Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Σήμερα στο Πλημμελειοδικείο η ώρα των εξηγήσεων για την αποχέτευση Σαλαμίνας, αν αθωωθούν Σοφράς και Αγαπίου να δούμε που θα πάνε νε χωθούνε Μακρής και Ροκίδης ! !


Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά θα καθίσουν την Τρίτη 12 Ιουλίου, οι τέσσερις πρωταγωνιστές του σίριαλ «δευτερεύον δίκτυο αποχέτευσης Σαλαμίνας». Πρόκειται για τον τέως δήμαρχο Σαλαμίνας Σπύρο Σοφρά, τον πρώην δήμαρχο Βαγγέλη Αγαπίου, τον διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών Βλάσση Λιαροκάπη και τον νομικό εκπρόσωπο της ΓΗΓΕΡΤΟΝ Χαράλαμπο Κουκάκη οι οποίοι, σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα... κατηγορούνται ότι συνέβαλαν στην αναδημοπράτηση του έργου κατά τρόπο προδήλως επιβλαβή για τον δήμο και έκαναν δεκτή πρόταση για αλλαγή της μελέτης ώστε μέρος του έργου να εκτελεστεί με το σύστημα αναρρόφησης βάκιουμ. Επίσης, κατηγορούνται για τη δημοπράτηση του έργου με το σύστημα «μελέτη – κατασκευή» άνευ ενημέρωσης του δημοτικού συμβουλίου και άνευ της γραπτής ενημέρωσης και εγκρίσεως της ΕΥΔΑΠ με αποτέλεσμα να εκτιναχθεί το σύνολο του προϋπολογισμού στα 24.335.500 ευρώ από τα 16.385.000. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι τρεις κατηγορούμενοι προέβησαν στην αξιόποινη πράξη προκειμένου να ωφελήσουν τον τέταρτο εκ των κατηγορουμένων που ανέλαβε την εκτέλεση του έργου. Ο νομικός εκπρόσωπος της ΓΗΓΕΡΤΟΝ κατηγορείται ακόμα ότι με πειθώ και φορτικότητα έπεισε τους τρεις κατηγορουμένους να τελέσουν την αξιόποινη πράξη της παράβασης καθήκοντος. Βασικοί μάρτυρες κατηγορίας είναι ο πρώην δήμαρχος Θανάσης Μακρής και ο εκδότης της εφημερίδας «Νέα Σαλαμίνα» Μίμης Ροκίδης.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, αυτοί παραπέμπονται τώρα για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος μόνο, και τούτο διότι σαν πλημμέλημα θα παραγραφόταν φέτος τον Αύγουστο, εάν περιμένανε να τελειώσει η κύρια ανάκριση για το κακούργημα της απιστίας περί την υπηρεσία.
Το αν θα καταδικαστούνε ή όχι, εξαρτάται από τη σύνθεση της έδρας.
Εαν δηλ. είναι αμερόληπτοι, κι όχι πιασμένοι.
Είναι όμως τόσα πολλά και κραυγαλέα τα στοιχεία εναντίον τους, που μου φαίνεται απίστευτο να μην καταδικασθούν.
Οπως έγραψε πρόσφατα τοπική εφημερίδα, στο Δήμο Δροσιάς υπογράφηκε αρχές του έτους σύμβαση κατασκευής του έργου της αποχέτευσης συνολικού μήκους 28.000 μ. αντί ποσού 2.300.000 ευρώ. Ο μειοδότης έδωσε έκπτωση 53%. Με λίγα λόγια εκεί το τρέχον μέτρο θα τους στοιχείσει 75 ναι 75 ευρώ, κι εδώ το τρέχον μέτρο έχει κοστίσει 650 ευρώ, και ακόμη αποχέτευση δεν έχουμε.
Πώς να μην καταδικαστούνε οι λεγάμενοι ; το τυρί το είδανε και ήτανε και χοντρό, την φάκα όμως ;

Ανώνυμος είπε...

Βρε μαλακες,βρε αθεοφοβοι,βρε ψυχασθενεις,βρε αρρωστοι απο αλτσχαιμερ,τι λετε;Εχετε μυαλο στο κεφαλι η εφυγαν τα σκατα απο τους δρομους και μπηκαν μεσα σας;Ο Μακρης κραταει τα σκηπτρα της κακιας και της κλεψιας τα ξεχασατε;Πλατετσης πχ, βιλα,αγορα οικοπεδων,εταιριες με Τραυλο και σια,οφσορ εταιριες,μερισματα σε ιατρικα κεντρα,το δημαρχειο και το Ευριπιδιο ποσο υπερκοστολογιστηκαν;ποσοι φαγανε απο εκει;Θελανε 500 κυβικα τσιμεντο πχ και χρεωνανε 1500. Ο πλατετσης πουλαγε χρυσες προκες τοτε.Ο Ροκιδης ξεχασατε οτι ηταν και ειναι ο μεγα γλυφτης και η κλανια του Μακρη;Η προεκταση του κωλου του Μακρη ειναι η κλανια του.Ε...αυτός ειναι ο Νεστωρ της δημοσιογραφιας η της δημοσιομαλακιας.Δεν βρηκε μαλακα δημαρχο να τον παιρνει μαζι του στα ταξιδια που τον επαιρνε ο Θανασακης και επειδη ο Τσαβαρης κανει συχνα εχει αρχισει το γλυψιμο απο τα παπουτσια προς τα πανω ο αρχηρουφιανος.Τι σκατα φαγωθηκατε με την αποχετευση;Οπως ο σκατογερος που εχει το ενα ποδι στον ταφο και το αλλο εξω;Προσφατα δημοσιευσε και νεκρολογισε για αλλη μια φορα την αποχετευση το λαμογιο γιατι γνωριζε πως ο φακελος της αποχετευσης ηταν στο γραφειο του Εισαγγελεα και υπηρχε πιθανοτης να εμπενε αρχείο.Ετσι με αυτο το αρθρο κατα που εγραψε και εστειλε για αλλη μια φορα στον Εισαγγελεα μαζι με τον Μακρη, η υποθεση πηγε και παλι για αλλη μια φορα ακροατηριο.Ο Νεστωρ της δημοσιογραφιας η σκτογερος,αλλη μια φορα ειχε κανει το ιδιο και ειχε παει τη φυλλαδα του στον Σανιδα τον Εισαγγελεα.Εαν δεν γινει η αποχετευση βρε ρεμαλια σε ποιον θα κανετε κακο;Στον Αγαπιου,στον Σοφρα;Στα @@@@@@ σας εχουνε γραμμενους.Κακο θα κανετε στον εαυτο σας και στον τοπο σας.Τι σας νοιαζει ρε ορνια πως θα φευγει το σκατο απο το σπιτι σας;Αρκει να φευγει,να μην μολυνει και να μην πληρωνετε στους σκατατζιδες.Εχετε καταλαβει οτι με ολα αυτα εκδικηστε τους εαυτου σας;Εκτος και αν εκτελειτε εντεταλμενη υπηρεσια.Τοτε μπραβο σας μεσα σε τοση ανεργια βρηκατε δουλεια και παλι μπραβο.

13/7/11 05:29