Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Όχι στη διπλή ζεύξη με την ηπειρωτική Αττική


Σαλαμίνα 04 Νοεμβρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα : Όχι στη διπλή ζεύξη με την ηπειρωτική Αττική

Η διπλή ζεύξη της Σαλαμίνας με την ηπειρωτική Αττική, ήταν το μοναδικό θέμα της 30ης τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σαλαμίνας, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1η Νοεμβρίου 2011.
Η συνεδρίαση, λόγω της σπουδαιότητας του θέματος, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου «Δημήτρης Μπόγρης» και ήταν ανοιχτή για το κοινό, το οποίο κατέκλυσε το χώρο.
Στη συνεδρίαση, μεταξύ άλλων, παρευρέθησαν και ο Βουλευτής Β΄ Πειραιά κ. Αναστάσιος Νεράντζης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Βουδούρης.
 Η συζήτηση κύλισε ομαλά και, εκτός από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, το λόγο έλαβε και ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, ο οποίος δήλωσε ακόμα μια φορά τη στήριξη της Περιφέρειας προς το Δήμο μας.
Στο τέλος της συνεδρίασης δόθηκε ο λόγος σε πολίτες και σε φορείς, οι οποίοι εξέφρασαν τις απόψεις τους για το κρίσιμο θέμα της ζεύξης.
Η συνεδρίαση έληξε με έγκριση κατά πλειοψηφία της πρότασης του κ. Δημάρχου, για τη δημιουργία των αναγκαίων υποδομών και την εκτέλεση των έργων που είναι απαραίτητα για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του νησιού μας, με απαραίτητη προϋπόθεση  την ολοκλήρωση των οφειλομένων παρεμβάσεων.
Διενέργεια επίσης δημοψηφίσματος, έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία να εκφράσουν όλοι οι κάτοικοι της Σαλαμίνας τη γνώμη τους για την ενδεχόμενη ζεύξη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ  

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κε Δήμαρχε, στο δημ. συμβούλιο είπατε ότι θα γίνει δημοψήφισμα ώστε ο λαός της Σαλαμίνας να αποφασίσει και όχι για να εκφράσει τη γνώμη του (όπως λέτε τώρα)για το αν θέλει την ζεύξη ή όχι.
Η κα Νάννου σας είπε ότι σύμφωνα με το νόμο, δημοψήφισμα για τη ζεύξη δεν μπορεί να γίνει και μάλιστα το χαρακτήρισε "βεγγαλικό"
και σας κατηγόρησε ευθέως γιαυτό.
Απάντηση δεν της δώσατε.
Μπορείτε τουλάχιστον σε μας, το λαό της Σαλαμίνας, να μας δώσετε απάντηση;
Νομιμοποιείσθε να κάνετε το δημοψήφισμα ή όχι ;

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΟΦΡΑΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΜΕΣΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΠΑΠΑΤΖΗ ΠΑΡΑΜΥΘΑΤΖΗ. ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΗ ΔΙΓΛΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ. ΩΩΩΩΕΕΕΕΩΩΩΩ

Ανώνυμος είπε...

Η συζήτηση ναι κύλισε ομαλά, αλλά στο τέλος έγινε μπάχαλο.
Το ιψενικό τρίγωνο Τσαβαρής – Λαλούσης – Σοφράς, έκανε το
ακροατήριο να αηδιάσει για όσα βγήκαν στη φόρα.
Όταν ο Σοφράς κατηγόρησε τον Τσαβαρή για διγλωσία, ο Τσαβαρής του επιτέθηκε με την στεντόρεια φωνή του κατηγορώντας τον για μυστική διπλωματία, επειδή είχε κάνει συνάντηση με τον Μαγκριώτη και τη συνάντηση αυτή την είχε εκμυστηρευτεί μόνο στην Κοινοπραξία, επικαλούμενος και την μαρτυρία του κ.Λαλούση.
Ο Σοφράς τότε αντέδρασε αποκαλώντας τον Τσαβαρή ψεύτη και ζήτησε επίμονα από τον κ.Λαλούση να το επιβεβαιώσει ή να το διαψεύσει.
Βέβαια, ο Σοφράς δεν ήξερε και δεν περίμενε ποτέ ότι ο κ.Λαλούσης θα μεταβίβαζε στον Τσαβαρή την πληροφόρηση που του είχε εμπιστευτεί.
Ο κ.Λαλούσης αντί να καλύψει τον Σοφρά (ως όφειλε αφού η πληροφόρηση ήταν εμπιστευτική) τον εξέθεσε, επιβεβαιώνοντας τα λεγόμενα του Τσαβαρή τον οποίο όμως συγχρόνως και καυτηρίασε για το ότι τον χρησιμοποίησε στην αντιπαλότητά του με τον Σοφρά.
Αν είναι δυνατόν να γίνονται και να λέγονται τέτοια πράγματα σε ανοικτό δημοτικό συμβούλιο. Ήμαρτον θεέ μου, τι άλλο θα δούμε!