Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Ο δήμαρχος γυρίζει τη πλάτη στην ανάπτυξη


Ο  Περιφερειάρχης κ. Γιάννης Σγουρός ζήτησε από τους δημάρχους της περιφέρειας Αττικής να προσυπογράψουν κοινό κείμενο για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή της Αθήνας του Πειραιά και των νησιών Περιφέρειας Αττικής στην οποία ανήκει και η Σαλαμίνα. Το κείμενο αυτό, με το οποίο ζητά τη στήριξη των δημάρχων, είναι μια καταγγελία των σκοτεινών κύκλων που ορθώνουν εμπόδια στην απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ σε ήδη εγκεκριμένα προγράμματα για την τουριστική προβολή της περιοχής μας.
Στο κάλεσμα αυτό ανταποκρίθηκαν πενήντα επτά δήμαρχοι μεταξύ των οποίων και όλοι οι δήμαρχοι των νησιών της Περιφέρειας Αττικής και υπέγραψαν το κοινό κείμενο ενισχύοντας τον καταγγελτικό λόγο του κ. Περιφερειάρχη, εκτός του Δημάρχου Σαλαμίνας του κ. Τσαβαρή.
Αλήθεια δεν ενδιαφέρει τον κ. Τσαβαρή η τουριστική ανάπτυξη της Σαλαμίνας; Όταν αρνήθηκε την  υπογραφή του σε αυτό το κείμενο (βλέπε κείμενο ΕΔΩ) δεν σκέφτηκε ότι έτσι αφαιρεί από τους νέους του νησιού μας να διεκδικήσουν επί ίσους όρους με τους άλλους νέους των υπολοίπων δήμων το ιερό τους δικαίωμα στη δουλειά; αφού μέσα από την ανάπτυξη θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας;.
Ο θεσμός των Σαλαμινίων που προσπαθεί να καθιερώσει και διατείνεται σε όλους τους τόνους, ότι είναι για τη προβολή του νησιού μας, με την ενέργεια του αυτή, μας αποδεικνύει περίτρανα, ότι είναι μόνο για τη δική του προβολή και την ικανοποίηση του άκρατου εγωισμού του. 
 Ο κ. Τσαβαρής άνοιξε την πόρτα της απομόνωσης για το νησί μας, πρόκειται για ανεύθυνη πράξη εκ μέρους του.
 Με ποιά εξουσιοδότηση; , με ποιά απόφαση δημοτικού συμβουλίου αρνήθηκε την υπογραφή ; δεν τον ενδιαφέρει η τουριστική ανάπτυξη του τόπου ; δεν τον ενδιαφέρει η μείωση της ανεργίας για τους νέους ;
Ο Περιφερειάρχης ο κος Σγουρός, είναι εκείνος που στήριξε τις προσπάθειες του δημάρχου, στην ένταξη για χρηματοδότηση των έτοιμων μελετών στα χρηματοδοτικά προγράμματα των 80 εκατ.€ . Ας μην επαίρεται λοιπόν ο κ. δήμαρχος ότι έφερε χρήματα  στο νησί για έργα ανάπτυξης, όταν με μια αψυχολόγητη ενέργειά του απεμπολεί  το δικαίωμα του νησιού, να συμμετέχει στη διεκδίκηση μεριδίου στην ανάπτυξη.
Είναι υπόλογος, απέναντι στον λαό της Σαλαμίνας και κυρίως στους νέους και στους άνεργους. 

                                                                        Σπύρος Σοφράς
                                                            Υποψήφιος Δήμαρχος Σαλαμίνας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: