Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Ο ΜΑΚΡΗΣ ΕΜΠΛΕΚΕΙ ΤΟΝ ΤΣΑΒΑΡΗ ΣΕ ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ


Την προσωπική του οικειοθελή εμπλοκή μηνύοντας τους πρώην δημάρχους κ.κ. Αγαπίου και Σοφρά καθώς και τον Δντή της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου κ. Λιαροκάπη, κατάφερε έντεχνα ο πρώην δήμαρχος κ. Μακρής να φορτώσει στις πλάτες του νυν δημάρχου κ. Τσαβαρή!
Ενώ διενεργείτο προανάκριση από την κ. Ειρηνοδίκη Σαλαμίνας κατά παραγγελία του εισαγγελέα Πειραιά το 2008, μετά από πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα της εφημερίδας Η νέα ΣΑΛΑΜΙΝΑ’’ του εκδότη κ. Μίμη Ροκίδη, για τυχόν σκάνδαλα ως προς τον τρόπο και τις διαδικασίες που τηρήθηκαν μέχρι την ανάθεση του έργου της αποχέτευσης, ο κ. Μακρής κατέθεσε μήνυση κατά των ανωτέρω αναφερομένων πρώην δημάρχων και ζήτησε να συσχετιστεί με την προανάκριση, διότι κατά την προσωπική του εκτίμηση η τροποποίηση της μελέτης κατασκευής της αποχέτευσης της πόλης της Σαλαμίνας από το βαρυτικό σύστημα σε μικτό, με την κατασκευή ενός μέρους με το σύστημα vacuum, επιβάρυνε τον προϋπολογισμό του έργου κατά 8 εκατομμύρια € δηλαδή από € 16,5 εκατομμύρια  σε € 24,5 εκατομμύρια.

Μετά από πρόταση του κ. Μακρή  και αποδοχή της  από τον σημερινό  δήμαρχο,  με απόφαση  της οικονομικής επιτροπής (έκτακτη σύγκλησή της), ο δήμαρχος κ. Τσαβαρής, ενέπλεξε στην όλη υπόθεση το δήμο ως πολιτική αγωγή, προσλαμβάνοντας ως πρώτη πράξη, για δικηγόρο του δήμου τον κ. Δεμερτζή (γνωστό δικηγόρο που χρησιμοποιεί κατά κόρον ο κ. Μακρής), ερωτάται κανείς οι τρεις έγκριτοι νομικοί που έχει  σήμερα ο δήμος, δεν του ήταν ικανοί και αρκετοί για να στηρίξουν τον δήμο στην υπόθεση.
 Για την αποφυγή της παραγραφή του πιθανού αδικήματος, λόγω παρέλευσης πενταετίας (από τον Οκτώβριο του 2006), ο ανακριτής ξεχώρισε μια πλημμεληματική πράξη, η οποία και εκδικάστηκε την 20 Ιουλίου 2011 και στη οποία εκ μέρους του δήμου παρευρέθη τελικά ως δικηγόρος ο κος Δεμερτζής, η υπόθεση έτυχε αναβολής, λόγω αορίστου κατηγορητηρίου για την 23 Νοεμβρίου 2011.
 Πρόσφατα και σε δεύτερη πράξη πληροφορούμεθα, ότι ο δήμαρχος κ. Τσαβαρής έχει προσλάβει επιπλέον δυο τεχνικούς συμβούλους, προφανώς για να ενισχύσουν ή να υποστηρίξουν το κατηγορητήριο. Με τις δυο αυτές ενέργειες ο κ. Τσαβαρής, ενέπλεξε το δήμο σε μια διαδικασία που έχει πάρει το δρόμο της, στην προσπάθειά του να ωφεληθεί πολιτικά, από μια τυχόν καταδίκη των κατηγορουμένων και ιδιαίτερα του κ. Σοφρά, τον οποίον θεωρεί ως τον σπουδαιότερο  αντίπαλό του στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
            Στο σημείο αυτό, ερωτά ο απλός πολίτης αυτού του τόπου, τι έχει να προσφέρει στην υπόθεση η εμπλοκή του δήμου, μετά την πορεία που έχει πάρει η διαδικασία; πέραν της  συμπαράστασης προς τον κ. Μακρή, ο οποίος είναι ο κύριος μηνυτής και ο οποίος ήταν υποχρεωμένος να στηρίξει την μήνυσή του με δικά του έξοδα για δικηγόρο και τεχνικούς συμβούλους;
Επίσης ρωτά ο απλός πολίτης, το κόστος αυτό (νομικών και τεχνικών συμβούλων) που ανέρχεται σε μερικές  χιλιάδες Ευρώ, στην περίπτωση που αθωωθούν οι κατηγορούμενοι, ποιος θα το επιβαρυνθεί;  Σίγουρα θα πρέπει να απαντήσουν αυτοί που έχουν την ευθύνη των αποφάσεων.
 Τι έχει να απαντήσει ο κ. Τσαβαρής στο ερώτημα “αν επιχειρεί να εξοντώσει πολιτικά τον κ. Σοφρά;” με μια υποτιθέμενη κατηγορία του,  όπως  επίσης  “μήπως είναι και αυτό ένα προεκλογικό γραμμάτιο”.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Επί του πιεστηρίου, μόλις δέχτηκε τηλεφώνημα από τον Λουκά Παπαδήμο ο Καπετανάκης να δεχτεί την θέση του υπουργού οικονομικών σε αντικατάσταση του Βενιζέλου.
Έμαθε την εκπληκτική πορεία του στον δήμο Σαλαμίνας που των οδήγησε εκτός των οικονομικών του αδιεξόδων, (πρώτη φορά καταθέτει ο δήμος σωστό προϋπολογισμό χωρίς ούτε ένα αθροιστικό λάθος!!!) αυτά είδε ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός, έριξε τα μπινελίκια της ζωής του στον Βενιζέλο σήκωσε το τηλέφωνο και πήρε τον Γρηγόρη.
Γρηγόρη προχώρα σε θέλει όλη η χώρα.