράκο, για να μην πω κάπου αλλού επέτυχε το ποσό ενισχύσεως των 2000 ευρώ
14/12/11 17:30
Σ.Δ.: μήπως ήλθε η ώρα να ξυπνήσει ο εμπορικός σύλλογος; Τι κάνει κοιμάται ολόρθος; Πως προστατεύει τα δικαιώματα των μελών του κάνοντας πλάτες στον δήμαρχο και αντιδήμαρχο να επιδοτούν υμετέρους συλλόγους;  

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Χθες το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε ίσως την ....σπουδαιότερη απόφαση που έχει ποτέ πάρει.
Μετά από πρόταση του Δημάρχου, οι δημοτικοί του σύμβουλοι ψήφισαν να εξουσιοδοτηθεί ο Δήμαρχος να κάνει ότι μπορεί για να βρει χρήματα για να τελειώσει το έργο της αποχέτευσης.
Πιο κουτή και κουφή πρόταση απ’ αυτήν δεν μπορούσε να υπάρχει.
Κι όμως οι δημ. σύμβουλοί του, ως αγέλη προβάτων, μαζί με τα εξαπτέρυγα Στ. Μπακαούκα και Μιχ. Π"γεωργίου την ψήφισαν αβρόχοις ποσίν.
Ευτυχώς που δεν έπραξαν το ίδιο και οι υπόλοιποι της μειοψηφίας, κι έτσι διεσώθη την τελευταία στιγμή το κύρος αυτού που λέγεται Δημοτικό Συμβούλιο.
Να ψηφίζουν για κάτι που είναι αυτονόητο, υποχρέωση και καθήκον ενός δημάρχου, ε! αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Θα το θυμόμαστε ως ανέκδοτο.
Κάθε απόφαση που παίρνεται παράγει δικαιώματα και υποχρεώσεις, έχει δε αποστολέα και παραλήπτη.
Αυτή η απόφαση τι παράγει και ποιόν έχει αποστολέα και παραλήπτη;
Εδώ παρατηρείται το οξύμωρο σχήμα, αποστολέας και παραλήπτης να ταυτίζονται δηλ. ο δήμαρχος εζήτησε από το Συμβούλιο να εξουσιοδοτήσει τον ίδιο για να κάνει αυτά που δικαιούται και υποχρεούται, ως εκ της θέσης που κατέχει, να κάνει.
Με συγχωρείτε, αλλά αδυνατώ να το ερμηνεύσω.
Μου θυμίζει το άσμα του Πάριου: Θα στείλω κι ένα γράμμα και σε μένα.
Θαυμάστε επίπεδο δημοτικών συμβούλων.
14/12/11 17:36
Σ.Δ.: αυτή είναι η μια άποψη γιατί υπάρχει και η άλλη άποψη η οποία βρίζοντας και χλευάζοντας πεζοδρομιακά μια και στερούνται επιχειρημάτων, η οποία και απαιτεί να είχε ψηφίσει και η μειοψηφία το αυτονόητο.
Ο δήμαρχος πρέπει να εργάζεται για το καλό του τόπου και να κάνει ΟΤΙ είναι δυνατόν να βρίσκει χρήματα και επιδοτήσεις πάσης φύσεως για να προχωρά τα όποια έργα.
Άλλη ερμηνεία του ``Καλλικράτη`` ΔΕΝ υπάρχει και δεν χρειάζεται προς τούτο ΚΑΝΕΝΑ ψήφισμα ο κ. δήμαρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: