Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012


Όταν η παραδημοσιογραφία ……….τραυλίζει
Με απόφαση του στις 4/10/2012 το Περιφερειακό Συμβούλιο έκανε δεκτή την εισήγηση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος σύμφωνα με την οποία
«Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος, λαμβάνοντας υπόψη τα προαναφερθέντα και για τους ως άνω λόγους , θεωρεί ότι η προοπτική της αποκατάστασης του λατομείου στην θέση Άνω Τούρλα Σαλαμίνας, όπως επανεμφανίζεται σήμερα, αποτελεί σίγουρα θετική εξέλιξη για το θέμα. Παράλληλα όμως εκτιμά ότι, στα πλαίσια της επιτυχούς έκβασης, ολοκλήρωσης και αποδοχής της τελικής μορφής της ανάπλασης από την τοπική κοινωνία, κρίνεται απαραίτητη η επίλυση των ως άνω κρίσιμων θεμάτων τα οποία ανακύπτουν. Για το λόγο αυτό η Διεύθυνση Περιβάλλοντος προτείνει, μετά την επίλυση των ως άνω θεμάτων, την επανυποβολή της πρότασης αποκατάστασης κατάλληλα προσαρμοσμένης και τροποποιημένης».
Όμως απορίας άξιο είναι το γεγονός ότι την Πέμπτη 4/10/2012 που συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, προκειμένου να γνωμοδοτήσει σχετικά με την «Ειδική Μελέτη Αποκατάστασης» του λατομείου της Τούρλας, θα ανέμενε κανείς ότι ο πρώτος που θα είχε κληθεί να παραστεί στη συγκεκριμένη συνεδρίαση θα ήταν ο άμεσα ενδιαφερόμενος, λόγω και της σπουδαιότητας του θέματος, Δήμος Σαλαμίνας.
Πλην όμως ο Δήμος Σαλαμίνας  ουδέποτε ενημερώθηκε προκειμένου να παραστεί και να εκφράσει τις απόψεις του.
Παρά την απουσία του Δήμου το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά τρόπο κυριολεκτικά αντιδεοντολογικό προχώρησε στην συζήτηση της υποθέσεως και μάλιστα άκουσε τις αντίθετες με την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου απόψεις Σαλαμινίων, οι οποίοι άγνωστο πως και σε αντίθεση με τον Δήμο, είχαν ενημερωθεί για την συνεδρίαση και παρέστησαν εις αυτήν.
            Οι αντιδεοντολογικές ενέργειες είχαν και συνέχεια αφού διαβάζοντας κάποιος τα σχετικά δημοσιεύματα διαπιστώνει ότι την εισήγηση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, ο Σαλαμίνιος Περιφερειακός Σύμβουλος Παναγιώτης Βουδούρης (όπως ο ίδιος παρεδέχθη) φρόντισε να στείλει  από τις 2/10/2012 από το FAX του Αντιπεριφερειάρχη όχι στο Δήμο Σαλαμίνας, ως όφειλε, αλλά στον αριθμό 210 9884598.
            Σύμφωνα με τις πληροφορίες του τηλεφωνικού καταλόγου ο αριθμός αυτός έχει διπλή καταχώρηση :
1ον – Τραυλός  Μ&Γ ΟΕ Κίου 7 Βούλα
2ον – Μ&Γ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ ΑΧΙΛΛΕΩΣ 2 ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ
Κόντρα σε κάθε αντιδεοντολογική ενέργεια του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Κόντρα σε κάθε προνομιακή ενημέρωση ιδιωτών, ο Δήμος Σαλαμίνας θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την προοπτική αποκατάστασης του λατομείου – εκτρώματος που η Δημοτική Αρχή παρέλαβε. Μια προοπτική η οποία όπως και η ίδια η διεύθυνση περιβάλλοντος παραδέχεται (με τις επιμέρους προς διόρθωση παρατηρήσεις) είναι σίγουρα θετική εξέλιξη για το θέμα του λατομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: