Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Μαρία-Αντουανέτα ή την «μπάλα» στην εξέδρα;

Σαν παλιός ποδοσφαιριστής, γνωρίζει άριστα τα ποδοσφαιρικά τρικ. Έτσι πιστεύει πως εφαρμόζοντας τα και στην μικροπολιτική του, με παλαιοκομματικές μεθοδεύσεις θα αποφύγει την πολιτική επικαιρότητα στοχεύοντας στην λήθη.

Έλυσε βλέπεις ο τόπος τα προβλήματα του και το μόνο που μας έμεινε να κάνει ο δήμαρχος ταξιδάκια αναψυχής (ναι, ναι με δικά του έξοδα πάντα προσοχή μην και παρεξηγηθούμε, ούτε συζήτηση γι’ αυτό το φάγαμε… τέλος). Αυτό, μας θυμίζει λίγο από Μαρία-Αντουανέτα, όπου οι αυλικοί της έλεγαν ότι ο λαός δεν έχει ψωμί να φάει κι αυτή τους απαντούσε με περίσσιο θράσος δώστε του παντεσπάνι… για την όρεξη.

Τώρα θα μου πεις ο Τσαβαρής δεν έχει αυλικούς, ή μήπως κι έχει;

Αυλικοί δεν είναι και οι όποιοι μικρόψυχοι τον περιτριγυρίζουν σήμερα τον γλύφουν μπροστά του (γιατί περιμένουν κι αυτοί το κατιτίς τους) και πίσω του τον θάβουν, …έτσι για να συμβαδίζουν με το λαϊκό πνεύμα που διέπει την εποχή;

Είναι αλήθεια πως όπου βρεθείς κι όπου σταθείς, άνθρωποι της καθημερινότητας, άνθρωποι που μέχρι τα χθες τον υμνούσαν κι έψελναν τα ωσαννά, σήμερα σου λένε τα χειρότερα κι όλα αυτά απ’ το πρώτο εξάμηνο. Τι να σου κάνουν και τα εξαπτέρυγα του, τα χώνουν κι αυτά από πίσω του για να είναι αρεστά στο πόπολο λες κι είναι η εποχή της Μαρίας-Αντουανέτας ή μήπως και είναι;

Προεκλογικά όπου πήγαινε γινόταν σεισμός από τα χειροκροτήματα σε χορούς και πανηγύρια, τώρα σου παγώνει το χαμόγελο στο στόμα όταν μετά βίας 5/10 άτομα χειροκροτούν. Στα δημοτικά μας χρονικά δεν έχει ματαγίνει κι αυτό είναι πρωτιά του Τσαβαρή!!!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι αλήθεια πως μας πέρασε για χαχόλους. Να είναι όμως βέβαιος πως και γνώση έχουν οι φύλακες και μνήμη, τον αναμένουμε στην γωνία.

Ανώνυμος είπε...

Μην ξεχασει να παρει τον ΑΝΤΙ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ και τον ΠΑΝΣΑΛΑΜΙΝΕΙΟ εργολαβο.(ΜΑΡΟΥΔΗΣ)