Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

«Πραξικόπημα» η θεσμοθέτηση της ΚΥΑ για τα ιχθυοτροφεία, που προβλέπει την καταστροφή των νότιων περιοχών της Σαλαμίνας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
«Πραξικόπημα» η θεσμοθέτηση της ΚΥΑ για τα ιχθυοτροφεία, που προβλέπει την καταστροφή των νότιων περιοχών της Σαλαμίνας
   Τη Δευτέρα, 14.11.2011, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας διοργάνωσε συνάντηση εργασίας με αντικείμενο την αποτροπή της θεσμοθέτησης του «Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τις Υδατοκαλλιέργειες». Στην συνάντηση αυτή συμμετείχε και ο Δήμος Σαλαμίνας δια του Προέδρου του Δημ. Συμβουλίου κ. Νίκου Κόγια.

 Την ίδια μέρα, ενώ η κυβέρνηση Εθνικής συνεργασίας περίμενε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, η απερχόμενη κυβέρνηση  δημοσίευσε το ΦΕΚ 2505/2011,σύμφωνα με το οποίο η καταστροφική για τη Νότια  πλευρά της  Σαλαμίνας  ΚΥΑ  ( Κοινή Υπουργική  Απόφαση)  έχει εγκριθεί από τις 4.11.2011!
Σύμφωνα με το συγκεκριμένο ΦΕΚ την ίδια  ημέρα 4.11.2011:
α) Συνεδρίασε το Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξίας και έλαβε απόφαση έκφρασης γνώμης επί του Σχεδίου της ΚΥΑ.
β)Διαβίβασε τη γνώμη στο ΥΠΕΚΑ.
γ) Το ΥΠΕΚΑ την  επεξεργάστηκε, την διαμόρφωσε και διαβίβασε την τελική εισήγησή του προς την αρμόδια διυπουργική Επιτροπή.
δ) Η διυπουργική Επιτροπή συνεδρίασε, μελέτησε και ενέκρινε το περιεχόμενο της ΚΥΑ!!!. ΟΛΑ ΑΥΤΑ  μέσα σε μια και μόνο ημέρα !!!!
    Η προκλητική αυτή ΚΥΑ συνάντησε εξαρχής  την άμεση αντίδραση των θιγομένων περιοχών. Ο Δήμος Σαλαμίνας και η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Φορέων Περιοχών που θίγονται από την Ανάπτυξη Υδατοκαλλιέργειας  στην οποία συμμετέχει, καταγγέλλουν σε όλους τους τόνους ότι η διαδικασία  θεσμοθέτησης της εν λόγω ΚΥΑ  αποτελεί πρωτοφανή θεσμική εκτροπή, πολιτικό και κοινοβουλευτικό σκάνδαλο, τόσο για λόγους διαδικασίας, όσο κυρίως και για λόγους ουσίας.
    Το Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξίας αποδεδειγμένα δεν ολοκλήρωσε τις εργασίες του και δεν εξέφρασε γνώμη. Ήδη ο πρόεδρος Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης  υπέβαλε την παραίτησή του  στον υπουργό Περιβάλλοντος για τις  συνοπτικές διαδικασίες  θεσμοθέτησης της ΚΥΑ. Παρόλα αυτά η ΚΥΑ επικαλείται την με αριθμό 26 / 4.11.2011 γνώμη του Συμβουλίου!!!
    Ήδη ο αρμόδιος εισαγγελέας έδωσε εντολή να χορηγηθούν στην Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή καθοριστικά στοιχεία και σύντομα θα δοθούν στη δημοσιότητα αποδείξεις και ονόματα!
 Ο Δήμος Σαλαμίνας καλεί:
Α) Κυρίως τους οκτώ  Βουλευτές της Β΄ Περιφέρειας Πειραιά να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να στρατευτούν στην υπόθεση ανάκλησης της ΚΥΑ 2505/2011, διαφορετικά θα θεωρηθούν ως συνυπεύθυνοι για την καταστροφή των περιοχών της Νότιας Σαλαμίνας.
Β) Όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, την ΚΕΔΕ, τους φορείς του τουρισμού και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, να στρατευτούν στον αγώνα της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής  και να απαιτήσουμε από κοινού την άμεση ανάκληση της ΚΥΑ της 2505/4-11-2011 και τη σύνταξη έγκυρης μελέτης για τις  Υδατοκαλλιέργειες επιστημονικά πλήρους και πολιτικά αξιόπιστης και όχι συνταγμένης και χρηματοδοτημένης από το Σύνδεσμο Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών, όπως αυτή που στηρίχθηκε η επίμαχη ΚΥΑ.
Γ) Την  Περιφέρεια Αττικής και προσωπικά τον Περιφερειάρχη κ. Ι. Σγουρό, άμεσα  να διαμαρτυρηθεί  εντονότατα προς κάθε κατεύθυνση, να καταγγείλει τον πραξικοπηματικό τρόπο προώθησης και υπογραφής της ΚΥΑ 2505/2011, να  απαιτήσει  την ανάκλησή της και  να φέρει το θέμα ως πρώτο στην ημερήσια διάταξη της επόμενης  συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, εισηγούμενος δυναμικές κινητοποιήσεις σε συνεργασία με τους Δήμους.
Ο
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ  ΤΣΑΒΑΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: